| Message |
|
|
|
Vreu si eu <subj> si poate o alta specie de plante "pitice".
Xi@as.ro
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Molly s-a "desunflat" azi-noapte. Azi o pun pe xipho la maternitate.
|
 |
|
|
|
Pai ma gandeam sa cumpar un acvariu din acela care se ataseaza in interiorul acvariului mare. Cred ca comunica cu apa din tot acvariul.
|
 |
|
|
|
Daca le pun intr-o maternitate atasata cam cate zile pot sa tin o femele fara sa pateasca ceva in spatiu asa mic?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Exista un loc (pet shop) in Bucuresti unde sa duc o monstra de apa si sa o testeze (PH, amoniac, nitrati) ? Sau este mai ieftin sa iau un kit special (cal la ce pret)
|
 |
|
|
|
Acvariul are acum 3 saptamani si tot cetos este. Sa cumpar Sera Aquarium Clear ? Sau sa mai astept ?
|
 |
|
|
|
Am vazut cine imi mananca frunzele de la plante: ventuza. De ce ? sa-i dau altceva de mancare ?
|
 |
|
|
|
Si pentru un acvariu pentru pesti ce plante se pun in fata (cresc mici) si ce plante se pun mai in spate ?
|
 |
|
|
|
Ma bucur ca am scapat de miros. Dar apa este inca tulbure (ceata). Sa nu iai faca treaba filtrul (resun mic intern) ?
|
 |
|
|
|
Am cumparat un termomentur din acela tip banda (cere se inverzeste la temp respectiva) si nu funtioneaza. L-am lipit la exterior si nu face nimic. Este resun. Vi s-a intamplat ?
|
 |
|
|
|
Pentru ce sa optez pentru inlocuitor de sare (plafar) sau sare fara soudiu (farmacie) ?
Pot sa gasesc la petshopuri sare fara iod ?
|
 |
|
|
|
Inclusiv sarea gema (grunjoasa) din comert are iod.
Mi-a sugerat cineva ca ventuza (pleco) sa ii muste noaptea de coada. Este posibil ?
|
 |
|
|
Dolly wrote:Daca il citeai, ai fi stiut pina acum ca sarea se foloseste in general ca tratament. Si daca vrei musai sare, foloseste sare grunjoasa.
Cineva mai sus mi-a sugerat sare pentru tratarea coditei de la pesti.
|
 |
|
|
|
Am cautat la 3 plafaruri. Nu am gasit deca inlocuitor de sare.
Am cautal la farmacie, am gasit sara fara sodiu.
Unde sa mai caut ?
|
 |
|
|
|
Tot ca o chestie ciudata, am vazut unele frunze ale plantelor muscate. Sa le fie prea foame ?
Am cautat de mi-a venit acru sare FARA Iod. Cica e o lege care spune ca se "interzice" comercializarea sa.
|
 |
|
|
|
A inceput si masculul de molly sa aiba coada despicata. Am trata de vreo 4 ori cu verde de malachit (tratrament de lunga durata). Ce sa mai fac ?
|
 |
|
|
|
Deci sa-l pun "pointing up" ?
|
 |
|
|
Multumesc mult pentru raspunsurile punctuale.
Dalles wrote:
In nici un caz! Se vede urat, face zgomot, iti murdareste capacul si nu are nici o utilitate in conditiile in care ai deja filtru.
Pai aunci, daca scot functia de vibrator fara sa pun o piatra de aer, cum se mai oxigeneaza apa ?
|
 |
|
|
|
La multi ani.
Molly au un "dans" care mi se pare ciudat: inoata vertical de jos in sus si invers de cateva ori (5-10) amandoi (pereche) e normal ?
Plus ca toi pesti tot mananca de pe fund (chiar daca nu prea este nimic - aspir maxim la 2 zile fundul acvariului, schimb cam 30% din apa la 2-3 zile).
Inseamna ca nu le dau destula mancare ?
Ma gandeam sa renunt la functia de vibrator a filtrului (ii scot furtunul care iese afara) si sa pun o pompa de aer cu o piatra de aer - perdea. Mai face filtrul functia de baza ? Jetul filtrului remane prea puternic ?
|
 |
|
|