| Message |
|
|
|
Si inca o intrebare: exista diferente intre apa de la bucatarie si cea de la bai in compozitie ?
|
 |
|
|
|
Am comparat apa de la robinet (aflata la decantare vreo 2 zile) si o sticla de apla plata (Leader 6l). Cea de la robinet este albicioasa (la fel si apa din acvariul meu) ep cand cea plata este mult mai transparenta. Este posibil ca apa din zona unde stau sa fie de vina pentru aspectul "laptos" al acvariului - ca o ceata ?
Daca da, voi de unde luati apa ?
Apa plata este buna ?
Multumesc.
|
 |
|
|
|
La gupy, cozile a uincetut sa dispara (para ar fi mancate).
Am inceput tratamentul cu verde de malachit.
Care poate fi cauza ?
|
 |
|
|
|
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Inca o intrebare (mai multe de fapt):
Am crezut ca filtrul are carbune activ, dar nu l-am gasit.
Cum arata (forma)? Daca pun unul sa-l pun inaintea buretelui sau dupa el in carcasa inferioara a filtrului (in sensul curestului apei) ?
Are un rol important acest carbune ?
|
 |
|
|
|
De asemenea pare cam tulbure apa. Sa nu-si faca filtrul treaba sau se regleaza in timp ?
|
 |
|
|
|
Si de miros sa inteleg ca scap de-abia dupa ciclare ?
|
 |
|
|
|
Am primit cadou acum 2 zile un acvariu 30l, filtru resun cu carbon activ cred, incalzitor, termonetru. Si pesti 7 la numar Xipho, Gupy, sanitar.
1. Nu am ciclat acvariul (abia acum ma documentez). Ciclarea se produce si cu pestii in el (daca o sa traiasca) ? Vor disparea "norisorii" alburii dupa un timp ? De asemenea am tot felul de suspensii in apa. Cum scap de ele ?
2. Filtrul (buretele) trebuie schimbat vreodata ?
3. La ce inaltime se pune filtru ? (defapt unde sa bata jetul la suprafata sau mai adanc ?
4. Este posibil ca debitul sa fie prea mare pentru acvariu (mi se pare ca invarte cam tare apa - de aceea am optirat putin pompa la preluare) ?
Multumesc anticipat.
|
 |
|
|