[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabriel
Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel

VDL Y-Stuck

Dragos, de 50 vreau si eu.
Eu vreau 2 - sa am o rezerva just in case gresesc lipirea.
Asadar am sa comand 6 daca gasesc.
koala wrote:Nea' Gabriele, spor la treaba!

Nu am covoare in casa dar nu vreau sa mi se umfle parchetul asa ca prefer solutia "de-a gata"

O sa rascolesc net-ul. Poate gasesc 'fun neamt sa ne trimita si noua asa ceva.
kirucd wrote:Nenea Gabriel, matale te-ai uitat in tabelul ala de la VDL? Asemenea fitinguri nu sint
decat de 50 si 63.

Dragose,
Am vazut dimensiunile dar deja ti-ai dat raspunsul singur
Eu unul abia astept sa vad toate chestiile astea "in actiune" ca sa zic ashea.

Ai pus pana la urma pe recirculare pompa aia de 9,000l/h?

Eu am mai comandat azi inca doua de 6,000 pentru niste colegi pe care i-am ofticat cu pompele mele
Domnilor,

Cati dintre cei cu bubble algae dozati Red Sea Reef Energy A+B???

Am dat intamplator peste un topic pe un forum strainez unde mai multi sustineau ca le-au aparut bubble algae dupa ce au dozat zilnic o perioada Reef Energy.
koala wrote:Mai nea' Gabriele, da' tulpini noi de Aiptasia ai vazut in bazin?

Da' de unde sa stiu mancate-ar nenea.
Cand ajung cu numaratoarea la 100 pierd sirul
Sincer sunt la un pas de disperare asa ca as face orice

O sa incerc sa-l prind.
T-ul + coturi/curbe ar fi cam ultima solutie pentru ca vreau ca debitul sa se imparta in mod egal pe cele doua ramificatii.
Folosind T-ul acest lucru nu se va intampla.

Am sa incerc sa gasesc un magazin online care sa expedieze si in RO.

Multumesc mult pentru ajutor.
Mi-ar trebui pe 40 pentru ca refularea pompei e pe 40 dar m-as multumi si cu 32.

Multumesc anticipat.

Pauza totala de hranire 8-17 martie [10 zile intregi ]. In afara de bucatele de alga uscata data zilnic chirurgilor nu am hranit deloc pestii in toate aceste zile.

Tomentosusul a prosperat in tot acest timp desi nici macar o aiptasia nu a disparut din bazin.

Am un tomentosus defect
Cine ma poate ajuta cu unul / doua fittinguri Y din PVC-U

Asa http://www.vdl-fittings.nl/product/228/2.09_Stroom_Y-Stuk.html

sau asa http://www.vdl-fittings.nl/product/228/2.09_Stroom_Y-Stuk.html

Sincer? De abia astept sa-l pun la treaba. In momentul de fata sunt un copil care asteapta o jucarie noua

Mi-au sosit si pompele Una deja e la treaba pe retur A doua asteapta cuminte skimmer-ul.
Update

Tomentosus-ul s-a vindecat de fin rot. Deja s-a ingrasat.

De sambata trecuta toata lumea este la regim - vegetarian
O data pe zi alge din care mananca - desigur - doar chirurgii.

Six line-ul a demisionat Partea nasoala e ca l-am gasit in sump - probabil a sarit in overflow si de acolo a fost aspirat pe full siphon.

Ma ingrijorez ca dupa 7 zile de foame inca nu l-am vazut sa se atinga de nicio aiptasia.
O sa tin tot asa pana luni.

Nu-ti face griji. Sunt specifici bazinelor "crude". Prolifereaza atata vreme cat nu ti-a aparut coralina.
Curand o sa inceapa sa bata la ochi chestia cu Intersorb-ul

UPDATE
Am facut 2 mici modificari la set-up-ul scrubber-ului.

1. Am coborat skimmerul. Era pe un suport scufundat doar 15cm in apa [functioneaza intre 15 si 25cm conform producatorului].
Am scos suportul si acum sta scufundat 21cm. Avand nivelul zero la 21cm cred ca trage mai mult aer.

2. Am inlocuit racordul 90 de pe carcasa scrubber-ului cu un racord drept http://www.wts-online.ro/magazin/cupla-dreapta-jaco-14-filet-exterior-14-furtun-p-445.html
in ideea de a creste viteza aerului prin scrubber si implicit volumul trecut prin skimmer.

In momentul de fata ph-ul sta intre 7.90 noaptea si 8.40 ziua.
La schimbarea skimmer-ului sper sa se ridice.
Intra pe grupul whatsapp de la coral-farm [coral-farm.ro] si comanda-ti acolo.
Cred ca vor avea un nou transport curand.
@maddoxcbr

Depinde la ce fel de corali te referi.
LPS, anemonele si unii corali moi mananca atat hrana congelata [artemia, mysis, bucati de crevete etc] cat si anumite granule [cum ar fi Fauna Marin LPS Grow and Color]
de cele mai multe ori prin target feeding.

SPS mamanca particule mici [gen fito/zoo] si bacterii.

Tot la "hrana" se incadreaza si aminoacizii pe care ii consuma toti coralii.

Eu personal folosesc in momentul de fata numai Red Sea Energy A+B desi am folosit in trecut mai multe tipuri de hrana sub forma de pulbere [particule foarte mici] precum si
o solutie de la KZ - Coral Vitalizer dar nu mai am decat SPS si cativa LPS nepretentiosi.
kirucd wrote:Am primit pozele, ok Cum ma uit la poza facuta din fata, ce dimensiune
are camera de la stanga la dreapta (cum curge apa) si cat din fata in spate?
46 de la stanga la dreapta si 32 din fata in spate?

Pai te legi in pompa cu teava de 40, te ridici pina la nivelul la care trebuie si acolo
pui o redictie la 25 cu un cot la 90 si stut furtun de 25. Intrarea in injectorul skimmerului
este un stut pentru furtun de 25. Oricum asta o faci cand ai skimmerul acasa, mai avem pina
acolo

Stanga - dreapta 32
Fata - spate 46
Apa curge din spate inspre fata
Am sa te rog sa-mi mai pui la socoteala si stutul de 25 suplimentar ca nu-l am si la BSR parca nu au. Multumesc.

Ai si o bucata de furtun de silicon de 25? Stiu sunt tigan
Lucian wrote:Mai ai 2 ani si-ti dam buletin, tinerelule

Din ala definitiv - fara data de "expirare"

Hai la multi ani. Sa ne vedem aici si la 25 de ani
Dragos[te],

Dai din casa asa ntz ntz

Vezi ca pompa aia are iesirea pe 40 si nu stiu cum se cupleaza la skimmer smilie

Ai primit pozele??

Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Go to: