bun...iata-ma dupa 1 luna jumate alaturi de acvariu dot ro la...ce scrie-n titlu

...nu stiu ce sa (nu) mai cumpar...in materie de plante/pesti/fertizilanti/etc...
pana acum am asa :
3 molly maturi cu 8 pui ( cand ii pot pune la donatii? au vreo 3 saptamani ), 4 cory, 5 rasbora, 4 xifo ( 2 masculi, o femela si...un transsexual se pare

) si o femela endler care a nascut ( 4 pui au supravietuit)...masculul a murit dar colegul kmol in darnicia sa nemarginita imi va dona de la el unul
plante sint...cele din poze

....stiu doar ca pe una o cheama japonica

....cresc frumos doar cu 7 balls si pietrisul de la hornbach...sau cel putin imi pare mie ca o fac
eu unul mi-as mai baga mana prin ele...sa le tai putin dar nu stiu pe care si cum...sa le re-aranjez dar mi-e ca stric lucrurile care pare-se ca s-au aranjat pe acolo
ca si "otravuri" am pus 7 balls-urile....o data la 4-5 zile putin niste crystal water conform retetei

,,,lumina incerc sa o tin undeva la 10 ore/zi caci priza programabila s-a dovedit mai desteapta decat mine

...mai am aqua safe, easy balance si un nutrient ptr plante lichid ( aqua-plant plus de la aq-nature)
in zilele foarte calduroase dau drumul la un ventilator high-end la 19 ron

de la bricostore care tine apa undeva la 27 grade....schimbul de apa il fac la saptamana cand scot aprox 30% din apa ( asta dupa ce timp de vreo 3 saptamani schimbam la 2 zile cate aprox 15% )...tester am un 6in1 de la tetra care stiu ca nu e o alegere ideala dar conform coloritului spune ca totul e ok cu apa
si acum intrebarile ca nu e forum de vrajitoare :
- ce ar implica schimbul total al substratului ? am doar pietris in el si tare-mi doresc o schimbare inspre ceva mai profi
- momentan ii hranesc 1 data/ zi pe la aprox 18.00 cu fulgi...o zi tetra-min si o zi alterez cu jbl novo-bea in cateva transe mici ca sa nu se duca prea mult la fund...le-am mai dat niste wafers cu spirulina dar oricat as incerca sa le pisez sint prea mari ptr ce am eu deci ce le-as mai putea oferi sa fie fericiti?
- rasbora, cory si xifo se pot inmulti in conditiile date? sau trebuie neaparat sa le fac rost de o nuca de cocos? am buturuga aia si un "podulet" din pietre prin spate undeva.... pana acum molly si endleritza au nascut...
- la inceput nu ma deranja filtrul ala mare dar acum parca-mi sare prea tare-n ochi...exista unul mai "discret"?
mentionez ca acvariul are 60L si adaug cateva poze ptr o imagine mai clara asupra vorbelor de mai sus