[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabriel
Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Nu pot decat sa ma repet in ceea ce priveste aceasta lampa.

Asa ca o sa fac doar un post count

Felicitari. M-a facut deja sa "stau pe gard" in privinta unei astfel de lampi
Cristi,

Nu rad. E chestie de gusturi

In a doua poza in plan indepartat e un suharsonoi cred nu? Exceptional de faina.
Background-ul ala arata exceptional.

Desi ma repet - urmatorul bazin va fi unul cu background.
kirucd wrote:... se face Rai

Bah tu fa-ti dreaq o data agenda aia telefonica.
Te-am sunat azi si acum realizez de ce nu raspunzi
Cu placere domnilor.

Sa-i folositi cu spor. Si daca va plictisiti nu uitati ca dar din dar ...
koala wrote:Sunt mari, urati si grosi...

Normal. Pe aia mici, frumosi, finuti, cu portjartiera si cu dunga in spate i-am pastrat pentru mine

Construiti altfel nu ar mai filtra. Si nici n-ar mai tine de cald iarna
Eu am la iesirea din membrana TDS maxim 4 [variaza probabil functie de TDS-ul apei din retea].
Membrana veche de 2 ani.
Fara booster pump.

Eu sunt de parere ca dupa membrana nu trebuie folosit altceva decat rasina deionizanta si ata [sau nimic].

Cel pe care l-a indicat Ricardo are si niste site/capace speciale in capete astfel incat absorbantul nu se poate duce pe furtun sau sa iasa prin celalalt capat.
In plus are in el si 400ml de rasina deionizanta.

Pentru a-l folosi pe cel aratat de tine ar trebui sa introduci inauntru ceva [sita, burete, plasa].
ionutlatcan wrote:Gabi de unde ai luat carcasa transparenta? Eu am bagat granulele intr-un recipient unde pe jos intra furtunul de la skimmer si sus, intr-un capac cu diametrul de 10 cm am dat vreo 7-8 gauri. Ceea ce spui tu ma pune pe ganduri, chiar daca nu imi dau seama de ce acea gaura de admisie ar trebui sa fie maxim diametrul furtunului de la skimmer. La mine noaptea am ph 7,6 si ziua 7,8-7,9.

Ionut,

Carcasa transparenta pentru osmoza gasesti la wts-online.ro.
In ea mai trebuie sa bagi un cartus transparent pentru rasina adica asa ceva .

Am dedus ca e bine ca acel orificiu sa aiba acelasi diametru deoarece am folosit inainte un pet transparent pe care il gaurisem "in fund" cu un burghiu de 2 sau 2.5mm sub forma de sita
si nu a avut randamentul astteptat.
Update

1. Am schimbat scrubberul cu o carcasa de la filtrele de osmoza in care am bagat un cartus transparent de rasina plin cu absorbant de CO2
2. Am ridicat Kh-ul de la 7 la 8
3. Am scos de tot biopeletele

si ph-ul meu variaza acum intre 7.9 noaptea si 8.4 ziua

Consumul de Ca in jur de 25ppm iar cel de Kh in jur de 2.5ppm pe zi

Concluziile ar fi:-
- conteaza "constructia" scrubberului - orificiul sau suma orificiilor pe unde intra aerul in scrubber nu trebuie sa depaseasca diametrul furtunului cu care
se leaga la skimmer - cam asta e observatia mea
- valoarea de 8ppm la kh ajuta la atingerea si mentinerea unui ph mai mare
Odihnitii isi au locul lor.

Dumnezeu sa-i odihneasca!
Uimiti-ne
As zice ca este o solutie tehnica gandita foarte bine.

Pe skimmerul care este la Lucian e cea de-a doua pompa? identica cu cea pe care o vei folosi pe recirculare?
Daca este as l-ai putea intreba pe Lucian daca a observat vreo crestere a temperaturii apei din bazin de la instalare.

Daca nu a observat vreo crestere s-ar putea sa te stresezi degeaba.

Off-topic
Am pierdut Cargus-ul de azi. A venit la 8 si tipul imi e prieten asa ca nu-l intorc din drum.

Si mai off topic
In ce tara traim de am ajuns sa facem schimb de sosete intre noi Ba sa le mai si cumparam de prin strainatate
Iti dai seama cum ar fi cu hartia igienica
Din punct de vedere al calitatii echipamentului si al preciziei [nu pot spune despre fiabilitate inca nimic - are abia 20 de luni de functionare ] as spune GHL.

Urmate de GroTech, Bubble Magus si Marine Colors. Nu ma pot exprima in privinta pretului. Acolo este alegerea fiecaruia.
koala wrote: sa fie cu plata in natura

Daca e asa iti trimit eu 4 [PATRU] Si uite asa aripioarele lui Calin ajung la Constanta
ciprian wrote:Si mai am cateva intrebari,..
Din ciclul, : "Cum se numeste copacul care face ciori"
De exemplu,..
1.De ce trebuie sa torn,la nesfarsit, vorba unui prieten un baril de magneziu.sa ajung la un rezultat decent de 1200-1250 ppm .Mg.Rezultat pe care nu-l ating /neam,
2. De ce montipora plate rosu are din cand in cand ,chef de sinucidere,!?Nu cred ca e sinucidere dar seamana,,...adica inexplicabil,,,aparent,,
3.De ce se intensifica culoarea la acropora daca K i-mi da dupa test-ul meu undeva la 260, si ar trebui sa fie 400. :
Deocamdata atat,. dar mai am,,

Greu de dat un raspuns corect.
1. Coralina consuma magneziu iar in unele situatii magneziul se poate lega la cristalele de carbonat de calciu. Daca ai precipitat de calciu in exces pe
echipamente atunci a doua ipoteza este valabila. Ce valoare are Ca?
2. Daca prin sinucidere intelegi ca isi pierde culoarea [se face roz sau aproape alba] dar nu isi pierde si polipii atunci poate fi vorba tot de potasiu [scazut]
3. Este posibil ca testul sa fie eronat deoarece la acea valoare acroporele ar incepe sa se necrozeze [primele] incepand de la baza.
Culorile acroporelor se intensifica dupa perioada de acomodare la parametrii bazinului si in cazul in care macronutrientii au valori scazute.
ionutlatcan wrote:
Am disponibil un Kalkwasser stirrer si ma gandesc ca l-as putea folosi si in plan o pompa de dozare.
Se pare ca nu pot tine bazinul din schimburi de apa.

Revin cu imagini.

Ionut,

Mai asteapta cu aditia de kalkwasser. In afara de faptul ca este un bazin mic pentru asa ceva sunt cateva probleme ce pot sa apara odata cu aditia de kalkwasser.
Pompa de dozare cu 2 sau 3 capete este aditia perfecta la echipamentele pe care le ai deja.
Levi,

Eu am luat unul acum o saptamana de la baietii de la H2Oterra = coral-farm.ro.

Au un grup pe Whatsapp unde te poti inscrie si poti face comanda pentru urmatorul tranport.
De departe una dintre cele mai bine realizate lampi cu led. Cuplata cu un controller va fi una din piesele de rezistenta ale bazinului.

Cam greu si cu un dslr sa scoti cum trebuie balansul de alb sub led-uri asa ca pozele tale facute cu telefonul sunt chiar ok as zice.

Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Go to: