[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apatie  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Sak
Junior member

IP:

Ok, am decis sa deschid un topic separat pentru aceasta problema pentru ca de fiecare data cand cred ca am gasit cauza/solutia citesc alt topic si mi se dau peste cap ipotezele

Am un acvariu de 100 l, filtrare interna, 2 scalari, 2 xipho (stiu...combinatie proasta, dar cand am luat nu stiam), 2 sanitari si cativa melci; Apa o schimb o data pe saptamana si nu am avut schimbari recente.

Care este problema: Femela de xipho prezinta o apatie moderata, insotita de un comportament ciudat legat de mancare - o scuipa imediat dupa ce aparent a inghitit-o. Pana acum am avut urmatoarele ipoteze:

1) Nu-i place mancarea; S-a dovedit a fi falsa dupa ce i-am oferit alte varietati.

2) Paraziti intestinali; Nu pot sa imi dau insa seama de aceasta ipoteza din doua motive: a) Are pofta de mancare... b) Din cauza lipsei de alimentatie excrementele sunt mai rare si oricum culoarea lor normala ar fi alb (in lipsa oricarui forme de hrana, nu? )

Astept sfaturi/idei/tratamente. Multumesc
Sak
Junior member

IP:

prin schimbari recente ma refer la modificari in acvariu; De ce nue xista buton de edit?
Sak
Junior member

IP:

Chiar nimeni n-are nici o idee?
Skyppy
Member
[Avatar]

IP:

Poate e stresata. Poat eca mananca, da nu toata boaba, ci ii ia doar putzin . Mai cauta shi mai intreaba . Sorry

Cu cit cunosc mai bine oamenii cu atit iubesc mai mult animalele - Benjamin Franklin http://www.flickr.com/photos/skyppy
[Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Are ceva semne externe? Puncte, pete, aripioarele le tine lipite de corp?

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
Sak
Junior member

IP:

viviparu> Nu....de asta e asa ciudat...si nici contagioasa nu pare a fi...
Stresata nu e...in plus pun aquatan la fiecare schimb de apa.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Pune-o in alt acvariu si vezi daca se comporta la fel. Asa poti sa o observi mai bine. Numai sa ai grija sa aiba aceleasi conditii ca in acvariul mare. De fapt cred ca asta ar fi trebuit sa faci de cind ai observat ca ceva nu este in regula cu ea.
Sak
Junior member

IP:

Dolly> Sta mai tot timpul pe loc...nu e greu de observat. Plus ca nu vreau sa o stresez.
Acum a inceput sa-si tina din cand in cand aripioarele pe langa corp si sa stea cam la 30 de grade, dar asta dupa 1-2 sapt. de nemancat
stefanvoicu
Junior member

IP:

aceeasi problema apare si la mine, dar numai la exemplarele batrine de ovovivipari............eu am pus lucrul asta pe seama virstei......pestele se stinge incet dar sigur indiferent de tratamentul aplicat... .........mai intii nu mai maninca, abdomenul se aplatizeaza( in unele cazuri dupa 2-3 saptamini se imbolnaveste-cel mai des de gris) inoata miscindu-se cu greutate(de cele mai multe ori inclinat la un unghi de 25-30) si apoi ----asta este o banuiala in urma observatiilor facute de mine este foarte probabil sa ma insel si sa fie vorba despre altceva---

Îti petreci cea mai mare parte a vietii facând ce nu trebuie, iar o buna parte a ei, nefacând nimic, toata viata te-ai preocupat de cu totul altceva decât ceea ce ar fi trebuit. (Seneca)
[Email] [Yahoo!]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Tratament cu metronidazol.
[Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Sak wrote:Acum a inceput sa-si tina din cand in cand aripioarele pe langa corp si sa stea cam la 30 de grade, dar asta dupa 1-2 sapt. de nemancat

Vezi ca si temperatura este exagerat de mare, 30 grade. Pentru xipho asta nu e bine deloc. Daca a inceput sa-si tina aripioarele lipite de corp atunci incearca cu metronidazol, dupa cum a spus si Alina. Eu ti-as recomanda si sare neiodata, o lingura la 10L apa. Dar toate astea intr-un acvariu separat.

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu este bine sa modifici temperatura, pana nu se face bine. In plus fata de metronidazol este indicat tratamentul concomitent cu baktopur direct.
[Yahoo!]
Smiley
Junior member

IP:

viviparu'"][quote:7d8f3b94a7="Sak wrote:Acum a inceput sa-si tina din cand in cand aripioarele pe langa corp si sa stea cam la 30 de grade, dar asta dupa 1-2 sapt. de nemancat

Vezi ca si temperatura este exagerat de mare, 30 grade. ........

cred ca se referea la faptul ca pestele inoata la un unghi de 30 de grade fata de orizontala......nu la 30 de grade celsius
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Smiley wrote:se referea la faptul ca pestele inoata la un unghi de 30 de grade fata de orizontala......nu la 30 de grade celsius

Corect.
[Yahoo!]
Sak
Junior member

IP:

Intr-adevar, ma refeream la unghi, lol

Problema e ca momentan nu am un al doilea acvariu ciclat in care sa incerc un tratament ( stiu ca ar trebui, dar recent a trebuit sa-l curat 100%).

Am cateva lucruri in plus de mentionat: ea incearca sa se duca dupa mancare, dar dupa putin innotat renunta la 'urmarit'. Deasemenea trebuie sa repet ca atunci cand a inceput aceasta boala necunoscuta (pentru ca dupa manifestrai nu pare a fi ceva parazitar) avea spasme la gura, dilatandu-si-o concomitent cu brahiile , dupa care urma o miscare brusca (shake).
mozso
Junior member

IP:

dupa cele descrise de tine, este o boala a intestinelor. nu stiu daca este corecta traducerea din maghiara, dar se numeste inflamatia intestinelor. nu este o boala contagioasa, insa se vindeca destul de incet. cauza acestei boli poate fi alimentatia gresita, sa zicem ca ai alimentat pestii doar cu un singur fel de mancare. am patit-o si eu si am cautat carti de acvaristica, iar intr-unul am gasit o descriere a simptomelor care se potrivea perfect cu ce observam. din pacate n-am gasit o modalitate de vindecare in nici o carte, ce pot sa zic este sa nu-i mai dai mancare o sapt sau doua, oricum nu va manca pana nu va simti el, si atunci daca poti sa-i dai daphnie vie. incet se va redresa. am mai multi scalari in acvariu, dintre care 5 au trecut peste asta. nu mi-a murit nici unul. este destul de frustrant sa vezi ca nu exista nici o schimbare fizica( la inceput, deoarece nemancand multa vreme, abdomenul se aplatizeaza), si totusi pestele nu se comporta cum ar trebui.
mai ai grija si la nivelul oxigenului sa fie adecvat, pt ca si de aici se pot trage boli ce va rezulta intr-un comportament apatic a pestelui.
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Am avut si eu aceeasi problema cu unul din scalari , dar la mine s-a vindecat de la sine.Urmeaza indicatiile Alinei si ai sanse sa-si revina.Daca zici ca n-a mai mancat de atata timp ai putea incerca cu niste mancare vie(tubi sau libelule - dar acestea trebuie spalate bine si tinute intr-o apa la 55 grade timp de cateva minute pentru a omora microbii) pentru a o pune pe picioare.La mine a tinut ,scuipa mancarea uscata dar pe cea vie o manca cu lacomie.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
mihai20005
Member

IP:

Si eu patesc la fel cu pestisorii mei si ma doare inima sincer cand vad ca nu mananca. Te poti uita la topicul deschis de mine in cadrul sectiunii "Boli si tratamente", iar topicul se numeste "Lipsa poftei de mancare la pestisori", le-am facut si tratament cu metronidazol, insa degeaba. Nu am nici hrana vie doar "musculite bete" pe care insa nu le-am dat ca mancare pana acuma.
[Yahoo!]
gabita_042004
Junior member

IP:

Buna ziua....am si eu nevoie de un sfat....am avut 2 scalari mari cumparati de la un prieten, unu negru si unu auriu...cel negru a murit de curand din cauza necunoscute iar cel auriu de cateva zile este trist si la nas i-au aparut ca niste ciuperci zic eu de culoare gri....ele se maresc...ce pot face in cazut acesta?nu vreau sa moara....am mai multe specii...gupy, gurami si scalarul acesta...apa nu o schimb f des, ptr ca am mai citit pe cateva situri ca nu trebuie schimbata...sincer nu mai inteleg nimic...vreau sa mentionez ca sunt incepatoare....temperatura apei este de 25 grade iar acvariul este de 50L.
AJUTATI-MA SA SALVEZ SCALARU...
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

@gabita acest topic este vechi de 5 ani. Daca vrei sa iti rezolvi problema cu pestele bolnav, creaza un alt topic.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: