| Message |
|
|
Pana la urma am rezolvat cu numaratorul,acum merge perfect,dar nu am scapat fara probleme.
La 2 zile dupa ce am incarcat butelia,am vazut ca manometrele imi indica 0.Cand m-am uitat mai bine,era goala.
Deoarece luni nu s-a lucrat si dupa aia am fost plecat din oras 2 zile,nu am reusit sa rezolv cu ea.O sa o incarc din nou,o sa o pun la instalatie si pun totul intr-un lighean cu apa sa vad pe unde scapa.
Daca ar fi pe la robinet se rezolva cu banda de teflon.Sper sa nu fie mai grav.
Din nefericire,s-au dat putin peste cap si plantele si m-am pomenit cu staghorn.Am taiat varfurile de la mai multe plante pt ca erau pline.
Saptamana trecuta am fost pe la Robert si mi-am amintit de scalarul Philipine Blue.Mi-a ramas gandul la el,asa ca a doua zi am dat comanda de alti 4 scalari.
Pe langa scalari am gasit prin oras si un colisa lalia rosu.Am stat si l-am studiat ceva timp si pana la urma l-am luat acasa.Imi pare rau ca nu se vede in imagini intensitatea culorii:
|
 |
|
|
|
Salut.In pozele 1,3 si 5 ai sigur femele.
Nu imi dau seama la poza 2 daca e mascul sau femela,dar tind sa cred ca e mascul.
|
 |
|
|
|
Salut.Ai nevoie de un robinet special pentru CO2.
Nu o sa functioneze normal in veci,chit ca se potrivesc perfect filetele..
|
 |
|
|
|
Daca are filtrare buna si betta nu este agresiv poate pastra cory si betta.
Sa nu uitam ca,datorita faptului ca au dubla respiratie trebuie sa se deplaseze la suprafata din cand in cand.
Cel mai bine ar fi sa faci un filmulet.
|
 |
|
|
|
Am vazut ce si cum,dar era mult mai comod sa iau din oras.
|
 |
|
|
|
Daca pun apa in el,se scurge imediat...de asta zic ca e o porcarie.O sa imi cumpar si un indicator de ph.Oare se gaseste la zoomania sau trebuie sa dau comanda?
|
 |
|
|
Ca de obicei nu puteam sa nu dau de belele  .
Cand am ajuns in seara asta acasa am gasit ancistrusii cu burta in sus pe substrat si restul pestiilor la suprafata apei.Am oprit imediat CO2,am schimbat 30 de litri de apa si am pus 2 filtre interne la suprafata pentru aerare.Acum toti pestii si-au revenit,nu am avut pierderi.
In schimb stiu sigur ca CO2-ul isi face treaba  .
La cat ar fi ok sa setez reductorul pentru inceput?Momentan am 0,5 la iesirea din butelie si 50 inauntru.
Trebuie sa schimb si numaratorul de bule pt ca e o parcarie...Ca sa iti dei seama de cate bule ai nu ar trebui sa pui apa in numarator?
|
 |
|
|
|
Pana la urma am rezolvat.Am schimbat acea garnitura si am luat o banda speciala.Acum totul este ok.
|
 |
|
|
|
Ca de obicei nu putea sa mearga totul perfect.Am mari scapari intre butelie si reductor.Auzisem la un moment dat de o piesa care se pune intre ele special pentru a evita aceste scapari.Aveti idee cum se numeste si de unde unde o pot lua?
|
 |
|
|
|
Te referi la firele de langa sagittaria?Este Bacopa Caroliniana,dar neavand CO2 si firele fiind micute am asezat-o in fata.
Tot caroliniana o sa mai iau.Vreau sa pun o tufa in fundal.
|
 |
|
|
Dupa multe necazuri,mai vine si un bine.
Astazi am ridicat butelia de la posta.Am fost foarte multumit de ce am primit si am mers cu ea la centrul de incarcare.De data aceasta,butelia a fost incarcata cum trebuie,o singura data.
Pentru inceput am bagat doar 900 g(ea are 1,5 kg).La urmatoare incarcare o sa bag 1-1.2 kg.
Dupa aceea am venit cu ea acasa(fara probleme de data aceasta) si am pregatit instalatia.Momentan nu am dat drumul buteliei.O sa o mai las putin sa ajunga la temperatura camerei.Au trecut aproape 2 ore de cand a fost incarcata.Cred ca in 30 de min ii dau drumul.
Butelia:
Un scalar suparat:
Privire de ansamblu:
Intre timp am dat comanda si de un nou neon(Plant Grow),de Hikari Tropical Micro Pellets si de Hikari Tropical Micro Wafers.
Urmeaza sa aduc plantele mele preferate(bacopa,blyxa,rotala vietnam si didiplis).Sper ca in cel mult 2 saptamani sa fie plantate.
|
 |
|
|
|
OFERTA!
1.Pachet format din 30-40 de sagittaria;30 de fire de micranthemum micranthemoides-40 de lei
Bonus:un pui de cryptocoryne,cateva fire de rotala rotundifolia si putin moss
2.Pachet format din 20 de RCS-15 lei
Bonus:2-3 plante de sagittaria.
Accept schimburi cu:Rotala Macrandra,Didiplis Diandra,Rotala sp. Vietnam,Bacopa,Bacopa,Cabomba Caroliana,Staurogyne sau Blyxa.
|
 |
|
|
|
Salut.Vand:
-creveti RCS-1 leu/buc.Sunt pui de 1 cm
-sagittaria subulata-1 leu/buc-plantute tinere-7-8 cm
-rotala rotundifolia-1 leu/buc-fir de 20-25 cm
Plantele nu au nici un pic de alge.
Reduceri la comenzi mai mari + bonusuri.
Detalii pe PM sau la 0733082208.
Din iunie voi avea disponibili sakura si snowball.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit.Ciclarea nu se face in 7 zile ci in 3-4 saptamani.
Ai nevoie de teste de apa pentru a-ti da seama(NH3-NH4,NO2 si NO3) cand cilarea a fost incheiata.
Daca vrei un acvariu plantat,lumina este insuficienta.Incearca sa mai pui un neon de 15 w(cel putin).
Dupa ce rezolvi cu iluminarea,baga plante cu crestere rapida(cabomba,rotala,egeria etc.).Poti renunta la ele cand ciclarea este finalizata.
La fauna ai foarte multe combinatii.Ai putea merge pe vivipari+cory sau neoni/rasbore/rummynouse+ramirezi/betta/colisa/gourami + ancistrusi.Repet,ai foarte multe posibilitati.
Poti renunta la pompa de aer.Filtrul iti asigura suficienta aerare.
Mai da-ne detalii.
Ce materiale filtrante ai?
Ce substrat?
Succes!
|
 |
|
|
Am vazut.Mai dureaza putin pana o sa ajunga butelia la mine.Reductorul meu este exact la fel.
Oricum,cand o sa iau plantele,o sa iau direct tufe de 20-30 de fire si o sa le inmultesc pana acopar funadalul.Vreau sa am 4 tufe mari si latre pe fundal(rotala,ludwigia,bacopa si didiplis).
Daca ai putea sa imi pregatesti pentru iunie didiplis si ludwigia le iau de la tine cu toata placerea  .
|
 |
|
|
Astazi am dat comanda de o noua butelie.Este de 2 l si are revizie pana in 2022.
Asa arata: http://imageshack.us/photo/my-images/543/dscn2317m.jpg/
Este la un pret foarte bun.Pe marti sper sa fie la mine si pana miercuri sa o pun la treaba.
Dupa ce ma asigur ca functioneaza ok o sa schimb o parte din plante(asta prin iunie).
Din ce am acum o sa ramana sagittaria,cryptocorynele si rotala rotundifolia si pe langa ele vreau sa mai bag didiplis,bacopa,blyxa,elocharis,ludwigia si poate HC.
|
 |
|
|
|
Salut.Doresc sa achizitionez o butelie de CO2,de minim 2 l,maxim 5 cu revizia facuta.
Astept oferte pe PM sau la 0733082208.
Numai bine!
|
 |
|
|
|
Salut.O parte dintre noi le luam din magazin,altii le iau chiar din padure.Sunt cioate de la vita de vie(de obicei).
Oricum,in ambele variante,trebuie sa fierbi mult si bine la ele.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit printre noi.Nu te speria.Nu da nimeni cu pietre in tine.Pana la urma,nimeni nu s-a nascut invatat.
Citeste "Ciclul azotului" si "Ghidul incepatorului".
Succes cu proiectul tau!
|
 |
|
|
|
Rotala si ludwigia s-au dat.Restul plantelor la 40 de lei.
|
 |
|
|