Message |
|
am incercat si cu opera...nu merge...deci arata aproape la fel ca pestele din poza DE SUB butonul cu long-whiskers ...cred ca e suficient atat 
|
 |
|
Pagina aia mi-a inghetata sistemul  dar din cate am apucat sa vad seamana cu 'long-whiskers"
cel putin asta scria deasupra pozei, pana sa inghete totul.
|
 |
|
Ok, de la bun inceput tin sa imi cer scuze ca nu stiu denumirea subspeciei si ca incerc sa descriu cum arata
Acum cateva luni bune am zis sa-mi "bucur" si eu acvariul cu 3 sanitari "adulti"(mai mult sau mai putin clasici) care arata cam ca un leopard (pete negre pe fundal maro si burta alba) si au 4 mustati mari , grupate in 2 perechi. Cand i-am luat aveau in jur de 5 cm max; In ultima luna, doi dintre acesti draguti pesti si-au marit considerabil dimensiunea (in timp ce al treilea a ramas la fel  ) si au aparut problemele....
Nu ma deranjeaza cu nimic dimensiunea lor sporita ci faptul ca nu mai pot fixa absolut nimic in substrat...indivizii respectivi scarma cu atata putere in el incat e imposibil pt o planta sa ramana fixata mai mult de 3 zile
Deci :
1) Daca cineva isi poate da seama ce specie este, sa se puna un anunt sticky : NU LUATI ACEASTA SPECIE, EVER
2) Vrea cineva 2 sanitari mari si obraznici? 
|
 |
|
|
 |
|
Acvariu de 100, 2 masculi care nu au avut nici o problema pana acum...si ii am demult. Momentan vad ca s-au potolit, dar ma uimesc zgarieturile alea 
|
 |
|
N-am gasit o expresie mai potrivita pentru a descrie comportamentul celor 2 scalari pe care ii detin, pe care dintr-o data, fara motiv aparent (daca vreti si ora azi pe la 18) i-a apucat ciomageala....si nu una din aia 'normala'...una ce s-a lasat cu 'pupaturi' (desigur nicidecum din iubire) si zgarieturi pe tot corpul  Probabil ca va intrebati in acest moment ce vreau cu acest topic : sa intreb doua lucruri:
1) Cum pot niste pesti cu o gura atat de mica sa provoace zgarieturi aproape perfecte (ca de pisica  ) 'adversarului' ??
2) Acvariul de separare nu este o solutie in acest moment; Ce alte optiuni am?
|
 |
|
Intr-adevar, ma refeream la unghi, lol
Problema e ca momentan nu am un al doilea acvariu ciclat in care sa incerc un tratament ( stiu ca ar trebui, dar recent a trebuit sa-l curat 100%).
Am cateva lucruri in plus de mentionat: ea incearca sa se duca dupa mancare, dar dupa putin innotat renunta la 'urmarit'. Deasemenea trebuie sa repet ca atunci cand a inceput aceasta boala necunoscuta (pentru ca dupa manifestrai nu pare a fi ceva parazitar) avea spasme la gura, dilatandu-si-o concomitent cu brahiile , dupa care urma o miscare brusca (shake).
|
 |
|
Dolly> Sta mai tot timpul pe loc...nu e greu de observat. Plus ca nu vreau sa o stresez.
Acum a inceput sa-si tina din cand in cand aripioarele pe langa corp si sa stea cam la 30 de grade, dar asta dupa 1-2 sapt. de nemancat
|
 |
|
viviparu> Nu....de asta e asa ciudat...si nici contagioasa nu pare a fi...
Stresata nu e...in plus pun aquatan la fiecare schimb de apa.
|
 |
|
Chiar nimeni n-are nici o idee? 
|
 |
|
prin schimbari recente ma refer la modificari in acvariu; De ce nue xista buton de edit? 
|
 |
|
Ok, am decis sa deschid un topic separat pentru aceasta problema pentru ca de fiecare data cand cred ca am gasit cauza/solutia citesc alt topic si mi se dau peste cap ipotezele
Am un acvariu de 100 l, filtrare interna, 2 scalari, 2 xipho (stiu...combinatie proasta, dar cand am luat nu stiam), 2 sanitari si cativa melci; Apa o schimb o data pe saptamana si nu am avut schimbari recente.
Care este problema: Femela de xipho prezinta o apatie moderata, insotita de un comportament ciudat legat de mancare - o scuipa imediat dupa ce aparent a inghitit-o. Pana acum am avut urmatoarele ipoteze:
1) Nu-i place mancarea; S-a dovedit a fi falsa dupa ce i-am oferit alte varietati.
2) Paraziti intestinali; Nu pot sa imi dau insa seama de aceasta ipoteza din doua motive: a) Are pofta de mancare... b) Din cauza lipsei de alimentatie excrementele sunt mai rare si oricum culoarea lor normala ar fi alb (in lipsa oricarui forme de hrana, nu? )
Astept sfaturi/idei/tratamente. Multumesc 
|
 |
|
Plantele au inceput sa-si revina, as I said
Acum am ramas cu problema 'nemancatului' care tinde sa devina una serioasa....femela e din ce in ce mai apatica 
|
 |
|
Ok, de la bun inceput va spun ca nu prea le am cu aceasta parte a tehnicii de iluminat (balast,drossere and company) si va trebui sa suportati denumiri improvizate...sorry!
Ce vreau sa va intreb : Am gasit la un magazin de electrice un "suport" pentru 1 (un) neon la 125.000 (ROL  ) *plug and play* (adica bagi neonul, faci un stecher pentru cele 2 fire , bagi in priza si enjoy ) care presupun ca e balast...problema e ca din cate am citit pe forum acesta ar trebui sa coste in jur de 30-50E asa ca sunt umpic nedumerit asupra 'speciei' acestui 'suport' si asupra calitatii...
|
 |
|
Arggggggg....bine ca si-a revenit forumul.
Plantele vad ca au inceput sa-si revina-cat de cat.
Ramane problema cu femela de xipho...nu mai stiu ce sa-i fac...am cumparat pana si mancare tetra...si pe aia o scuipa si vad ca si masculul incepe sa faca asa , desi el mai mananca...
Se comporta destul de normal - doar ca femela incepe sa stea f mult in acelasi loc (fara a avea probleme de reactie la stimuli), cel mai probabil din cauza lipsei de hrana...
|
 |
|
au fecale normale
Pentru satisfactia ta : 2 scalari (pasnici...most of the time  ), 2 xipho si 3 sanitari
|
 |
|
Imi cer scuze ca deschid un topic pentru asa ceva, insa am citit intr-un topic cum ca (duminica viitoare?) este o intalnire unde se dau plante moca....cine poate da mai multe detalii? 
|
 |
|
Mancarea nu e expirata  Deja ma ingrijoreaza...Chiar trebuie sa manance ceva...scuipa de 2-3 zile
Cat despre apa - sunt din Bucuresti...poate asta spune totul 
|
 |
|
Asta asa e...si eu presupun ca-s ceva toxine, dar nu imi dau seama exact ce. Ceva ce afecteaza direct plantele si indirect pestii.
Gustul apei este normal, insa mirosul are ceva suspect.
PS: Am mai gasit un melc in viata 
|
 |
|
Nu pe toata, lol  Come on...nu-s nici n00b. V-am intrebat de niste probleme decente (zic eu)
|
 |
|