[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: StarXi
Forum Index » Profile for StarXi » Messages posted by StarXi
Da, am sunat la importator si au zis ca nu vand decat la distribuitori si numai la bax. Asa ca ... Daca stie cineva unde sa merg, il rog sa imi zica.
Bison pentru acvarii am gasit doar transparent. Eu vreu neaparat negru.
Spuneti-mi si mie va rog, cam care este cantitatea de silicon pentru un acvariu 80x40x40. Sau orice acvariu ati facut voi. Am gasit silicon negru JBL, problema este ca este la 80 ml flaconul si este foarte scump. De aceea am nevoie sa stiu cat silicon trebuie.
Multumesc.
Planta este elodea densa.
Am si rasbora. Nu am cel mai frumos acvariu (inca )asa ca...
La urmatrorul acvariu care este in facere.
Si ce condensator sa pun in serie cu droserul ?
Tubul se aprinde la fel ca si cu droserul. Scurteaza viata lampii ? Sau ce se poate intampla ?
Am aflat de ce se incalzea. Trebuia sa pun un condensator in serie. Am rezolvat prin schimbare cu un balast electronic (9.5 ron cu tot cu suport).
Am cumparat un balast Philips BTA18W (pare bobina nu electronic), un stater Philips si un tub Floura 77. Le-am legat. Se aprionde tubul in cam 2 secunde.
Balastul se incalzeste foarte tare (abia pot pune mana pe el) si are un zumzait aproape insezizabil.
Tubul in sine se incalzeste putin si el.
Este normal ? Sau e defect ?
Merita un cleaner gravel de la sera (19 RON) fata de un resun (8 Ron) ? Aspira mai bine pietrisul ?
Ce se aspira mai usor: pietrisul sau nisipul ?
Mai cumpara cineva ? Daca nu e prea tarziu, vreu si eu 2-3 bucati 60 cm.
Multumesc frumos.
Are unele frunze parca ciupite. este normal ?
Va rog sa-mi spuneti si mie ce planta este aceasta:

image

Multumesc.
1. Eu as pune TetraTec EX600. Acesta "scuipa" apa dintr-o teava cu multe orificii pe care o pozitionezi putin deasupra nivelelui apei.
4. Am un ancistrus in 30L apa si face luna geamurile si celelalte suprafete.

Off topic: Spune-mi te rog, ce silicon negru ai folosit (marca, model)?

PS: Nu uita sa-l ciclezi !
Am sunat la astia si mi-au dat cu flit. Lucreaza doar cu firme. Civa sa ma duc la o firma care face acvarii si sa iau de la ei (nu mi-a zis nici o firma distribuitoare).
Cum pot cumara 881 Negru ?
Unde ai gasit Bison pentru acvarii (scrie pe el ceva, ce tip ?) si la ce pret ?
Ma refer la lipiciul acela ? Influenteaza micromediul (pesti, plante, bacterii) ? Vreu sa lipesc ceva decor(pietre) cu picatura. Am incercat cu un silicon (Atlas) dar nu a tinut.
Lumina la 965 este galbena ca la 830 ?
Am de gand, nu in viitorul imediat, sa imi fac al 2lea acvariu.
L=80 sau 90. Cat sa pun l si h sa arate bine ?
Ce solutie de iluminare sa aleg ? Imi ajung 3-4 Philips TLD 965 ? sau sa le combin si cu altceva (cu ce)?
Multumesc.
Sunt si eu interesat.
xi@as.ro
10q.
Truc pentru "limpezirea" apei:
Ei o fasie de panza (eu acum folosesc Juwel Poly pad) si o infasori o data in jurul filtrului - pe unde intra apa deci, si il lasi 8-12 ore. Dupa care il schimbi sau speli bine si pui la loc.
Cand umblu prin substart (am schimbat ieri tot substratul) folosesc trucul asta. Dupa schimbarea substratului 1 zi a fost putin tulbure apa (cu toate ca am spalat si fiert bine pietrele) am pus vreo cateva ore in aplicare trucul si s-a limpezit iar crystal clear!

Forum Index » Profile for StarXi » Messages posted by StarXi
Go to: