De ceva timp observ cum aceasta planta se usuca de la varf sau mai bine spus se macina.
In ultima perioada a inceput sa se inmulteasca dar dupa un timp, noii "puisori", in loc sa creasca drept incept sa se "incovoaie".
Am tot cautat sa identific cauza dar pana in prezent n-am reusit.
Daca este cineva care ma poate ajuta sa identific problema, va rog!!!
pH= neutru
gH= 11 ( a fost si 13)
kH= 7
lumina= 0,7w/l
co2 - testat
coloana apa= 34cm
temperatura=26-27gr
Substrat = nisip aporx boaba de orez, 4-6cm
cip wrote:ajutor!
tot incerc de 2 zile sa adaug poze la albumul meu si primesc acelasi mesaj- impossible to move.
stiti voi cum sa remediez situatia?
mersi
Asteptam cu rabdare. Se intampla si la case mai mari.
Dragosman wrote:Pai... hai ... punem mana de la mana sa strangem de-o cutie? Sunt si eu amator de 4 buc.
4 buc de 18w?
Si eu sunt amator de 1-2 buc de 18w .
Din cate am auzit au mai fost astfel de initiative si cel care s-a acupat de comanda .... a cam ramas cu buza "tumefiata" :-). Poate gasim o strategie sa strangem banii inainte. Sau daca sunt alte propuneri...
cesrobis wrote:Unde as putea sa gasesc Osram Floura77 si la ce pret e??Tocmai am cumparat philips tld-830 si am inteles ca a dat rezultate asocierea asta(osram floura-tld-830) sau daca ar fi ceva cu care as putea inlocui osramul??
Eu am cautat Osram Floura de 18w(60cm) dar n-am gasit pana in prezent. Dac vrei Osram Floura de 36w gasesti la magazinul de electrice de pe str Ritmului, prima statie de tranvai dupa Obor, inspre Dristor. Scrie mare pe geamul magazinului OSRAM.
Sper sa-ti fie de folos informatie.
Spre marea mea surprindere am constatat ca mi-au icrat Ramirezi recent procurati.
Daca poti cel mai bine scoatei pe ei in alt acvariu dar cu cateva zile inainte ca daca icerci sa-i muti in momentul in care vor sa depuna le mananca
Dar daca pun icrele intr-un separeu in acelasi acvariu, e bine?
si mai incearca sa nu-i superi acvariul ar fi bine sa fie ferit de trafic cu lumina si temp.sa fie pe la 29grade,dar apa trebuie sa fie bine stabilizata ca altfel se albesc icrele.
Ar fi bine fac umbra in dreptul icrelor?
Oricum cand o sa ai pui vor fi prea mici pentru artemia ai nevoie de infuzori
Si daca se intampla minunea asta, sa am puisor, de unde procur infuzori?
chitron wrote:Incearca sa faci o poza mai apropiata.Si spune te rog de unde i-ai cumparat daca se poate.
Am sa incerc, desi este foarte greu sa prinzi o poza buna.
I-am cumparat din Cora. Cei care mi i-au vandut ... erau cam paraleli in domeniul acvaristici. Imtrebam de ceva... imi raspundea in termeni f generali sau cunoscutul raspuns "nu stiu, nu sunt eu cel care ...." Din cate am inteles n-au mai avut asa ceva. Mai erau vreo 8 bucati.
MARELE ALB wrote:
Am vazut si eu ceva asemanator adusi de tipii de la Profipet. Stii cumva daca e vorba despre aia adusi din Chisinau?
Dunga neagra nu se continua pe caudala iar anala, dorsala si abdominalele nu sint negricioase => nu-i kalopterus.
Am vazut site-ul recomandat. Ce am eu sunt identici. Tot ce am citit si am vazut pana acum imi spune ca ar fi SAE. Si ma face sa cred ca sunt. N-am gasit nici un argument impotriva.
Mitica wrote:Mie mi se par SAE. Seamana foarte mult cu ce am eu acasa numai ca ai mei au o tenta de galben. Au mustati ai tai? Imi pare rau nu nu am aparatul ca punem si eu niste poze cu ai mei
Din pozele am vazut ca papa alge, asa ca eu cred ca sunt mari sanse sa fie SAE
Uite aici o poza cu elementele de identificare pentru SAE
Singura diferenta vizibila ar fi de culoare. Cei din foto de pe site-ul indicat sunt putin mai galbeni decat ai mei.
i-am cumparat pe astia sub numele de P EPALTEORIN pentru ca nu erau SEA, nici FOX. Ajuns acasa, i-am pus in acvariu si se pare ca se ocupa destul de binisor de alge. am intrat pe internet sa ma documentez dar mai mult am intrat in ceata vazant asemanarea aproape perfecta cu SAE. Nu mai spus ca numele sub care sunt vanduti nici nu exista in internet.
Dolly wrote:
Plantuta are cumva o frunza galbena si alta pe cale de duca? Daca vad eu bine, atunci ii lipseste ceva - mai precis nutrientii. Fertilizanti folosesti?
Da, asa este.
Dar mai ales in poza de AICI se poate vedea cu Eleocharis Acicularis are capetele uscatele. La aprox 90 l - am un con in substrat de aprox o luna. Fertilizanti lichid folosesc PlantaMin. Si totusi lucrurile nu-mi merg bine. Am CO2, lumina 0,7w/litru, schim apa aprox saptamanal...
chitron wrote:sunt hybrizi de Frenatus cu siamensis si sunt adusi de la Chisinau ,acestia sunt facuti de un maestru intrale injectiilor hormonale si se gasesc pe piata de aproximativ un an.
Daca esti atent acestia au o tenta rosiatica pe aripioare.
De ce n-ar fi Siamensis algae eater?
De la bun inceput n-am vazut tenta rosiatica pe aripioare. Sa fie chiar asa de discret? M-am uitat atent dar ... nu stiu... ar fi... n-ar fi ... si daca ar fi atunci e chiar foarte, fff foarte discret ... mai degraba as spune ca nu exista.
alcoor wrote:nu prea se vede bine in foto dar seamana cu titeya.
hans wrote:Sunt Epalzeorchynchus kallopterus. Sau flying fox. Sunt ok si ei la mancat alge.
M-am uitat pe internet sa vad o poza cu Epalzeorchynchus kallopterus, am gasit dar nu prea seamana cu ce am eu. La Epalzeorchynchus kallopterus sunt mult mai bine delimitate culorile plus ca are si o dunga alba, bine evidentiata, desupra celei negre. Aici este link-ul la foto cu pricina: http://www.azgardens.com/images/flyingfox.gif Concluzionad as zice ca nu este Epalzeorchynchus kallopterus.
Mitica wrote:
Dar am un robinet cu care reglez debitul de CO2 cam la 1 bula/ 2 secunde.
IMPORTANT: Va trebuie un tester vizual de CO2 pentru ca altfel riscati sa omorati pesti Chestii de genul 2 bule/sec la 100 l poate fii ok in Bucuresti unde apa e mai dura dar fatala in Cluj sau Finlanda In lipsa testerului aveti nevoie de multa rabdare, cunostinte despre kH apei, disponibilitatea de a risca viata pestucilor mult iubiti, etc
Robinetul unde se monteaza? inainte de rezervorul de CO2 sau dupa? In toate schemele pe care le-am vazut nu exista robinetul de care vorbiti.( sau cel putin nu l-am vazut eu). La metoda cu tub gofrat de ce ar fi nevoie de acel robinet daca surplusul de CO2 este eliminat imediat. adica respectivele "cute" ale tubului nu au cum sa mentina toate bulele de CO2 care intra in tub, decat atat cat intra in ele, restul fiind expulzat automat de jetul de apa. "bulele surplus" nu au contact indelung cu apa... pt ca ajung repede la suprafata. Deci?
Unde se gasesc testere CO2 mai rentabile? Poate stiti si un pret. Multumesc anticipat
bilti wrote:metoda CO2-bell nu se poate folosi la acvarii mari datorita difuziei slabe a gazului CO2. este recomandata la acvarii pana in 100l.
Atunci ce metoda recomandati pentru acvariile peste 100l? Pentru acvariile sub 100l care ar fi cea mai buna metoda cea cu clopot sau cea cu tub gofrat?
Am vazut la pet shop-ul din carrefour militari. Pret aprox 85 lei.
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by addiy
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor