Message |
|
VAND accesorii CO2 (de preferat in Iasi).
Detalii pm sau la tel 0755.922.686 dupa ora 18.00
Produsele 1 si 2 sunt ale unui prieten/coleg acvarist, care m-a rugat sa pun eu la vanzare aceste produse, el nu sta pe forumuri,facebook etc ...de ce l-a luat? ... de atati bani a fost dispus el sa investeasca pentru un sistem co2 ... plus ca lui ii este frica de un sistem co2 presurizat in casa pe langa copii ... eu sunt de alta parere...nici nu a apucat sa foloseasca aceste produse pentru ca a renuntat la idea de a face un acvariu dozat si cu Co2.
Produsele 3 si 4 sunt ale mele si le vand din motiv ca vreau sa trec la un reactor mult mai mare gen Aqua Medic CO2 rector 1000.
1. System co2 diy D201 (90lei) - NOU, nefolosit, etc.
System CO2 DIY D201 (kit complet, nefolosit) pentru reteta bicarbonat de sodiu + acid citric/sare de lamaie sau drojdie+zahar.
Kitul contine: 2 capace speciale cu garnitura pentru etansietate, robinet reglaj fin, manometru, racord Y, furtun CO2.
2. Inline co2 atomizer diffuser up designn 16/22 (90lei) - NOU, a fost doar probat o singura data.
Inline CO2 Atomizer Diffuser UP Designn, extern, pentru furtun 16/22. Este nou (doar cat a fost probat), pentru sisteme co2 cu butelie (necesita o presiune de 2atm pentru functionalitate). Nu scade debitul pompei, se monteaza pe furtunul de out la filtru extern, este mic, deci nu ocupa mult loc si are eficienta foarte buna.
3. SERA Reactor CO2 500 (50lei) il vand pentru ca vreau sa fac un upgrade. Are un singur defect - s-a rupt stutul unde se baga furtunul 4/6 de co2, dar l-am sudat. Astfel, dau suplimentar un adaptor (vezi poza de mai jos) separat pentru a monta furtunul de la butelie. Adaptorul se plaseapa pe furtun innaintea reactorului. In rest reactorul este intact, functioneaza bine la 1-1,5 bule/sec. Eu am fost multumit. La fel cum spune si producatorul, culoarea plasticului, impiedica aparitia algelor in reactor. La mine nu au aparut deloc alge pe el. Plastic de calitate nu se prinde "mazga". Il cau cu tot cu suportul cu ventuze si ambalajul original.
4. Reactor Co2 DIY, din filtru de apa 7" (50lei),are montat si fiting special pentru furtun 4/6 Co2. Functioneaza f. bine si la 3 bule/sec... dizolvare co2 100%. Filtru are montat tot ceea ce e nevoie ptr functionalitate: fitinguri port-furtun, stut pentru aerarea depunerilor "pungilor" de gaz, tub interior, burete plasa pentru dizolvare co2 completa.
Detalii pm sau la tel 0755.922.686 dupa ora 18.00
|
 |
|
El Grange, El Magnifico...
felicitari pentru evolutie....
|
 |
|
VAND accesorii CO2 ale unui prieten/coleg acvarist (de preferat in Iasi):
1. System co2 diy D201 (90lei) - NOU
System CO2 DIY D201 (kit complet, nefolosit) pentru reteta bicarbonat de sodiu + acid citric/sare de lamaie sau drojdie+zahar.
Kitul contine: 2 capace speciale cu garnitura pentru etansietate, robinet reglaj fin, manometru, racord Y, furtun CO2.
2. Inline co2 atomizer diffuser up designn 16/22 (90lei) - NOU
Inline CO2 Atomizer Diffuser UP Designn, extern, pentru furtun 16/22. Este nou (doar cat a fost probat), pentru sisteme co2 cu butelie (necesita o presiune de 2atm pentru functionalitate). Nu scade debitul pompei, se monteaza pe furtunul de out la filtru extern, este mic, deci nu ocupa mult loc si are eficienta foarte buna.

|
 |
|
felicitari! f. frumos progresul si acvariul in sine ... sa te bucuri din plin de familie si de acest hobby
|
 |
|
Vand acvariu 528L(160x60x55)+capac+stand - de preferat in IASI
1. Vand acvariu cu dimensiunile 160Lx60lx55h, geam float de 10mm, cantuit MCM, cu intarituri dublu H sus (doua transversale si doua longitudinale), iar fundul incastrat dublat cu intarituri (longitudinale si laterale) care practic dubleaza lipitura, executat si lipit profesional cu silicon negru Dow Corning 881, spatele si laterala dreapta este colantat in negru. Acvariul este lipit in septembrie 2013, iar el a functionat din decembrie 2013 pana pe 10iunie2014 (acvariu plantat cu scalari), si am reinceput sa-l folosesc din data 20august2014, cu ciclide africane malawi. Desemeni, acvariul are doua gauri de fi26 pe laterala dreapta sus in spate, pe gaurile sunt montate fitinguri de ppr, pentru furtun de fi16. Acvariul arata foarte bine, si sticla nu prezinta deloc zgarieturi.
2. Capac din komatex alb de 8mm grosime, executat profesional, lipit cu adeziv special ptr pvc, colantat estetic cu autocolant negru, cu sistem de iluminat cuprins dintr-un sistem de iluminare cu banda led si 2 neoane de 54w prevazule cu refelectoare DIY: 1 x osram 965 54w si 1 x osram 865 54w; capacul este facut prevazut cu usa de vizitare pentru mancare si doua ventilatoare de 60mm.
3. Standul este metalic cu profile cornier si imbracat cu pal negru. Standul este foarte rezistent (profilele cornier 40x40x4mm transversale de sub acvariu, fiinde 5 la numar, nu au facut nici macar 0,5mm burta). Placile de pal nu sunt foarte estetice, de accea eu l-am colantat cu acelasi material ca si capacul.
Deasemeni dau bonus la el si nisipul alb cuartita de 0,7-1,2mm in jurul a 75kg (nisip pentru filtre piscina luat din Baumax) amestecat cu 30litri de JBL Sansibar White.
Personal nu pot oferi transport. Doar acvariul are o greutate considerabila, cred ca are aprox 80-90kg doar sticla, deci pentru transport vor fi nevoie de 3-4 oameni voinici (eu stau la bloc la et. 2, iar in lift ... nici gand).
Cine doreste sa il vada este bine venit.
Se vinde doar intreg ansamblul (acvariu+stand+capac), iar pretul pentru tot pachetul este de 1200 lei.
Poze cu acvariul la cerere pe email.

|
 |
|
VAND
1. 1 buc. Balast electronic / droser Osram QTP5 2 x 24 - 39w - neoane T5
2. 4 buc. Osram soclu/conector G5 pentru neoane T5
3. 4 buc. Osram coliere - suport neon T5
Pret pachet 60lei. De preferat in Iasi sau zona Moldovei.
Eugen
|
 |
|
Eu cred ca sunt valabile ambele relatii, doar ca a doua formula (formula balansata) e optimizata pentru a obtine CO2
Deasemeni, se vede din ambele relatii, faptul ca C din CO2 e obtinut doar din bicarbonat, deci doar cantitatea de bicarbonat influenteaza cantitatea de CO2.
prima relatie
http://www.webqc.org/balance.php?reaction=NaHCO3%2BC6H8O7%3DNaC6H7O7%2BCO2%2BH2O
C6H8O7 NaHCO3 => H2O CO2 NaC6H7O7
adic citric bicarbonat apa codoi
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
greutate molara 192.123 84.0066 18.015 44.009 214.105
greut. ptr 100g bicarb. 228.70 100.00 21.45 52.39 254.87
greut. ptr 200g bicarb. 457.40 200.00 42.89 104.78 509.73
relatia balansata (optimizata ptr obtinerea CO2)
http://www.webqc.org/balance.php?reaction=NaHCO3%2BC6H8O7%3DC6H5Na3O7%2BCO2%2BH2O
C6H8O7 3 NaHCO3 => 3 H2O 3 CO2 C6H5Na3O7
adic citric bicarbonat apa codoi
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
greutate molara 192.123 84.006 18.015 44.009 214.105
greutate molara totala 192.123 252.019 54.045 132.028 258.069
greut. ptr 100g bicarb. 228.70 100.00 21.45 52.39 254.87
greut. ptr 200g bicarb. 457.40 200.00 42.89 104.78 509.73
Astfel se vede ca la ambele relatii la aceiasi cantitate de bicarbonat se obtine aceiasi cantitate de CO2, doar ca difera cantitatea de acid citric implicat in reactia chimica.
Vedeti fisierul atasat.
Deasemeni am incercat sa fac calcule si ptr alte probleme:
1 Se va calculata pentru 100g/200g bicarbonat sodiu cat timp va tine pentru o dozare de 1bula/sec (reteza co2 obtinuta din bicarbonat de sodiu si acid citric/sare de lamaie)
2 A. Cati litri de CO2 incap intr-o butelie de 2kg la o presiune de 50atm?
B. si pentru ce perioada de timp ar trebui sa tina pentru o dozare de 1bula/sec
LE: nu garantez 100% corectitudinea calculelor din fisierul atasat ... abia de azi studiez cazul
Accept fara probleme corectii si sugestii problemelor date.
|
 |
|
cu cat in canistra ai mai mult material filtrant cu atat mai rar vei fi nevoit sa desfaci canistra pentru curatenie/mentenanta => este mai comod, uzura mai lenta a garniturilor de etansare (ele se degradeaza la fiecare reasamblare a filtrului), scade riscul sa deciclezi mediile filtrante etc.
la fel, si eu iti recomand sa iei filtrul 701 (poti pune ata o cantitate mai mare de material filtrant biologic, cat si burete pentru filtrare mecanica)... asta daca nu e prea mare diferanta de pret intre ele ... eu zic ca merita investitia
|
 |
|
Salut
marius67 wrote:Ca si termen de comparatie, o butelie cu CO2 lichefiat de 2 kg da 1000 litri de bioxid....
@Marius: Am rugamintea sa imi spui cum ai calculat volumul de 1000 litri , cum ai zis la o butelie de 2kg, presupun ca la o presiune de 50atm la temp. de 20C.
Am incercast, dar nu stiu daca am calculat cum trebuie.
Eu folosit formula PV=nRT ( http://en.wikipedia.org/wiki/Ideal_gas_law)
P = presiune [atm sau g/L] , am presupus 50atm
V = volumul [L] - care trebuie sa il aflam
n = 1g de Co2, unde n=1 g, n is the amount of substance of gas (measured in moles),
R = 0.08206 unde R=0.082057461=L?atm?K?1?mol?1, si este Gas constant ( http://en.wikipedia.org/wiki/Gas_constant)
T = 293 C , unde T=temperatura 20C + 273 K 293
=> V = 0.4808716 Litri
am inlocium n=2000g, adica 2kg cat ar fi capacitatea buteliei
=> V= 2000*.48=961.7432 Litri
marius67 wrote:Sa zicem ca 20 bule fac 1 ml (as putea gresi aici...)
@Marius: cum ai facut deducerea asta?!?!
|
 |
|
cumpar Dow Corning 881 - 1 tub sau jumatate de tub.
de preferat Iasi sau zona Moldovei.
Eugen
|
 |
|
Ancamarketing wrote:Super acvariul si pestii, pacat ca ai renuntat. Sper sa iti ofere si africanii aceleasi satisfactii ca si un plantat.
Nu am renuntat la gradinarit... doar ca o sa trec curand pe un setup mai mic (iar la panda si ramirezi, cu siguranta nu renunt, imi plac si scalarii nespus, dar au nevoie de un acvariu mare, mai ales cand ajung maturi si devin teritoriali). Cat despre acvariul mare, sper si eu sa fie reusita peste cateva luni ... acum e la inceput, pestisorii sunt inca pui ... mai am de completat cu decor de pietre ... deci e de lucru.
|
 |
|
stefanp wrote:Si cioata aia e grozava...te intreb si aici, cat te-a costat?
Buna Stefane si tututor celor de pe forum,
Din pacate ce vezi e vechiul setup ... iar cioata nu a costat nimic ... e din gradina de la tara, mi s-a zis ca era un fost visin taiat ... dezgropata de mine, si preparata de la 0 tot de mine ... fiarta si tinuta 2 sapt. in cazan de tabla imens, cred ca era de 200 de litri, peste o groapa sapata in pamant, de ziceai ca fac carnati afumati in mijlocul primaverii (cum vedeai odata pe la noi, in ajunul sarbatorilor de iarna, chiar si la oras) cat despre marimea ei ....din poza se vede cat de mare e cioata (ca si comparatie , acvariul are 1,6m lungime)
Ce imi pare rau e ca in momentul prepararii radacinei, datorita marimei ei am fost nevoit sa mai renunt multe la ramuri, iar dupa fierbere zecile de firicele ale ei s-au rupt ... daca as fi pus direct radacina in acvariu, doar dupa ce o spalam ... cred ca era de 10 ori mai spectaculoasa decat se vede, si inca in poze, nu se vede arevarata ei splendoare (intradevar multi au laudat-o)
stefanp wrote:De ce nu l-ai inscris la RAC?
Consider ca mai am mult de invatat, iar acest setup nu ajunsese la telul care mi-l propusesem eu.... stii bine cat e greu sa lupti cu un plantat de 500litri, inaltimea de 55cm, si sa gazezi co2 in nestire, butelia de 7,5kg ...parca ar fi fost un sistem diy .. se termina cand era lumea mai draga (si crede-ma ca am verificat minutios sa nu am scapari de gaz)
Cu siguranta am sa ma inscriu la RAC ... sper ca la anul.. daca imi iese setupul plantat de 180l net. Incerc o noua abordare (deja dau din casa  )
|
 |
|
|
 |
|
VAND substrat JBL Manado 25litri (1 sac nedesfacut/sigilat) de preferat in Iasi - cumparat acum 1luna de zile.
mesaj pm sau eugen_stanga@yahoo.com
|
 |
|
Salut,
Pareri pro si contra pentru cele doua tipuri de reflectoare, Giesemann sau JBL, dpdv al randamentului de reflexie a luminii, al calitatii de executie si usurinta intretinerii lor (in cazul in care se pateaza)?
Precizez faptul ca le voi folosi la o lampa suspendata DIY, dotata cu 2 neoane Giesmann Midday 39w/950mm la un acvariu plantat cu dim. de 100x45x40cm (Lxlxh).
Multumesc anticipat.
Eugen
|
 |
|
Cele din linkurile de mai sus au doar 95g ..., deci te vor tine si f.f. putin ca timp, chiar daca ai sa dai cate 1 bula/sec.
Iar in Iasi nu cred ca ai sa gasesti nicaieri sa faci refill (re-umpli) butelii mai mici de 2kg.
Sfatul meu e sa nu investesti in ceva, ce dupa ai sa fii nevoita sa le vinzi.
Cumpara o butelie de min. 2kg, care sa fie cu revizia valabila, chiar daca e o butelie sh, si deasemeni sa nu fie butelie facuta din stingator (de ex. G2, G5 etc.).
O zi buna.
Eugen
|
 |
|
mergi pe tetratec ex1200
|
 |
|
Lucian wrote:Eu am utilizat robinet ca cel de mai jos (in poza nu arata, dar vine echipat cu racorduri cu filet pentru furtun 4/6). Ca dimensiuni este foarte mici, are 3x2x1.5cm. Il gasiti aici

intrebare offtopic: acest robinet poate fi folosit pentru reglaj debit (aditie) apa la schimbul cu picatura? multumesc
|
 |
|
sa-ti traiasca si sa se inmulteasca, ca sa dai si la altii
brava
|
 |
|
Dragos Matei wrote: am precizat dimensiunile laturilor
nu e nici o problema daca vrei sa fii ironic (dar nu e frumos), am zis ca sa nu fie cu suparare, si chiar te rog sa-mi dai un quote unde ai zis ca e vorba de laturi.... e f. posibil sa-mi fi scapat
multumesc incodata, si chiar nu vreau sa fie cu suparare
|
 |
|
|
|