[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lupino
Forum Index » Profile for Lupino » Messages posted by Lupino
De acord. Sunt singurele la lungimea asta. Dar de care? Si in ce proportie? Am vazut ca sunt pentru plante, pentru pesti (scot mai bine in evidenta culorile pestilor?!), ...
Acum, la volumul asta, pentru iluminare mi-ar trebui (dupa calcule) un minim de 75 W. Din ce am mai citit atat pe forum cat si pe alte situri, lumina e bine sa provina din cat mai putine tuburi.

Ce tuburi ar fi bine sa pun?
Sincer, as prefera fara intarituri. Daca as pune geam de 10 mm, as putea renunta la intarituri?

Cat despre plante, in momentul asta, am 5 tulpini de chryptocorin (?).
Am in plan un acvariu cu dimensiunile L=75 l=40 H=50. Am rugamintea sa-mi dati niste sfaturi cu privire la:

1. Grosimea foii de sticla
2. Necesitatea intariturilor (eventual cadru din profil de aluminiu?)
3. Intrucat acvariul este destinat unei perechi de scalari (~7-8 cm diametrul corpului) ce plante ar fi indicate? In afara de 1-2 sanitari ( http://img22.imageshack.us/my.php?image=covor0fh.jpg ) ce alti pesti as mai putea pune?

Va multumesc mult.
Ai dreptate! La prima vedere par foarte interesanti, dar sunt doar niste pesti chinuiti. Ma bucur ca am gasit acel articol aici, pe forum.
Am mai cautat si iata ce am gasit:

http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.php?id=10130
Cred ca m-am cam lamurit citind Estetica uratului! (

Si voi renunta la idee!
Am vazut in Galati, in piata, o specie de pesti carora cei de acolo le spuneau "Changa Ranga" sau "peste indian".

Foarte interesanti si de aceea am zis sa ma documentez inainte de a face o achizitie. Au cam 3 cm, plati si aduc la forma cu pestii preistorici (cel putin asta mi s-a parut comparatia perfecta). Sunt transparenti (sticlosi chiar), cu o dunga pe fiecare parte lata can de 3-4 mm diferit colorata (numai culori "astrale" sau "fosforescente" cum se mai spune): galben, verde, roz, siclam, bleu, albastru ...

Daca imi poate da cineva un link, as fi recunoscator!!
Sper ca asta este o imagine pe masura exigentelor domniilor voastre! Sa stiti ca nu sunt foarte usor de surprins pestisorii astia doi. N-au stare!!!

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=535&pos=1
Sorry!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=11804
Dolly wrote:O fi Pleco. La maturitate acestia ataca pesti tineri.

Nu sunt Pleco. Intre timp am pus si o poza in albumul meu.

Apropos: i-am luat ca sa scap de melcii aceia mici si bruni care se inmulteau intr-un ritm infernal. Mi-au fost recomandati si au facut treaba foarte buna din punctul asta de vedere!!
Am doi sanitari ventuza cafenii la culoare. patati pe lateral cu pete mai inchise, care au cam 5 cm. Am observat la ei (din cand in cand) un comportament agresiv (Unul din ei l-am vazut cum s-a infipt efectiv intr-o zebra si nu stiu ce i-a facut dar dupa 2 zile a murit).

Puteti sa-mi dati un link unde sa gasesc mai multe date despre acest peste? Din cate am vazut curata foarte bine geamurile, plantele si pietrele!!![/img]
Dolly wrote:
ciumurel wrote:.Mai o intrebare,care s-ar putea sa sune stupid , daca sunt in acvariu comunitar , destul de aglomerat ,nai depun icrele?.

De depus, poate, dar pui nu cred ca o sa vezi.

Depun sigur dar, intradevar, nu vei vedea pui decat daca scoti frunza cu icre si unul din scalarii pereche si ii pui separat intr-un alt acvariu.
La maturitate fruntea masculului este mai bombata (cum spunea un batran de pe forum: se depune grasime ca la barbati in zona burtii). :-)
Am o rugaminte. Acum vreo 3 luni am gasit in Galati Pastile de Spirulina ambalate in folii precum medicamentele si cate 3 folii la cutie. Pestii erau foarte incantati de acest produs. Presam o pastila pe geamul acvariului si pe masura ce se inmuia, pestii ciuguleau din ea. Nu se depunea nici pe fundul acvariului. Am uitat cum se numea produsul si nici cutia nu o mai am, dar nici nu am mai gasit acest produs in nici un magazin din Galati.

Aveti idee, e acelasi produs cu spirulina care se gaseste la farmacii?
Daca nu unde as putea sa-l gasesc? Am inteles ca este foarte hranitor si bogat in vitamine.

Multumesc anticipat.
Inca nu l-am facut! Nu gasesc sticla de 10 de nici o culoare in Galati. :x
Oricum e mai bine fara carasi.
koala wrote:... se prea poate ca masculul sa vrea sa depuna, iar femela sa nu fie pregatita [ sa nu aiba icrele "maturizate" ] ... daca are unde sa se ascunda, stai linistit, ca i se reface coada aia ...

Sper sa fie asa. Am vreo 8 tulpino de Vallisneria langa o piatra de decor si un chriptocorin cu trei frunze mari. Plus buretele de la filtru. Sper sa fie de ajuns.
Am doi scalari (mascul si femela) alesi dintr-un grup[ de 6. De 5 luni stau numai ei. Pe ceilalti i-am dat pentru ca nu se impacau. Cei pe care ii am acum au aproape 6 cm (diametrul corpului) sunt maturi (au irisul rosu), si pana acum 3 zile se impacau foarte bine. In urma cu o saptamana au inceput niste jocuri foarte frumoase (stateau bot in bot, se roteau unul in jurul celuilalt0, pe scurt era o placere sa ii urmaresti. In urma cu trei zile si-au schimbat comportamentul. Masculul a inceput sa fugareasca femela si sa o ciupeasca de coada si de aripioarele dorsala si ventrala. Ieri dupa-amiaza am vazut chiar coada femelei franjurita tare.

Spuneti-mi si mie ce pot face.

... si tot din acelasi motiv ... acumulare de grasime ! ...

Si atunci care este explicatia la comportamentul lor? Chiar este a doua zi de cind si-au schimbat comportamentul.
Am uitat sa spun. Ambii au ochii rosii. Cum pot sa imi dau seama mai sigur care e mascul si care femela. Auzisem ca dupa forma capului, dar nu am retinut care si cum.

Forum Index » Profile for Lupino » Messages posted by Lupino
Go to: