[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nagy Attila
Forum Index » Profile for Nagy Attila » Messages posted by Nagy Attila
Radu.U wrote:HC putrezeste exact ca in pozele oamenilor din acel link si cand creste submers. Cauza fiind lipsa de lumina.
Dar de ce tot ne dam cu parerile atat, Hai forta cine mai face un experiment ?

Am facut si eu un experiment de genul acum vreo 2-3 anisori si totul a mers struna. Diferenta a fost de lumina, adica acvariul de 8L setat cu Tropica a stat relativ la soare, umbrit cu folii de plastic sa reduca puterea si sa mentina umiditatea in acvariu.
HC creste emers si in pamanat atat cat si in vata minerala. Tot secretul consta in cazul in care cresterea se face la soare ca si cu orice planta ca sa fie udata seara sau dupamasa cand nu mai este asa puternic sau daca e in acvariu la lumina tuburilor ele sa fie cat mai puternice. Putrezire mai apare si cand apa e prea mult iar Hemiantusul trece prin mai multe etape de emers submers emers submers ca si in poza acelui om care se plange ca a patito. Acolo se vede clar ca baza a stat mai mult in apa iar partea de sus a crescut peste nivel.
O sa pun si poza cu acvariul de care povesteam mai sus dar nu acum ca nu o am la indemana.

Daca tot suntem la Trucuri in Aquascaping atunci vin si eu cu o idee despre cum se fac tufele reusite la stemuri:
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/general-aquarium-plants-discussions/57960-pruning-timeline.html
Sunt superbi puiutii!

Felicitari pentru reusita, astept sa se coloreze ca si parintii care la randul lor sunt foarte frumosi.
Sunt anumite palnte care nu cresc cum asi vreau eu dar restul se descurca bine.
Ca de exemplu Ludwigia Brevipes:
image

Imi place foarte mult cum ti-a iesit acvariul, mai ales partea dreapta. Daca ai reusi sa mai continui cu buturugile si in partea din spate incat sa acoperi din echipamente ai avea un bazin perfect nature.
Felicitari pentru creveti! sunt de o calitate foarte buna. Grija mare cu temperatura din acvariu, sa nu creasca mai mare de 25 de grade ca sa nu ai probleme. Eu din cauza temperaturii anul trecut am pierdut cc 40 CRS si 20 Black Bee cu pui si adulti. Acvariul era super stabil si ciclat. Filtrare aveam cam 800L/h in 50L.
Multumesc tuturor pentru vorbele frumoase!

Nu ma pot hotara ce pesti o sa fie. Poate gasesc ceva caracide mai frumoase.
Polistirenul e pur si simplu tinut de pietre. Cred ca e imposibil sa se ridice la cate pietre sunt scolo. Iar pietrele sunt pur si simplu puse acolo. Doar pentru piatra mare am scobit in polistiren.

Momentan raman doar 4 tuburi si in cazul in care o sa vad ca ar mai fii nevoie de mai mult o sa cumpar reflectoare.

Multumesc tuturor!

In pricipiu asi vrea sa iasa o combinatie de Nature cu Iwagumi asa ca nu stiu ce sa zic de Eleocharis. M-am gandit si eu la varianta asta dar ar fii prea clasic parca.

Peste Tropica am pus banalul nisip de constructii dupa o spalare temeinica.
Am pus pe picioare noul meu acvariu. Inca nu i-am gasit un nume asa ca o sa fie ‘’Prima parte’’
Descriere:

Acvariu: 120/50/60 360 L Juwel Rio 300

Masa Home Made( copie Juwel)

Iluminare: 2xGiesemann Powerchrome Aquaflora 54W

2xGiesemann PowerChrome Midday 54W

Substrat Tropica cc. 5L

Fertilizare lichida Tropica

CO2 de la butelie 2Kg

Reactor Sera flore CO2 Aktiv-Reaktor 1000

Filtru extern Eheim 2073 professionel 3

Momentan atat ar fii pentru ca acvariul e la ciclat fara plante si fara lumina.

Sa va arat ceva poza din Made Of

Pietrele sunt de la cariera de piatra din Gilau. Din pacate am uitat aparatul foto acasa incat nu am mai facut poze in paradisul pietrelor

image

Substratul Tropica.

image

Setarea acvariului a fost filmat.

image

image

Micul nostru ajutor motanelul Tomi:

image

Suportul de polistiren pentru pietre:
image
Incet incet apare Hard scape-ul:
image
Prepararea substratului Tropica:
image
Asezarea substratului:
image
Adaugaria nisipului:
image
Apa:
image
Si finalul primei parti, acvariul la ciclat far alumina si fara plante:
image

Inca nu m-am hotarat 100% ce plante o sa fie dar in principiu HC si Staurogyne dar astept sa ma mai sfatuiti si voi.
Astept parerile, sfaturi si criticile voastre.
Foarte frumos acvariul, plantele nota 10. Giesemann rules
Am urmarit topicul si acvariul a evoluat foarte bine. Eventual mai insista un pic mai mult cu moss-ul de pe crengi in rest este super oky!
Ti-a iesit de nota zece! Parca din clipa in clipa apar alti pestisori din intunericul background-ului.
Felicitari! Ai un acvariu extraordinar, plante sanatoase si aranjate cu bun gust. In sfarsit ai gazonul mult asteptat de HC
Acvariul a fost deciclat un pic dar incet incet isi revine. plantele din background au fost tunse recent deci momentan nu se vad.

image

image

image
Calitatea pozelor lasa de dorit, sper sa reusesc sa achizitionez un aparat calumea cat mai repede.
minnardy wrote:Da, eu am un sfat: nu-ti consuma energiile creatoare, banii, timpul, ideile, cu un Juwel Rekord 600 cand un Juwel Rio 300 asteapta sa devina vedeta!
Altfel...frumos bazinu'....da' nu l-am vazut cand am mutat 300-le. Sigur e al tau?

Normal ca este al meu cand te-ai uitat tu la el avea circa 10 cm de apa in el si era pe blatul de la bucatarie, pozitia initiala a fost pe masa unde a fost pus Juwel Rio 300.

Zilele astea a fost un prieten pe la mine si m-a facut puturos ca nu m-am apucat de treaba dar saptamana ce vine o sa imi comand substratul Tropica si ma apuc de un Hard scape mai nature.
Sa va prezint noul meu acvariu la care lucrez de circa 4 luni.Chiar daca am dat drumul la neoane la interval destul de mare tot nu am scapat de alge, ehh ce sa faci, daca nu se poate fara atunci traim cu si mai tragem de cate un fir. Plantele din background nu sunt definite calumea pntru ca initial erau mai multe specii si am inceput sa plantez din partea dreapta in stanga. Este voba de Rotala Indica,(cred ca e vorba de o specie verde caci la mine nici cum nu s-a colorat)
Si cum niste date:
Acvariu Juwel Rekord 600, am setat acvariul cu filtrul intern ar am ajuns la concluzia ca ma incurca si l-am scos. Parte mai naspa a fost momentul in care am fertilizat si partea de sub filtru cu Tropica. Am inceput cu o teava si sa lasat cu apa varza pentru 3 zile dar am reusit, peste care am pus nisip .
Plante:
Hemiantus Cuba
Hemiantus Micrathemoide
Sturogyne Repes
Hydrocotyle Sibthorpioides
Rotala Indica
Rotala Green
Rotala Macranda mini
Ludwigia Brevipes
Rotala Wallichi
Fissidens

Vietati:
Microrazbora Galaxy 4-5
Sifo 2
Melci multi ,mici si negri

Lumina:
1x15w Fluora
1x15w 865
1x8w daylight
1x8w fluora

Filtru:
Boyu de 250L/H

Fertilizare:
Substrat Tropica
Lichizi Tropica Micro Macro + Easy Carbo
Co2 butelie

Schimb de apa saptamanal 40%

Si acum sa va arat si o poza. Mai am destul de mult de lucru dar sper sa iasa ceva frumos.

image
Daca aveti vreo parere, sfat sa nu ezitati. Scuze de calitatea pozei.
Update cu produsele ramase si un nou val de reduceri!

2 Acvarii de 60/40/40 96L ------ 30 ron/buc (doar sticla)

1 Acvariu de 70/40/40 112L-----40ron ( ar fii un capac de pal dar nu foarte estetic)

1 Acvariu juwel rekord 60 + substrat Shirakura --200 ron

1 Filtru JBL CristalProfi i80 folosit maxim 1 luna, medii filtrante burete+bonus perlon si siporax-----100 ron

1buc Digital Balast T5 1x24w TRIDONIC.ATCO PC 1/24 T5 PRO Ip .............25Ron

Pentru Cluj ofer bonus tub T5 24w.

Bonus cantitati mari de Hydrocotyle verticillata.
Salut si bine ai venit pe forum.
Hai cu poze cu acvariile si cu pestani!
dogibeer84 wrote:Sa iti completezi locatia, trece si pe la Despre noi sa scrii 2-3 randuri sa stim cu cine avem onoarea.

I'm waiting .......
Sa iti completezi locatia, trece si pe la Despre noi sa scrii 2-3 randuri sa stim cu cine avem onoarea.
danc wrote:
P.S: flame moss'ul se tunde ?

La fel ca si oricare moss. Frumos acvarelul!
Eu a-si lasa doar un fel de planta pe post de gazon , ar fii mult mai de efect.

In rest Good Job
Deja arata foarte bine scape-ul, se vede ca ai schimbat tuburile . La cum arata in clipa de fata, intr-un timp scur o sa ai si mult asteptatul gazon.

Forum Index » Profile for Nagy Attila » Messages posted by Nagy Attila
Go to: