[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cateva Probleme  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Sak
Junior member

IP:

Ok, probabil ca ati auzit de aceste probleme all over again, dar indurati

1) (Cea mai importanta): Plantele
Pentru o vreme pareau ca se dezvolta normal - radacini frumoase, culoare buna si muguri; Insa de o vreme incoace nu numai ca stagneaza, dar frunzele incep sa piarda din culoare (unele chiar s-au "ofilit"). Radacinile sunt ok so nu imi dau seama care e problema. Lumina au de la bec....

2) Am o femela de xipho care de cateva zile (urmarind-o) " scuipa" mancarea imediat dupa ce o "inghite" si are niste miscari spasmodice in acel moment, semn ca o deranjeaza ceva... evident este o problema, dar pana a ajunge la veterinar intreb aici.

3) O alta pereche de xipho mi-a facut pui si cum sunt incepator la acest capitol nu prea stiu ce trebuie sa fac....trebuie separati? Principalele 'pericole' la care ma gandesc sunt filtrul aquael si scalarii.

Mersi mult.
Sak
Junior member

IP:

A, era sa uit

4) Am 3 sanitari si de cateva zile incep sa urce spre suprafata 'brusc' dupa care se intorc spre fund. Nu stiu daca acest comportament este normal, insa ma gandeam ca este provocat din cauza lipsei de hrana de pe fundul acsvariului? (xipho +scalarii papa tot )
jumbo
Member
[Avatar]

IP:

comportamentul sanitarilor e ok mai iau si ei o gura de aer
puiet de xipho cu scalari e destul de problematic, trebuia sa ii separi
da si tu mai multe detalii despre acvariu, dimensiuni, volum, filtrare, aer, ce la dai sa manance, lumina, incalzire etc

ride free
[WWW] [Yahoo!]
Sak
Junior member

IP:

Pai e acvariu de 100 l, clasic, filtru intern aquel fan 1, aerare cu filtru; de mancare le dau un fel de praf (habar n-am ce e in el, lol ) - chestia clasica de hranit pesti Si le mai dau si niste 'fulgi' nutritivi.

Despre puiet - am observat ca trebuie separati... prea tarziu Dar tot nu stiu cauzele...nu cred ca au fost 'vanati' de scalari...
Madalin Dorobantu
Member

IP:

Sak wrote:...Despre puiet - am observat ca trebuie separati... prea tarziu Dar tot nu stiu cauzele...nu cred ca au fost 'vanati' de scalari...

Puietul de xipho este vanat si de scalari si de parintii lor. Pe viitor dac vrei sa inmultesti Xipho separa femela inainte de a naste si apoi scoate-o si pe ea de acolo.
Inca o recomandare daca mai vrei sa ai Xipho separai de Scalari nu sunt compatibili!

Nu fi trist vor veni si vremuri mai bune!

[Email]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Sak wrote:...Am 3 sanitari si de cateva zile incep sa urce spre suprafata 'brusc' dupa care se intorc spre fund...

Banuiesc ca e vorba de Corydoras. Acesti pesti au doua tipuri de respiratie: pe langa respiratia specifica pestilor, prin branhii, au si o respiratie abdominala. Ei inghit, literalmente, o cantitate de aer de la suprafata si absorb oxigenul prin vasele sanguine ale stomacului. Din cauza asta se duc cory pana la suprafata apei.

Sak wrote:...de mancare le dau un fel de praf (habar n-am ce e in el, lol )...

Pai... nu scrie pe cutie? Toate firmele scriu pe cutii ce contine hrana din interior.
Incearca sa nu le mai cumperi mancare cu ochii inchisi.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

1) (Cea mai importanta): Plantele
Pentru o vreme pareau ca se dezvolta normal - radacini frumoase, culoare buna si muguri; Insa de o vreme incoace nu numai ca stagneaza, dar frunzele incep sa piarda din culoare (unele chiar s-au "ofilit"). Radacinile sunt ok so nu imi dau seama care e problema. Lumina au de la bec....

Fara detalii nu putem sa-ti dam sfaturi.Daca plantele au lumina de la bec atunci e bine.Care bec , din bucatarie ,sufragerie , baie? Ce lumina ai la acvariu , ce bec , cati wati?De cat timp ai acvariul?Le bagi co2 , le bagi sunbstante nutritive?
Sunt sigur ca nu , daca vrei plante frumoase fara co2 si nutrienti nu se poate.
) Am o femela de xipho care de cateva zile (urmarind-o) " scuipa" mancarea imediat dupa ce o "inghite" si are niste miscari spasmodice in acel moment, semn ca o deranjeaza ceva... evident este o problema, dar pana a ajunge la veterinar intreb aici.

E posibil ca femela de xipho sa aiba paraziti intestinali sau sa vrea sa-i mai schimbi mancarea.Asa face cu toate felurile de mancare pe care i le dai?Daca are paraziti se vindeca cu metronizadol.Baga un ochi la sectiunea Boli si tratamente ca sa gasesti detalii.

O alta pereche de xipho mi-a facut pui si cum sunt incepator la acest capitol nu prea stiu ce trebuie sa fac....trebuie separati? Principalele 'pericole' la care ma gandesc sunt filtrul aquael si scalarii.

In primul rand sa ne spui EXACT cati pesti ai in acvariu.In al doilea rand e cam greu sa tii vivipari cu scalari.Atat parintii cat si scalarii vor manca puii daca acestia nu au plante de suprafata unde sa se ascunda, sau daca nu-i separi.Filtrul , ca sa nu-i inghita poate fi acoperit cu un ciorap de dama.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Uitasem : Peste o luna vor naste din nou , daca vrei sa- salvezi cat mai multi , cumperi o nascatoare si introduci femeia acolo cand ti se pare ca e pe punctul de a naste.Cum iti dai seama?Simplu : In ziua cand va naste , fatatoarea nu va mai fi "rotunda" cum este de obicei va deveni ascutita , bombata spre exterior.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Sak wrote: de mancare le dau un fel de praf (habar n-am ce e in el, lol ) - chestia clasica de hranit pesti

Daca sunt pureci de balta, scoate-i din meniu. Nu sunt nutritivi.

Sak wrote: Si le mai dau si niste 'fulgi' nutritivi.

Si cum ii cheama pe fulgi? Tu ai minca ceva fara sa stii ce e?
Sak
Junior member

IP:

Deci praful este faina de peste+ulei de peste + altele (asa scrie pe cutie )

Bun, despre pui am inteles, mersi

Despre problema cu mancarea: Nu e cauzata de preferinte - ea chiar vrea sa o manance, dar in momentul in care o inghite (dupa cum am mai spus) are miscari spasmodice (un 'shake' brusc)/ dilatari la maxim ale gurii , rezultand o iminenta 'regurcitare'.

Despre plante: Nu, nu folosesc CO2...nici nu stiu cum as putea face rost de asa ceva Nutrienti...nu prea am incredere...daca nu sunt bine facuti (prea mult N sau P) pot afecta si pestii si chiar nu vreau sa pateasca ceva...Iar un acvariu pentru 'teste' nu am momentan.
Sak
Junior member

IP:

Inca o kestie observata : Can deschide gura este aproape complet alb inauntru , ca un mucus . Acum nu radeti, poate e normal asa, insa pe mine m-a dus cu gandul la o ciuperca prin analogie cu patologia umana.
attilio
Member
[Avatar]

IP:

Cati pesti ai in acvariu ?
Sigur e bolnava !
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sak wrote:Nu, nu folosesc CO2...nici nu stiu cum as putea face rost de asa ceva
Cauta pe forum si gasesti cu siguranta informatii.
O sticla de 2 litri, pui in ea o palma de zahar, drojdie cit 2 boabe de fasole si apa pina la trei sferturi. Pui un dop gaurit in care bagi un furtun si gata CO2-u'. Mai trebuie sa-l dizolvi in apa . Asta e inceputu'. Pasu' urmator poate fi instalatia profi .

Sak wrote:Nutrienti...nu prea am incredere...daca nu sunt bine facuti (prea mult N sau P) pot afecta si pestii si chiar nu vreau sa pateasca ceva
Daca sint facuti de un producator serios nu afecteaza pestii, nu au N sau P.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Sak
Junior member

IP:

Ok, trbeuie sa fac o rectificare - am observat la una din plante dezvoltarea unei noi ramuri...treaba devina un paradox...o parte din ea inglabeneste si alta se dezvolta Imi da peste cap ipotezele (cum ca ar fi de la apa/lumina insuficienta)
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Sak wrote:...Am o femela de xipho care de cateva zile (urmarind-o) " scuipa" mancarea imediat dupa ce o "inghite" si are niste miscari spasmodice in acel moment, semn ca o deranjeaza ceva...

Intreb pentru conformitate: mancarea aia nu cumva e expirata?

In ce priveste plantele (care se pare ca isi revin dupa un soc): ai avut la tine in localitate probleme cu apa de la retea? Sau scoti din vreo fantana? Cu inundatiile din ultima vreme poate ca au intrat ceva toxine in panza freatica...

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Sak
Junior member

IP:

Mancarea nu e expirata Deja ma ingrijoreaza...Chiar trebuie sa manance ceva...scuipa de 2-3 zile

Cat despre apa - sunt din Bucuresti...poate asta spune totul
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

AI putea sa incerci cu niste mancare vie , dar tratata ca sa nu-i imbolnavesti si mai rau.Daca esti din Buc dai o fuga in obor , iei o mana de tubi , una de libelule ,le speli bine , le faci tratament termic(incalzesti apa la 55 grade si bagi tubii sau libelulele cateva minute) apoi ii poti da linistit la pesti.Atat tubii cat si libelulele pot fi congelati si dati de mai multe ori.Atentie sa nu exagerezi cand le dai tubi sau libelule ca altfel murdaresti apa.
P.S. Eu inca astept sa postezi numarul de pesti pe care ii ai in acvariu smilie

johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

O mica explicatie(of cat imi lipseste butonul edit).Daca pestele de care vorbesti tu are paraziti intestinali e posibil ca toti cei din acvariu sa aiba.Uramreste-i si vezi daca fecalele lor sunt albe si filamentoase.Daca este asa atunci trebuie facut un tratament pentru paraziti intestinali.

Sak
Junior member

IP:

au fecale normale

Pentru satisfactia ta : 2 scalari (pasnici...most of the time ), 2 xipho si 3 sanitari
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Sak wrote:
Pentru satisfactia ta ...

E mai degraba interesul tau, nu satisfactia cuiva. Asta daca vrei sa fi ajutat.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: