Salut! Ma numesc Eugen, si sunt din mun. Iasi. Am 34 de ani, si am o familie fericita, cu un nou proaspat membru in familie, si anume o fetita care acum are doar aprox. 11luni de zile.
Am reinceput acest hobby de vreo 4-5 luni de zile, dupa o lunga pauza (cred ca de vreo 20 de ani), cand eram copil, si aveam un acvariu doar de 30 de litri, facut cu corniere metalice sudate.
Cu toate ca am avut un buget alocat foarte redus ... am facut cativa pasi marunti dar grabiti lunile astea de zile si am trecut f. repede de la un acvariu de 54 la litri, la unul mai mare, si anume de 200litri brut, aprox. 170litri net cu dimens. 100x40x50cm (Lxlxh). E un acvariu DIY (de cineva tot din Iasi), e foarte bine realizat si e facut din sticla de 8mm, cu rigidizari, sticla normala float cantuita manual, dar asta e ... invat si eu din mers cum sta treaba, data viitoare cu siguranta o sa fie sticla ultra clara (am vazut un astfel de acvariu si e o diferenta de la cer la pamant).
Capacul e facut de mine din lambriu de pvc si vopsit direct cu spray negru mat, si autocolant reflectorizant pe interior.
Ca hardware: iluminare 5 neoane T5 de 21W la 4000k (stiu ca e putin, dar pentru plante eazy, si cu bugetul redus, asta e); incalzitor am un aquael 200w; filtru extern JBL CristalProfi 700l/h cumparat de la Stefanp (un tip serios pe care-l recomand); filtru intern un Aquael (un model mai mic); substrat inert e sort de margaritar de 2-4mm; la filtru am atasat un reactor co2 diy gen bitanu cu o bomba de drojdie, +inca 1001 de accesorii pe langa acvariu. Fertilizez usor cu pps-pro si cu trace-mix. In curand o sa fie si o butelie co2 de 2kg cu tot cu accesoriile necesare. Visez la un ph controler, si multe altele, dar mai e pana atunci.
Ca fauna - plante eazy: egeria densa, egeria naias, cabomba, sagitaria, valisneria gigantea, valisneria nana/natans (nu stiu care dintre aceste doua), si inca o planta care nu stiu ce e, iar ca pesti: 2 cory albino, guppy albino red (2M+5F), 5 xiffo (cu ochi rosii)- simpli si voalati (cred ca 1M+4F), 3 molly (1M+2F), doar 3 Discusi (pui de 4/6cm) si cativa creveti RCS. Imi plac in mod special viviparii, pentru ca sunt pesti vioii si sociabili. Deasemenii si discusii sunt fabulori, dar precizez ca nu sunt hotarat daca am sa pastrez discusii, sunt "too much" pentru mine; am avut 4 dar unul a cedat.
Avand un buget limitat si fiind la inceput, sper ca criticile sa fie constructive, si deasemeni sunt binevenite sugestiile.
Pozele prezentate sunt din perioada ciclarii, pana acum doua saptamani. Amintesc faptul ca nu detin un aparat foto performant.
Barcuta ornamentala de pe capacul acvariului nu e terminata
Am sa revin si cu alte poze pe traseu.