[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa pt schimbatul apei ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tarabostes
Junior member

IP:

Sal din nou,dupa 2 sapt si ceva d ciclat apa in sfarsit mi-am populat acvariu,cu pestisori atat cat trebuie la 54 L,4guppy,4platy,2xifo si 2 corydoras,la sfarsitul sapt o sa trebuiasca sa schimb acei 20-30% sin apa,acum .....din ce am citit imi pun cu vreo 3 zile inainte apa de la robinet intr-un recipient deschis il las sa iasa clorul si o pun in acvariu cu o temp aprox ca cea din acvariu,acum intrebarea mea in necunostinta de cauza,oare apa plata din comert nu e buna?chiar daca o las la fel 2-3 zile intr-un recipient,dar ma gandesc ca poate e mai curata ca cea de la robinet ???? Nu stiu intreb si eu !!!! A....si ca o completare ca am vazut acum .....din una din plantele mele nu stiu denumirea ,e lunga cu frunzulite multe pe ea uniforme de sus pana jos au iesit vreo 2 fire din ghiveciul ala mic in care sunt puse in pietris si sunt prinse printe celelalte plante tot sub apa dar radacinile nu sunt in pietris,are ceva daca le las asa?sau trebuie neaparat sa le bag inapoi in pietris?? Merci si scuze de atata romanul ce am scris
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

salut!

din scurta mea experienta (daca gresesc sa ma contrazica un moderator): nu cred ca trebuie sa te complici cu apa plata care pe langa ca e mai scumpa e posibil sa ii lipseasca o serie de nutrienti si saruri minerale de care fauna acvatica are nevoie, singura problema a apei de la robinet este clorul.

Din intrebarea ta cu plantele, cred ca sesizez o greseala: zici ca le ai inca in ghivezi ?? - eu stiu ca trebuiesc scoase din acel ghiveci care le este daunator pe termen lung deoarece au radacinile sufocate in vata.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Referitor la apa plata s-a mai discutat aici.
Referitor la modalitatea de plantare, cateva sfaturi gasesti aici la pagina 10. Tot cu ajutorul ultimului link poate identifici si plantele pe care le detii.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
tarabostes
Junior member

IP:

merci la toata lumea,lucrurile sunt clare......voi folosi apa de la robinet cu cele 3 zile pt eliminarea clorului ,iar ghivecele tre` sa dispara ,ma voi ocupa de ele spre sfarsitul saptamanii la schimbul de apa .sal

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: