[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
- Standul ala o sa reziste fara probleme, mai ales daca se pune spatele + lateralele acelea de PAL.
- Subscriu la observatia legata de "talpile" alea de la baza... nu sunt altceva decat niste concentratoare de tensiune si vor deforma parchetul in timp.
- As renunta la ele si as lipi sub toata partea de jos a standului niste fasii de cauciuc (se gaseste pres de cauciuc la metru, pe la magazinele de bricolaj).
- Daca vrei ca sumpul sa fie oleaca mai sus, pune sub el o placa de PAL + o placa de polistiren extrudat (ala dens si dur).
Daca masculul "sta pe icre", atunci vor iesi puii de-acolo. Sa fii sigur de asta!
Treaba lui este sa le pazeasca si nimic altceva... daca au fost fecundate si daca apa e buna, atunci eclozarea e garantata.
Cu totii avem momente nasoale in care ne simtim neajutorati si "lipsiti de orizont"... momente in care ne vine sa ne bagam picioarele si vrem sa renuntam.
Ma bucur ca ai decis sa continui.
Poti sa pui pana cand se face apa albastra, ca nu e nici un pericol... nu se decicleaza nimic. Cel mult, risti sa colorezi din acareturi.
Si mie imi plac foarte mult! Felicitari!
Nu mai exista magazinul Reef. Credeti-ma, stiu ce vorbesc.
A fost, pe vremuri. Prietenul nostru George Gogescu se ocupa de el.
Sunt ani buni de cand magazinul s-a inchis.

Asa mai DA! Incep sa vad ceva, ceva.
Se accepta, ca stiu cum e.
Severus wrote:PPS Astept si restul de curve

Cum era aia cu "lasati curvele sa vina la mine"? Sau gresesc eu pe undeva?
Bah, ati putea sa faceti "un pustiu de bine" si sa bagati ceva bun... ca sa ne clatim si noi ochii.
Eu sunt plecat de-acasa de 2 luni, si cu toate astea tot am mai pus niste poze din cand in cand... voi nu aveti nici o scuza.
Eu nu vad pozele alea ca lumea... vrem ceva mai de aproape.
Astronotusul o sa creasca cam cu 2-3 cm/luna, depinde de ce mananca... pana pe la vreun an.
Dupa aia se domoleste cu crescutul in lungime si pune doar "carne pe el".

Ma bag si eu in seama, ca deh, am facut ceva Ancistrusi.
- intr-un bazin cu mai multi masculi, pui o sa faca doar ala care e mai "smecher"... restul "baietilor" vor manca bataie.
- masculul ala depune cu toate femelele disponibile, in serii repetate. Pur si simplu, le "invita" in grota pe rand si ele accepta.
- e o idee buna sa scoti femelele din bazin, dupa depunere... ca sa le lasi sa "se recupereze".
Inchis la cererea colegului nostru Ariath... se poate redeschide oricand, cu un simplu PM.
Glicerina este higroscopica, adica "atrage" vapori de apa din atmosfera... prin ungerea garniturii cu glicerina, ne asiguram ca ea (garnitura) nu se usuca.
Glicerina ca atare se poate cumpara de la farmaciile care "fac" retete.
Severus wrote:... Si inca unul pe care l-am "adunat" cu ajutorul maestrului Koala.
Nota: Asa arata cu aripioarele si coada stranse, ca e speriat, dar cand se umfla in "pene" devine aproape rotund.
Multam maestre Koala pentru sprijin! Asta este cel mai frumos ancistrus pe care l-am vazut in viata mea...

Ca sa zic asa, "sa-l porti sanatos!"
kmol wrote:Sper sa fie de folos mazgalelile mele...

Foarte bune explicatiile!
Garniturile se ung cu glicerina neboraxata, de la farmacie.
Melcii pot manca icrele, daca in drumul lor dau peste ele... nu e ceva intentionat, nu "le cauta".
Dar masculii de ancitrus pot pazi pontele fara probleme. Deci, eu nu m-as ingrijora din cauza asta.
Hai sa vad daca imi mai aduc aminte teoria, si sa incercam sa o aplicam pe subiectu' de fata.
Avem asa....

- ancistrusi "normali" = gena dominanta - notata X
- ancistrusi albino / voalati = gena recesiva - notata x

Puii iau caracteristici de la ambii parinti, deci vom avea pesti cu XX, Xx, sau xx.
Fizic vorbind:
XX = pesti cu gene normale, dominante... sunt ancistrusii clasici.
Xx = pesti care arata normal (clasic), dar au si gene recesive pe care le pot transmite urmasilor.
xx = pesti care arata albino/voalati.
===

Cazul 1 - ambii parinti sunt normali 100% (adica au doar gene XX)... in cazul acesta TOTI puii vor iesi normali (XX). NU exista exceptii.

Cazul 2 - unul dintre parinti (sau amandoi) au combinatia de gene Xx... adica, ei arata "normal" (pentru ca gena X e dominanta), dar imprastie in neam si restul genelor recesive... in cazul asta, din pontele lor vor iesi pui XX (normali) + pui Xx (arata ca cei clasici, dar au si gene recesive) + xx (adica albino sau voalati).

Cazul 3 - ambii parinti sunt xx -> ei bine, TOTI puii lor vor iesi asa...

"Procentele", adica "cati pui ies albino din cate icre depuse au fost" depind de zestrea genetica a parintilor.
Un ancistrus clasic poate sa provina din parinti care au avut gene recesive si astfel poate sa dea nastere si unor pui albino, voalati.

Cam asta e teoria, explicata asa ca la Teleenciclopedia de seara.
Ai luat ceea ce trebuie, bravos!
- daca faci montaj fix, sa ai totusi in vedere o cupla rapida pe OUT (ca sa te ajute sa mufezi furtunul imediat).
- in mod normal, pe bateria aia trebuie sa ai urmatoarea secventa de cartuse: mecanic (bumbac) -> carbune activ -> Sterasyl -> OUT.
- primele 2 se schimba la 6-8 luni, dar Sterasylul e "pe viata"... doar il scoti de acolo si il freci cu un burete d-ala aspru de bucatarie.
- eu am preferat montajul mobil (adica, pe furtunul de la dus) in ideea ca pot sa combin apa calda + apa rece si ca pot sa fac schimburi masive si iarna.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: