[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lupino
Forum Index » Profile for Lupino » Messages posted by Lupino
Cu petshopurile din Galati ... am o jena sa spun tot. Caini si pisici. In rest ... pauza. Ca exemplu: pietris pentru substrat - colorat . Mai trebuie sa mai spun ceva???
Ma intereseaza hrana pentru pui de scalari abia iesiti din icre!!!

Oua de Artemia sau infuzori.
Sau orice altceva de genul ...

Astept un PM daca se poate!!! Pls!
Revin!

Am ajuns acasa de la munca si bineinteles ca m-am repezit direct la acvariul in care este planta cu icre. Si intradevar, au prins viata. Am reusit sa numar un deva pe la 50-60 de codite miscatoare.

Si acum sa va spun conditiile in care au eclozat:
- Ieri seara, cand am vazut o masa alba de icre, am crezut ca totul s-a terminat. Am scos incalzitorul, am oprit aerarea si am lasat acvariul asa in ideea ca am sa-l curat astazi (aseara aveam si ceva de lucru care m-a tinut treaz pana pe la 01.00 AM). Astazi pe la 15.00 a sunat juniorul meu sa-mi spuna ca a vazut pui. Nu prea l-am crezut. Cand a ajuns sotia acasa m-a sunat si ea sa-mi confirme. Si, cum spuneam, am ajuns acasa. Intr-adevar misca. Ma uit la termometru - 21 grade. Cum am mai spus - aerae oprita. Bineinteles, am repus in functiune aerarea, Am schimbat cam 10-15% din apa, am adaugat cateva picaturi de albastru de metil, si am pus din nou incalzitorul. Prea mari sperante nu trag de la seria asta de pui, dar nici nu ma indur de ei.

Am inteles ca ar trebui cam in a treia zi sa pun la eclozat Artemia. Pana atunci, nimic? Cam ce ar mai trebui in afara de schimbul de 10-15% din apa???
SURPRIZA! Cand credeam ca totul s-a terminat, se pare ca icrele au codite!!!!

Va tin la curent!!!
@johny6600 Icrele le-am scos intr-o sticla de 2l cu gura taiata, tocmai ca sa nu ia aer. Cred ca, asa cum spunea si Dalles, temperatura a fost cauza albirii. In vasul de 10 l am pus si cateva picaturi de Albastru de metil. E bine?

@Dalles Deci: 25 grade, schimburi de apa normale (20% la saptamana) si ii astept pe ei sa-si faca treaba. OK?
Din ce ai scris si din ce am mai citit despre Scalari trag urmatoarele concluzii:

1. Scalarii se tin la temp de 24-25 grade.
2. Pentru stimularea depunerii se ridica temp la 27-28 grade
3. Icrele se tin la 25 grade

Te rog sa-mi confirmi daca am tras concluziile corecte. Nu de altceva dar data viitoare sa fac totul cum trebuie. Mai ales acum cand o sa las parintii sa-si duca sarcinile la indeplinire!!!

N-a fost sa fie de data asta. Cu toata aerarea, schimburile de apa (10% zilnic), temperatura constanta - 29 de grade (de la 27 in cca. 10 ore ridicata treptat), grija la indepartarea icrelor albite cu acul si pipeta, toate celelalte icre s-au albit. Nu imi dau seama ce am gresit. Cand erau ingrijite de parinti in acvariul comunitar nu se albeau asa. Atat doar ca le mancau dupa 2-3 zile.
Ca urmare in bazinul comunitar au ramas doar Scalarii + un cory albino mic (2 cm). Apropos, Scalarii isi revin fara sare. . Oare as fi putut sa las si Labeo (mai facea si el un pic de curatenie)?
Acum, eliminata fiind sursa de stres, sper sa am mai mult noroc.

Mergem inainte cu ei :scalari: si cu ceva invataturi.
Nu te supara, dar, nu de astfel de raspunsuri duc lipsa. Melcul asta il am de aproape 2 ani. In tot acest timp nici un peste nu s-a luat de antenele lui (coarne parca le numea cantecelul din copilarie). Asa ca te rog, daca nu ai de spus ceva serios, nu mai posta.
Si plantele ce vor "spune" ???
Am o noua intrebare. Nimic nou, asa-i??

Am observat la ambii scalari (femela si mascul) ca varfurile "antenelor" (n-am stiut denumirea) pe o portiune de cca 2 cm sunt rosii - parca sangereaza. Poate fi de la stres? Pana acum nu le-am mai "furat" icrele. Sau sa fie alta cauza?

Am adaugat niste poze in galeria mea http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=11804
Ahaaaa! . Multumesc!

O a doua intrebare, de data asta pusa din timp ca sa nu fiu nepregatit: cand trebuie sa incep sa-i hranesc? Din ce am mai citit am tras concluzia ca abia dupa ce se desprind de frunza.

Sunt sigur ca nu este si ultima intrebare, dar, oricum multumesc pentru raspunsurile prompte si la obiect. :bravo:
Acul inteleg, dar pipeta la ce serveste?
Nu e prima data cand depun. Minunea se intampla cam o data la 2-3 saptamani (cel mult). Noutatea este ca de data asta am fost pregatit, am scos Cryptocoryn-ul din acvariul comunitar si l-am pus intr-un acvariu de 10 l cu apa luata din cel mare, mentinuta la 28 grade si aerata cu o piatra. Dupa ~ 20 de ore s-a albit o singura "bobita".

Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac cu icrele care se albesc? Stiu ca parintii le indeparteaza (le mananca), dar de fiecare data au fost cam stresati in acvariul comunitar si le consumau smilie cu placere pe toate.
Sa inteleg ca ar fi cazul sa separ perechea de Xifo? Deocamdata am un acvariu, ce-i drept, mai mic (vreo 15 l) in care as putea sa-i scot. Sa vad ce fac dupa asta!!!
N-am stiut unde sa postez (la vivipari sau melci) asa ca o sa va intreb aici:
De cateva zile (6-7) femela mea de Xifo ciuguleste in permanenta melcul (Pomaceea), si nu de cochilie. Este vreo problema??? (pentru melc desigur).

N-am mai vazut atata inversunare pana acum. Saracul nici sa se ridice la suprafata sa ia are nu prea mai poate de hazul ei!!!
Eu personal am scapat de acei mici melci cu amonyeri (parca asa le spune - sanitari ventuza mancatori si de alge cat sunt mici) combinat cu "metoda "digitala"". Ventuzele curatau geamurile si plantele de cuiburile de oua ale melcilor pe cand eu adunam toti melcii pe care ii prindeam aproape de suprafata apei. In cateva zile au cam disparut!!!
Multumesc pentru raspunsuri.
Intrucat aveam acvariul ciclat, buretele de filtrare pe care il foloseam l-am introdus il Aqua Clear pana se dezvolta pe ceramica bacteriile. Sper ca am facut bine. Oricum, la 12 ore de la instalare apa este, intradevar, cristal.
Am uitat sa mentionez ca este un produs Hagen.
Dar poate nu era cazul. Cei care cunosc filtrul stiau mai mult ca sigur.

Avand in vedere firma producatoare, cred ca ar trebui sa fie bun!
Tocmai am primit un Aqua Clear 30 (denumire veche Aqua Clear 150 A-600) cu urmatoarele specificatii:
- debit minim 190l/h
- debit maxim 568l/h
- 6W/3600 rpm
- recomandat pentru acvarii pana la 114l.
Are in dotare ca medii de filtrare:
- burete
- ceramica
- carbune activ.

A avut cineva asa ceva? Este bun? Care dintre mediile de filtrare sa le folosesc? Citisem despre carbunele activ ca este necesar numai dupa tratamente ale acvariului.

Va multumesc anticipat!!!
Pe de alta parte, m-am gandit sa cumpar un filtru canistra. Se merita investitia pentru un astfel de bazin?

Forum Index » Profile for Lupino » Messages posted by Lupino
Go to: