[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sak
Forum Index » Profile for Sak » Messages posted by Sak
am incercat si cu opera...nu merge...deci arata aproape la fel ca pestele din poza DE SUB butonul cu long-whiskers ...cred ca e suficient atat
Pagina aia mi-a inghetata sistemul dar din cate am apucat sa vad seamana cu 'long-whiskers"
cel putin asta scria deasupra pozei, pana sa inghete totul.
Ok, de la bun inceput tin sa imi cer scuze ca nu stiu denumirea subspeciei si ca incerc sa descriu cum arata

Acum cateva luni bune am zis sa-mi "bucur" si eu acvariul cu 3 sanitari "adulti"(mai mult sau mai putin clasici) care arata cam ca un leopard (pete negre pe fundal maro si burta alba) si au 4 mustati mari , grupate in 2 perechi. Cand i-am luat aveau in jur de 5 cm max; In ultima luna, doi dintre acesti draguti pesti si-au marit considerabil dimensiunea (in timp ce al treilea a ramas la fel ) si au aparut problemele....

Nu ma deranjeaza cu nimic dimensiunea lor sporita ci faptul ca nu mai pot fixa absolut nimic in substrat...indivizii respectivi scarma cu atata putere in el incat e imposibil pt o planta sa ramana fixata mai mult de 3 zile

Deci :

1) Daca cineva isi poate da seama ce specie este, sa se puna un anunt sticky : NU LUATI ACEASTA SPECIE, EVER

2) Vrea cineva 2 sanitari mari si obraznici?
Se pare ca cei doi au revenit acum la sentimente mai bune, facand un compromis : Unul a luat in primire partea de est a acvariului si celelat partea de vest - 'zidul berlinului'

Apropo de buze rupte - i-au facut figura asta unui xipho. Si acum sta doar cu buza de jos, dar n-are probleme

Cat despre forta buzelor...am vazut-o pe pielea mea...am bagat mana sa iau niste resturi de plante de la suprafata si m-au ciupit mai ceva ca o vrabie
Acvariu de 100, 2 masculi care nu au avut nici o problema pana acum...si ii am demult. Momentan vad ca s-au potolit, dar ma uimesc zgarieturile alea
N-am gasit o expresie mai potrivita pentru a descrie comportamentul celor 2 scalari pe care ii detin, pe care dintr-o data, fara motiv aparent (daca vreti si ora azi pe la 18) i-a apucat ciomageala....si nu una din aia 'normala'...una ce s-a lasat cu 'pupaturi' (desigur nicidecum din iubire) si zgarieturi pe tot corpul Probabil ca va intrebati in acest moment ce vreau cu acest topic : sa intreb doua lucruri:

1) Cum pot niste pesti cu o gura atat de mica sa provoace zgarieturi aproape perfecte (ca de pisica ) 'adversarului' ??

2) Acvariul de separare nu este o solutie in acest moment; Ce alte optiuni am?
Intr-adevar, ma refeream la unghi, lol

Problema e ca momentan nu am un al doilea acvariu ciclat in care sa incerc un tratament ( stiu ca ar trebui, dar recent a trebuit sa-l curat 100%).

Am cateva lucruri in plus de mentionat: ea incearca sa se duca dupa mancare, dar dupa putin innotat renunta la 'urmarit'. Deasemenea trebuie sa repet ca atunci cand a inceput aceasta boala necunoscuta (pentru ca dupa manifestrai nu pare a fi ceva parazitar) avea spasme la gura, dilatandu-si-o concomitent cu brahiile , dupa care urma o miscare brusca (shake).
Dolly> Sta mai tot timpul pe loc...nu e greu de observat. Plus ca nu vreau sa o stresez.
Acum a inceput sa-si tina din cand in cand aripioarele pe langa corp si sa stea cam la 30 de grade, dar asta dupa 1-2 sapt. de nemancat
viviparu> Nu....de asta e asa ciudat...si nici contagioasa nu pare a fi...
Stresata nu e...in plus pun aquatan la fiecare schimb de apa.
Chiar nimeni n-are nici o idee?
prin schimbari recente ma refer la modificari in acvariu; De ce nue xista buton de edit?
Ok, am decis sa deschid un topic separat pentru aceasta problema pentru ca de fiecare data cand cred ca am gasit cauza/solutia citesc alt topic si mi se dau peste cap ipotezele

Am un acvariu de 100 l, filtrare interna, 2 scalari, 2 xipho (stiu...combinatie proasta, dar cand am luat nu stiam), 2 sanitari si cativa melci; Apa o schimb o data pe saptamana si nu am avut schimbari recente.

Care este problema: Femela de xipho prezinta o apatie moderata, insotita de un comportament ciudat legat de mancare - o scuipa imediat dupa ce aparent a inghitit-o. Pana acum am avut urmatoarele ipoteze:

1) Nu-i place mancarea; S-a dovedit a fi falsa dupa ce i-am oferit alte varietati.

2) Paraziti intestinali; Nu pot sa imi dau insa seama de aceasta ipoteza din doua motive: a) Are pofta de mancare... b) Din cauza lipsei de alimentatie excrementele sunt mai rare si oricum culoarea lor normala ar fi alb (in lipsa oricarui forme de hrana, nu? )

Astept sfaturi/idei/tratamente. Multumesc
Plantele au inceput sa-si revina, as I said

Acum am ramas cu problema 'nemancatului' care tinde sa devina una serioasa....femela e din ce in ce mai apatica
Ok, de la bun inceput va spun ca nu prea le am cu aceasta parte a tehnicii de iluminat (balast,drossere and company) si va trebui sa suportati denumiri improvizate...sorry!

Ce vreau sa va intreb : Am gasit la un magazin de electrice un "suport" pentru 1 (un) neon la 125.000 (ROL ) *plug and play* (adica bagi neonul, faci un stecher pentru cele 2 fire , bagi in priza si enjoy ) care presupun ca e balast...problema e ca din cate am citit pe forum acesta ar trebui sa coste in jur de 30-50E asa ca sunt umpic nedumerit asupra 'speciei' acestui 'suport' si asupra calitatii...
Arggggggg....bine ca si-a revenit forumul.

Plantele vad ca au inceput sa-si revina-cat de cat.

Ramane problema cu femela de xipho...nu mai stiu ce sa-i fac...am cumparat pana si mancare tetra...si pe aia o scuipa si vad ca si masculul incepe sa faca asa , desi el mai mananca...
Se comporta destul de normal - doar ca femela incepe sa stea f mult in acelasi loc (fara a avea probleme de reactie la stimuli), cel mai probabil din cauza lipsei de hrana...
au fecale normale

Pentru satisfactia ta : 2 scalari (pasnici...most of the time ), 2 xipho si 3 sanitari
Imi cer scuze ca deschid un topic pentru asa ceva, insa am citit intr-un topic cum ca (duminica viitoare?) este o intalnire unde se dau plante moca....cine poate da mai multe detalii?
Mancarea nu e expirata Deja ma ingrijoreaza...Chiar trebuie sa manance ceva...scuipa de 2-3 zile

Cat despre apa - sunt din Bucuresti...poate asta spune totul
Asta asa e...si eu presupun ca-s ceva toxine, dar nu imi dau seama exact ce. Ceva ce afecteaza direct plantele si indirect pestii.

Gustul apei este normal, insa mirosul are ceva suspect.

PS: Am mai gasit un melc in viata
Nu pe toata, lol Come on...nu-s nici n00b. V-am intrebat de niste probleme decente (zic eu)

Forum Index » Profile for Sak » Messages posted by Sak
Go to: