[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: addiy
Forum Index » Profile for addiy » Messages posted by addiy
In premiera foto cu acvariul meu. Veti vedea jungla, partial curatata, de dupa vacanta! Astept impresii.

http://home-and-garden.webshots.com/album/554385905KzyXWs

Bafta!
da-i un Search... sigur gasesti info utile. am scris pe un alt post mai multe info legat de acest aspect!
Bafta!
Vesti noi!!

Comanda a fost onorata. Deci maine pe la ameaza voi merge s-o ridic. Dragosman, b0gDaN3l si Magda la raport!!
De maine dicutam sa vedem cum ne intalnim!
Toate bune!!
b0gDaN3l wrote:Chiar, eram eu Magda si Dragosman si inca cineva, cel care a dat comanda, si a trecut o luna, duminica s-a facut o luna....!

Greu de gasit acel "cineva"!
Cum primesc comanda va voi anunta. Pana in prezent nici o noutate!
Am gasit ceva informatii.

S-ar numi "boala bubelor in cap". Apare in special la ciclide si are drept cauza deficitul de minerale din apa. Pentru tratare este indicat Baktopur ( avantaj tablete). Pentru profilaxia bolii este recomandat Mineral salt.

Interesant cum s-a ajuns la un astfel de deficit... poate ma lamureste cineva.
De curand am sesizat ca masculul de ramirezi are un fel de ulceratii punctiforme. Initial am crezut ca ar fi gris, dar m-am uitat mai atent si am observat ulceratiile. Sa fie din cauza unei "ciocniri" cu vre-un ancistrus? sau este o boala? daca este boala ce tratament ar trebui sa folosesc?

Mentionez ca femela nu are asa ceva iar comportamentul pestisorului este normal.
fish_lover wrote:deci galbenusul trebuie fiert..si apoi il dau asa pur si simplu... ?

Il fierbi bine dupa care urmezi instructiunile ... pisat bine, in cantitate mica cat sa manance in 5-10 min.
Vezi si Tetra Plant InitialSticks - costa vreo 30 lei. Nutrienti sub forma de granule pe care le introduci in substrat. Gasesti la Cora pantelimon sau la pet shop-ul din Gorjului.
RaresLuc wrote:Daca nu inoata nu are rost sa le dai mancare. Au resurse proprii pana incep sa inoate.
Daca ai bagat galbenus de ou si alte "lichide" in apa inainte sa inoate, nu le-au mancat sigur si a inceput deja sa produca amoniac.
Ai putea sa incerci sa le schimbi apa cate putin in fiecare zi si in acvariu sa bagi la loc apa cu aceeasi parametrii, insa curata (...cam greu).

Am schimbat apa de ieri, de cand am constat ca au inceput sa exiteze. Am reusit destul de usor luand apa din acvariul mare. Acum se pare sa i-am redresat. Sper sa nu mai am probleme.
Sandu wrote:Ar exista o solutie rapida totusi...cred ca am vazut la astia de la JBL (Animax Turda...probabil si altele) niste picaturi/hrana pentru pui de cateva zile din icre.

Multumesc mult. Am fost si am gasit ce mi-ai recomandat. Sper sa reusesc sa salvez ceva.

RaresLuc wrote:
@addiy: aereaza bine acvariul si da-le numai cat mananca in 5-10 minute, nu mai mult ca strica apa si-ti mor! Incearca sa zdrobesti galbenusul intre degete cat mai bine, sa apara ca o pasta in apa!
Bineanteles fii atent si al temperatura si la parametrii apei!

Problema e ca abia au inceput sa se ridice de pe fundul acvariului si nu pot sa-mi dau seama daca mananca sau nu. M-am gandit ca ar avea resurse proprii pana la ridicare la suprafata sau pana ii pot vedea ca incep sa manance.

Am cumparat si hrana lichida special pentru ei dar tot nu vad sa se inghesuie la mancat .
Se apropie a patra zi de cand au eclozat icrele de Ramirezi. Astazi am vazut ca au inceput sa piara din puisori. smilie
Cu se sa-i hranesc??? Am incercat cu galbenus de ou dar se pare ca nu prea merge. Am cautat de cumparat infuzori dar smilie n-am gasit....
Help me pls!!
Gasesti in piata la Obor iar daca nu mai este acolo gasesti la Animax din Carrefour Orhideia.
Vyrussu, e simplu. Uite cum am facut: am lasat icrele in acvariul comunitar in grija parintilor dar dupa aprox 24h am observat ca "parintii" incep sa manance din ele. eh ... decat sa sa raman cu ochii`n soare mai bine i-am lasat pe ei cu ochii la neoane :-) ... Am taiat o sticla de 2L, am pus-o, agatata cu ceva, in acvariu comunitar astfel incat sa nu intre vizitatorii, deci in partea de sus... si am introdus piatra cu tot cu icre acolo. eh dupa 15h au ecloza si acum ma ocup cu mare placere de aceste "puncte miscatoare" .
E super interesant!!! Sper sa-ti meraga si tie.
Merita! Bafta multa!!!
S-a dat comanda?
Dac nu este prea traziu ... as vrea si eu 2 tuburi de 18W.
Este cineva care a reusit sa scoata pui de Ramirezi?
Cred ca experientele practice pe care l-ati avut ne vor fi mult mai de folos decat cele teoretice. As vrea sa stiu care ar fi procesul de desfasurare al lucrurilor cu toate "accesoriile". Daca e mai "confortabil"... folositi PM-ul!
canadezu wrote:Poti sa publici valoarea Ph si Kh?
Ce putere in W a tubului ai?
Ce cantitate are bazinul?
injectie de CO2?
Ce elemente nutritive dozezi?
:-P

Daca te uiti la primul post le vei gasi.

Am luat de bune majoritatea sfaturilor primite. Am luat turba, am aplicat metoda lui MIhaiCatalin(super metoda ). Am pus si fertilizanti solizi la radacina plantei. Am combinat substratul cu ceva nisip. Acum astept rezultatele. Adevarul este ca substratul meu era f sarac. Va multumesc mult. Sper sa mearga!!!
Multumesc mult. E cam greu sa-i las singuri in acvariul mare pentru ca trebuie sa ma chinui sa-i scot pe ceilalti ... lucru greu de realizat. Voi vedea.

Ar fi necesara o aerare puternica a apei?
Poate se gaseseste, pana la urma, cineva care sa-mi raspunda la intrebarile de mai sus.

Ramirezii iar se tin de "shotii"
MihaiCalin wrote:plantaminul e fertilizant lichid nu?...eu nu vreau sa starnesc dispute...da sunt mai sceptic in privinta lui...parerea mea ca ajuta mai mult la inmultit alge..

Da, este fertilizant lichid dar n-am avut probleme cu altgele de cand il folosesc.

Hai sa-ti zic cu ce merge la mine foarte bine acicularisul...: pietris bob de orez(cuartita) amestecat cu turba si laterita, si mai folesesc pastilute de la sera (micro si macroelemente)...creste foarte bine asa. probabil substartul tau e foarte sarac in substante. O metoda de a adauga ceva argile fara sa tulburi apa, eventual niste turba in amestec cu pietris si argila(laterita e tot o argila),er fi sa faci un ameste, il umezesti bine si il congelezi...adaugi repede in substart si merge

Daca stie cineva unde gasesc de cumparat turba si laterita va rog sa-mi spune-ti.

Incearca ceva fertilinazti solizi pe care sa-i bagi in substrat, la radacina plantei. ( vezi flornetteA ).

Unde gasesc asa ceva? am intrebat pe la la doua pet shop-uri si nu au.

Care metoda ar fi mai indicata, mai buna? Ce-a cu turba si laterita sau cea cu fertilizanti solizi?
Dolly wrote:
addiy wrote:
MihaiCalin wrote:si in substrat nu ai nici un adaos de alt ceva?sau e simplu?

Substratul e simplu. La un momenta dat am pus un con nutritiv.

Baga fertilizanti.

De ceva timp bag fertilizant PlantaMin si nu se simte prea mare diferenta ( ma refer la Acicularis, am si alte plante care merg chiar binisor).

Ar fi posibil sa fie datorita neoanelor care sunt destul de aproape de apa? adica la vrea 5-6cm.

Forum Index » Profile for addiy » Messages posted by addiy
Go to: