[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Guppy bolnav  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Just4M3
Member

IP:

Va salut cu respect!
De ieri am observat niste probleme la singurul mascul de guppy pe care il am in acvariu si anume : nu mananca nimic, parca s-a "cocosat" are coada usor franjurata, tine aripioara dorsala stransa, el care era cel mai tantos din acvariu si etala totul foarte frumos, pe deasupra, parca are solzii usor "infoiati"(burta nu este umflata), si parca nici nu mai inoata asa de natural cum o facea inainte...Din pacate nu pot sa pun poze cu el pt ca intru de pe telefon si imi permite sa fac prea multe si nici teste de apa nu pot face momentan , schimbul de apa l-am facut marti si de regula il fac odata la 5-6 zile. Ceilalti locatari nu prezinta niciun semn insa as vrea sa rezolv problema pana sa apara ceva simptome la vreunul din ei si fara sa pierd masculul care e cel mai vechi locatar... Orice sfat e binevenit daca ma ajuta la rezolvarea problemei cat mai urgent.
Multumesc
coxanelu
Junior member
[Avatar]

IP:

iti spun eu rapid fara sa-ti dau vreun sfat ca trebuie sa dai mai multe detalii despre acvariu...

Munceste, consuma si supune-te sistemului, pentru ca nu exista alternativa la lumea minunata pe care am faurit-o pentru tine
[Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Apa cat de calda a fost zilele astea ? Nu cumva l-a "ciufulit" cineva ? Ai mai adus un nou locatar ?

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
Just4M3
Member

IP:

coxanelu wrote:iti spun eu rapid fara sa-ti dau vreun sfat ca trebuie sa dai mai multe detalii despre acvariu...

detaliile le stiu cei mai vechi:acvariu de 26 l,10 pesti(1 guppy, 3 xipho, 4 neoni, 2 corry) + 2 pomaceea, plantat corespunzator...( stiu ca e micut, insa sunt in cursul achizitionarii unui bazin de 120 l....si pana atunci...
kmol wrote:Apa cat de calda a fost zilele astea ? Nu cumva l-a "ciufulit" cineva ? Ai mai adus un nou locatar ?

apa nu a depasit niciodata 25.5 grade, marti cand am schimbat apa a scazut temperatura la 25 dupa schimbare, iar acum are undeva la 23.5 grade avand in vedere ca a mai scazut si temperatura din mediu...Apa, cum spuneam, nu a depasit niciodata 25-26 de grade(nici chiar in zilile alea caniculare) avand in vedere ca stau la et 1 iar in camera respectiva soarele ajunge doar cateva ore la rasarit, apartamentul fiind destul de racoros...
Just4M3
Member

IP:

nu cred ca l-a ciufulit nimeni, pestii sunt in aceiasi componenta de aprox. 2 luni si nu am avut nicio problema...
locatari noi sunt cei 2 pomacea, pe care i-am luat insa acum o saptamana, pt. ca geamurile incepusera sa capete o tenta verzuie. Dupa vreo 2 zile geamurile erau deja aproape curate, semn ca micutii melcisori si-au facut treaba...ma gandesc ca daca erau cei 2 pomacea problema, simptomele ar fi aparut mai rapid, nu la o sapt si ceva...
Just4M3
Member

IP:

Nimeni? Nimic?
Haideti, va rog cu un sfat, o idee ceva...Singur, pestele nu da semne de revenire...din contra, coada parca e intr-o stare din ce in ce mai rea ( parca se desface fasii fasii, iar in partea teeminala , mai ales in partea inferioara e...."roasa". M-am gandit initial la finrot, dar nu au fost fluctuatii mari de temperatura sau mai stiu eu ce altceva ar fi putut declansa asta....Datorita solzilor "zburliti" mai ales pe spate si pe burta, m-am gandit la hidropizie, dar nu are burta umflata...De mancat nu mananca nimic de miercuri dimineata si stattot cocosat....Ce mi-at recomanda ca tratament? Vreau sa opresc afectiunea din fasa, fara sa-I afecteze si pe ceilalti....Singura chestie la care m-as duce cu gandul ca si cauza, ar fi cei 2 pomacea achizitionati sapt trecuta...dar cum raul este deja facut, acum nu pot decat sa incerc sa tratez....
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Incearca sa faci o poza cat de clara poti ca sa vedem exact despre ce e vorba.
Momentan, e singurul sfat pe care pot sa ti-l dau, din pacate...

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
Just4M3
Member

IP:

gengiskhan wrote:Incearca sa faci o poza cat de clara poti ca sa vedem exact despre ce e vorba.
Momentan, e singurul sfat pe care pot sa ti-l dau, din pacate...

Nu pot sa atasez poze...nu am net datorita defectiunilor la echipamentele celor de la Rds, care de o saptamana nu vor sa le remedieze chiar amenintati cu OPC...asa ca ma conectez de pe tel, care nu e tocmai Iphone...si nu-mi permite sa fac f multe pe net, mai ales sa atasez poze.
Citeam acum prospectul de la JBL Furanol si am vazut ca este recomandat in caz de "piele zimtata"...Avand in vedere ca si gupanezul meu are simptomul asta credeti ca as avea succes cu el? si inca ceva, ar trebui sa-i fac o baie separata doar lui sau ar fi indicat sa pun in tot acvariul pt a omora toate "ganganiile" de pe acolo?(am vazut ca furanolul are prostul obicei de a decicla acvariile...)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: