Message |
|
2 s-au adjudecat, mai am un mascul.
Cine mai doreste, cine mai pofteste? 
|
 |
|
cam suprapopulat acvariul tau...+ 2 scalari intr-un acvariu de 70l??
Daca as fi avut cu ce sa-l transport ti-l luam eu, fara pesti.
|
 |
|
haleluia!  PM me for details
|
 |
|
haideti ma nu vrea nimeni? ii dau moka numa sa scap de ei...n-au loc intr-un acvariu de 80l, fie-va mila de ei!!! 
|
 |
|
deci, cine mai doreste cine mai pofteste? Hai ca sunt haiosi si crescuti bine 
|
 |
|
sunt adulti....15 cm-corp ochiometric  Cat vrei tu...eu vreau sa scap de ei ca nu au loc in acvariu 
|
 |
|
bolnav nu e, deci nu stiu. Si nu refuza...am gasit cateva boabe pe fundul cutiei aleia vechi si le-a mancat cu placere...deci, moft 
|
 |
|
Scalarul meu s-a facut cam mofturos si nu stiu cum sa-l fac sa-si schimbe 'preferintele'. Avea inainte un fel de granule de la Tetra care acum nu-l mai gasesc; In lipsa de el i-am dat:
TetraPrima (granule)
Sera granule
TetraMin Flakes
TetraMin granule
Le inghite si dupa aia le scuipa.... :/
|
 |
|
hmmm, asta nu stiam....mersi de info
da..nu sunt probleme cu oxigenul. Oricum, cred ca i-am 'rezolvat'...am mai luat 4 pitici din alta specie si acum se pare ca se simt mai bine in grup  aia incearca sa-i aduca mai jos, guppy trag mai sus, sa vedem care convinge pe care 
|
 |
|
da, dar nu chiar la suprafata literlamente  (adica la limita dintre apa si aer, na  )
|
 |
|
Am 2 masculi si o femela si as vrea sa dau macar 2 din ei...nu sunt interesat de reproducere so pot da si o pereche daca sunteti interesati.
|
 |
|
No acum nu stiu daca am postat bine in aceasta sectiune, dar daca am ajuns sa am astfel de probleme, cred ca merit incadrarea asta :d
Asa, care-i treaba:
Am un scalar singuratic care se cam plictiseste cu 3 thoracatum si un ancistrus si m-am gandit sa-i aduc niste parteneri de joaca. Si ce era mai potrivit decat niste pesti mici si ieftini? ati ghicit, guppy  Problema e ca de cand i-am adus nu vor sa stea decat la suprafata.
N-au probleme cu mancarea, sunt zglobii, numa ca nu vor sa inoate mai jos si pace. N-am idee ce sa le fac
PS: Acvariul e 'old' , ciclat, no problems here.
PS2: Cine vrea sa-i dau niste thoracatum? am 2 masculi si o femela si m-am plictisit de ei....fac multa mizerie si strica aranjamentul 
|
 |
|
mda...se pare ca-s de la melci 
|
 |
|
Mentiune pentru a nu apare neclaritati: chisturile au 5 cm lungime, nu ouale  Ouale sunt neregulate (exact ca un stiulete de porumb arata tot chistul), usor de spart (au o foita de calciu ca si ouale pasarilor mai mici) si de circa 3-4 mm fiecare
|
 |
|
Am o mare intrebare: Cum depun ouale melcii aceia galbeni (pomaceea?) ? Daca intrebarea vi se pare stupida aflati ca am gasit pe peretii capacului, in interior, in spatele reflectorului, 3 "conglomerate" de oua (chisturi) de circa 5 cm lungime....foarte ciudate. Nici nu m-am gandit ca ar proveni de la melci, dar in incercarea de a gasi specia care le-a depus acolo, intreb si aici pentru ca, poate, cineva a mai vazut asa ceva / se pricepe si sa nu uitam ca "mama" nu poate fi departe
Arata aproape ca un stiulete de porumb, din acela de floricele....mai ceva ca intr-un film SF 
|
 |
|
Stiu...mai ales ca eu deja ma obisnuiesm cu multe plante si pretentii de olandez....dar...n-aveam cum altfel...in ultima vreme toate plantele ajungeau la suprafata si ocupau 1/4 din volum...ca sa nu mai zic de blocarea luminii ...asa ca le-am rarit, lasand doar cele "nobile",pe care le-am fixat cu pietre de rau...acum arata bine acvariu once again si sper ca pana se vor face adulti "buldozerele" nu o sa ma ai probleme.
Ramane de vazut daca aceasta pierdere de plante nu va afecta drastic ecosistemul....eu sper sa nu.
|
 |
|
 Da totusi...l-am intrebat pe nenea de la magazin...care a zis ca nu se fac muuult mai mari....  of...o sa raresc plantele then....desi...asta va reduce considerabil consumul de NO2 din acvariu....
|
 |
|
aoleo....pai eu ce ma fac ...nu stiam ca se fac asa de mari  lolz....nici n-ar avea loc in acvariu ca mai am 2 ancistrusi si 2 scalari...Damn...si nici n-am cui sa-i dau 
|
 |
|
let me get this straight....CAT DE MARI SE FAC??? :-) 
|
 |
|
Aia sunt domle'!!!  Or fi ei inteligenti, da toate plantele mele sunt la suprafata acum :x Ma duc si mai cumpar 2 pungi de pietris...si ingrop plantele alea chit ca abia o sa mai traiasca...sa vad dk le mai dezradacineaza acum :x
|
 |
|