[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Eleocharis Acicularis-ul - se macina de la varfuri  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
addiy
Junior member

IP:

De ceva timp observ cum aceasta planta se usuca de la varf sau mai bine spus se macina.
In ultima perioada a inceput sa se inmulteasca dar dupa un timp, noii "puisori", in loc sa creasca drept incept sa se "incovoaie".
Am tot cautat sa identific cauza dar pana in prezent n-am reusit. smilie

Daca este cineva care ma poate ajuta sa identific problema, va rog!!!

pH= neutru
gH= 11 ( a fost si 13)
kH= 7
lumina= 0,7w/l
co2 - testat
coloana apa= 34cm
temperatura=26-27gr
Substrat = nisip aporx boaba de orez, 4-6cm
[Email]
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

si in substrat nu ai nici un adaos de alt ceva?sau e simplu?
[Email] [Yahoo!]
addiy
Junior member

IP:

MihaiCalin wrote:si in substrat nu ai nici un adaos de alt ceva?sau e simplu?

Substratul e simplu. La un momenta dat am pus un con nutritiv.
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

addiy wrote:

Baga fertilizanti.
addiy
Junior member

IP:

Dolly wrote:
addiy wrote:

Baga fertilizanti.

De ceva timp bag fertilizant PlantaMin si nu se simte prea mare diferenta ( ma refer la Acicularis, am si alte plante care merg chiar binisor).

Ar fi posibil sa fie datorita neoanelor care sunt destul de aproape de apa? adica la vrea 5-6cm.
[Email]
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

plantaminul e fertilizant lichid nu?...eu nu vreau sa starnesc dispute...da sunt mai sceptic in privinta lui...parerea mea ca ajuta mai mult la inmultit alge.
Hai sa-ti zic cu ce merge la mine foarte bine acicularisul...: pietris bob de orez(cuartita) amestecat cu turba si laterita, si mai folesesc pastilute de la sera (micro si macroelemente)...creste foarte bine asa. probabil substartul tau e foarte sarac in substante. O metoda de a adauga ceva argile fara sa tulburi apa, eventual niste turba in amestec cu pietris si argila(laterita e tot o argila),er fi sa faci un ameste, il umezesti bine si il congelezi...adaugi repede in substart si merge .
[Email] [Yahoo!]
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

addiy wrote:De ceva timp bag fertilizant PlantaMin si nu se simte prea mare diferenta ( ma refer la Acicularis, am si alte plante care merg chiar binisor).

Incearca ceva fertilinazti solizi pe care sa-i bagi in substrat, la radacina plantei. ( vezi flornetteA ).
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

ceva de genu am avut si eu cu o planta care seamana cu echinodorusul doar ca era patat cu rosu spre maro
eu i am facut un saculet din dres unde am bagat radacinile plantei fara varfuri pe ele le am lasat sa iasa afara am cusut un capat iar pe celalalt am adaugat turba si cat de cat am cusut si celalalt capat apoi bagat in nisip,crestea frunza dupa frunza.
faza cu inghetatul substratului mi se pare mai buna o sa o incerc si eu
[Yahoo!]
addiy
Junior member

IP:

MihaiCalin wrote:plantaminul e fertilizant lichid nu?...eu nu vreau sa starnesc dispute...da sunt mai sceptic in privinta lui...parerea mea ca ajuta mai mult la inmultit alge..

Da, este fertilizant lichid dar n-am avut probleme cu altgele de cand il folosesc.

Hai sa-ti zic cu ce merge la mine foarte bine acicularisul...: pietris bob de orez(cuartita) amestecat cu turba si laterita, si mai folesesc pastilute de la sera (micro si macroelemente)...creste foarte bine asa. probabil substartul tau e foarte sarac in substante. O metoda de a adauga ceva argile fara sa tulburi apa, eventual niste turba in amestec cu pietris si argila(laterita e tot o argila),er fi sa faci un ameste, il umezesti bine si il congelezi...adaugi repede in substart si merge

Daca stie cineva unde gasesc de cumparat turba si laterita va rog sa-mi spune-ti.

Incearca ceva fertilinazti solizi pe care sa-i bagi in substrat, la radacina plantei. ( vezi flornetteA ).

Unde gasesc asa ceva? am intrebat pe la la doua pet shop-uri si nu au.

Care metoda ar fi mai indicata, mai buna? Ce-a cu turba si laterita sau cea cu fertilizanti solizi?
[Email]
mausmann
Member
[Avatar]

IP:

Cred ca cel mai bun substrat pentru acicularis este nisipul fin si asta datorita radacinilor sale fine care in bob de orez nu se fixeaza asa bine. Eu il cresc intr-u substrat de turaba+nisip fin, temperatura 23-25°C, 0.3W/litru. Se dezvolta f. bine. Cred ca eshti mai putin avantajat de substratul bob de orez, fara fertilizanti si lumina puternica.

mobile in mobile
Magda
Senior member

IP:

MihaiCalin wrote:plantaminul e fertilizant lichid nu?...eu nu vreau sa starnesc dispute...da sunt mai sceptic in privinta lui...parerea mea ca ajuta mai mult la inmultit alge.

Nu stiu la ce ajuta, dar nici eu n-am observat sa am mari realizari de la el
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

da...sunt de acord cu mausmann....sa incerci cu un pietris mai marunt...intr-adevar merge mai bine, dar nici prea fin nu e bine...nu se face circulatia apei bine in substrat si se acumuleaza prea multi nitriti. ..baffta
[Email] [Yahoo!]
Araldq
Senior member
[Avatar]

IP:

poti folosi nisip fin doar pe portiunea unde este acicularis..dar sa fie cam in aceeasi culoare cu restul. asa mai apare si variatiune si ii ofer isi plantei conditii mai bune. intr-adevar o sa inceapa sa se dezvolte, sa se inmulteasca si o sa depaseasca zona..dar presupun ca vrei sa o ti oarecum sub control, pentur a respecta ce vrei tu, nu sa faca ce vrea ea.

Be what you will, You are destiny!
[Email] [Yahoo!]
canadezu
Member
[Avatar]

IP:

Poti sa publici valoarea Ph si Kh?
Ce putere in W a tubului ai?
Ce cantitate are bazinul?
injectie de CO2?
Ce elemente nutritive dozezi?

:-P
addiy
Junior member

IP:

canadezu wrote:Poti sa publici valoarea Ph si Kh?
Ce putere in W a tubului ai?
Ce cantitate are bazinul?
injectie de CO2?
Ce elemente nutritive dozezi?
:-P

Daca te uiti la primul post le vei gasi.

Am luat de bune majoritatea sfaturilor primite. Am luat turba, am aplicat metoda lui MIhaiCatalin(super metoda ). Am pus si fertilizanti solizi la radacina plantei. Am combinat substratul cu ceva nisip. Acum astept rezultatele. Adevarul este ca substratul meu era f sarac. Va multumesc mult. Sper sa mearga!!!
[Email]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: