[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lupino
Forum Index » Profile for Lupino » Messages posted by Lupino
Cred ca ti-ar fi de ajuns un furtun precum cel pentru aer!!
Mai da-le o sansa parintilor! Poate erau la prima depunere impreuna! Sau incearca varianta cu indepartarea icrelor albite manual. Impotriva "mucegaiului" este indicat sa pui albastru de metil sau tripaflavin (de cel din urma nu sunt sigur!!!).
Da! Si chiar foarte repede!!! E posibil ca peste noapte sa te trezesti cu toate icrele albite!!! Cam asta ar fi motivul pentru care se recomanda ca parintii sa aiba grija de icre si mai apoi de alevini!!!
Ai 2 variante:

1. Lasi perechea acolo sa aiba grija de icre. Le pui si o lumina de veghe pe timp de noapte.
2. Scoti perechea si indepartezi manual icrele albite cu un ac si o pipeta.

Mare atentie: in nici unul din cazuri nu opresti aerarea.
Pentru stimularea depunerii se recomanda ridicarea temperaturii pana la 27 grade si schimb de apa 20-30%.
De preferat ar fi sa speli filtrul cu apa pe care o scoti din acvariu , si nu cu apa de la retea care contine clor!!!
Eu stiam de 25 de grade, aerare cu piatra care sa faca bule mari, fara filtrare (nici macar burete pentru ca alevinii se pot lipi de burete si se asfixiaza). In acvariu n-ai nici o planta cu frunze late? De obicei pe acestea le prefera scalarii pentru depus icrele!!! Daca vrei sa separi icrele, incearca sa nu le scoti la aer. Foloseste un pahar cu care le iei din acvariul mare cu tot cu apa. In acvariul in care pui icrele, in prima faza pui apa din acvariul mare, si faci schimburi zilnice de apa cam 20 - 30%.

Eu cam toate astea le-am facut si acum sunt fericitul posesor a vreo 50 de puisori intre 1 si 2 cm (cu tot cu aripioare)!!! :jumpers:
La ce spui tu ca ai, in mod normal ar trebui sa fii in curand "parinte grijuliu" impreuna cu scalarii tai. Tinand insa cont ca sunt la prima depunere, nu stiu cat de bine vor avea grija de icre. Incearca sa nu-i stresezi cu miscari prea bruste prin fata acvariului. In rest, ce-o fi sa fie!!! revino cu detalii ...
Sunt la prima depunere scalarii tai? Mai ai si alti pesti in acvariu? Peste noapte e bine sa le pui o lumina slaba! In rest ... mult succes!
NEWS!

Puii au luat deja forma caracteristica speciei! Ce am observat, insa, e ca nu s-au dezvoltat toti la fel. Din cei 50-60 de pui cam 8-10 au ramas mult mai mici. Poate ca e normal, poate nu. Oricum, sunt tare bucuros ca nu au murit decat vreo 3 dintre cei eclozati!
Astazi e prima zi cand puii mananca hrana pentru puiet. Ce-i drept, prelucrata (facuta pulbere). Dar se ingramadesc instant la suprafata apei. Nu mai asteapta sa ajunga pe fund! :jumpers:
Din nou vesti despre puisorii mei de Scalar:

1. Cresc vazand cu ochii! Se pare ca le merge destul de bine si cu galbenusul de ou. Mai ales ca acum am si posibilitatea sa adun de pe fund ce este in plus.

2. Am observat ca mai nou ciugulesc si ce se lasa pe fundul acvariului (galbenus) dar nu vreau sa risc sa se strice apa asa ca zilnic aspir fundul bazinului si schimb cam 20% din apa.

3. Nu stiu daca e doar coincidenta dar iata ce am observat: bazinul cu puietul este asezat chiar langa acvariul mare. De multe ori am observat ca parintii se "minuneaza" in dreptul geamului unde forfotesc puisorii!!!

4. Se pare ca sunt chiar mai multi decat am sperat. Cred ca sunt in jur de 60 de puisori!!!

5. Maine sau duminica fac poze (macro - unii stiu despre ce vorbesc dintr-un alt post) cu puisorii. Voi posta pozele.
Cum nu poti sa spui cat sunt de mari? Apreciaza si tu o dimensiune in centimetri (eventual o comparatie - cat o moneda de 50 bani). Din ce spui tu - o luna - cred ca ar trebui sa aiba 1 - 1,5 cm diametru maxim. Ceea ce nu cred ca e cazul.
1. Cate de mari sunt scalarii?
2. Ce plante ai in acvariu?
3. Ce filtru ai?
4. La ce temperatura ii tii?

Din experienta mea iti pot spune ca zebrele nu se prea pupa cu scalarii. Zebrele sunt in permanenta miscare, foarte vioaie pe cand scalarii sunt foarte calmi. O sa ii vezi agitati doar in perioada dinaintea depunerii (cand au un dans superb! ) si pentru o perioada, cand te apropii de acvariu prea brusc (nu le place prea multa agitatie in preajma acvariului). Daca ii hranesti regulat se vor obisnui si vor veni singuri la mancare. Am citit despre scalari ca pot lua mancarea chiar si din palma!
@ Rmirez - Da si tu niste detalii: cati scalari, cat de mari, in ce acvariu ii tii, ce mai ai in acvariu. Sunt detalii din care se poate forma o parere. Si atunci poate vei primi raspunsuri mai detaliate!!!

Oricum, sa-ti traiasca!!!
Si eu am renuntat la varianta Hofigal. Am incercat-o si scalarii mei nu erau foarte atrasi de acele tablete. Ca urmare se imprastiau in tot acvariul. Am luat spirulina de la Sera (parca - nu sunt acasa sa vad ce scrie pe cutie) si aveam impresia ca scalarii o sa gaureasca geamul in locul unde lipesc pastila. Ba mai mult, mi-am permis sa fac o tableta pulbere si sa o amestec cu galbenus de ou pentru puii de scalar. Sper sa le mearga bine!! :test:
Pai blitzul nu-ti bate in geam? Sau ai facut poza in unghi fata de suprafata geamului?

Focalizarea ai facut-o manual? La melc n-ar fi o problema, dar la pesti, care n-au stare, E cam greu.
Oups! O clasa, daca nu chiar doua peste G6-le meu.

Ultima poza este super.
Totusi, nu ne spui si noua niste conditii de fotografiere (iluminarea m-ar interesa in special)?
Asa e! Numai ochisorul. Restul e cam transparent la 5 zile de la eclozare!!! :-P Oricum, nici poza nu e super-reusita. E un macro dar cu imagine tip JPG. Voi incerca sa merg pe imagine tip RAW si pe setari manuale. Sper sa iasa mai bine!!!

Cat despre pozele tale: :bravo2: JOS PALARIA!!!
Mee too! Mee too!

Sunt sigur ca Poewr Shot G6 al meu ar reusi sa scoata ceva mai bun decathttp://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=666&pos=2 puiul meu.

Forum Index » Profile for Lupino » Messages posted by Lupino
Go to: