| Message |
|
|
|
Revin cu noutati dar si cu intrebari!!!
Puii se pare ca merg bine. Spun se pare pentru ca nu stiu care ar trebui sa fie comportamentul lor. Din ce am observat, inoata cam la 2-3 cm de fundul bazinului iar cand este intuneric se strang toti intr-un colt gramada. Este normal???
Dim motive pe care le-am mai spus in acest post si n celalalt cu acelasi subiect, ii hranesc cu galbenus de ou. Am observat ca pe fundul acvariului s-a adunat ceva mizerie. As vrea sa o aspir dar mi-e frica sa nu trag si puii. Ceva sfaturi??? Indrumari???
|
 |
|
|
Sa fii sigur de completari!!!  :bravo:
|
 |
|
|
Masculul e MASCUL!  Are la activ cateva generatii de pui cu alta femela!
|
 |
|
|
|
Chiar o au variata! Tubifex fulgi, Tropica fulgi si inca un tip de fulgi, plus granule nr. 1, la cutie toate. Nu iau pungulite no-name. Le administrez trei mese pe zi. Intotdeauna diferite.
|
 |
|
|
|
Pot sa le dau la puiuti spirulina???
Sa ma explic: am spirulina (si pentru pesti si din cea pentru uz uman) pastile. Aseara am incercat sa pisez o pastila, sa vad ce iese. A iesit un praf foarte fin (pulbere) care pusa in apa pare ca se dizolva. Ma gandeam ca ar putea fi o solutie pentru puii de scalar. Daca nu in prima saptamana de hranire, macar dupa, ca inlocuitor al galbenusului de ou.
|
 |
|
|
Cu Craciunul e alta poveste. Pentru  cutit special iar pe post de anestezic  si pentru el si pentru mine :o
Dar ... mai e mult pana atunci! 
|
 |
|
|
Am retinut treaba asta!!!  Putin si des!!!
Oricum, in dimineata asta vad ca puiutii au plecat si in explorare! Pana acum stateau in coltul in care este si aerarea si incalzitorul. Acum au migrat spre mijlocul bazinului si chiar extremitatea opusa a acestuia! Ce-i drept, datorita curentilor de la aerare, infuzia de galbenus de ou sa-a dus in partea aia. Probabil asta e motivul!!!
Acum o intrebare: daca le dau galbenus de ou, ar trebui sa fac schimburi zilnice de apa mai mari sau contui in ritmul 15-20% la 2 zile?
|
 |
|
|
|
Revin! (a cat-a oata?)
Vreo 30 de puiuti deja inoata cam la 3-4 cm de fundul acvariului. Dar mai sunt destul de multi care incearca in continuare sa se ridice!!!
|
 |
|
|
Nu sunt o fire violenta  . Si oricum nu m-as arunca la jugulara cuiva de talia MA.  Am spus-o fara rautate! 
|
 |
|
|
|
MA, atentie cand citesti!!! Este vorba de 90 l si 60 cm.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Schimburi de apa fac zilnic, 10-15%, la ficare schimb pun 1-2 picaturi de albastru de metil.
Mi-a recomandat cineva in loc de albastru de metil sa pun Tripaflavin care cica e recomandat pentru puiet. E bine???
|
 |
|
|
|
25 grade. Asa cum am fost sfatuit in topicul deschis de mine!
Cat despre picat, asa au inceput si cei 10 care acum se plimba tantos de la jumatatea bazinului in sus!!!
|
 |
|
|
|
Vin cu noutati!
Se pare ca puiutii sunt mai multi decat am estimat prima data. Cred ca sunt undeva peste 50. Vreo 10 se ridica la zbor lejer iar ceilalti se misca de zor pe fundul bazinului cu incercari de a se ridica cca. 5-6 cm, dupa care se lasa inapoi. Cam asa au inceput si primii 10. Asadar trag sperante sa se ridice toti.
Pe de alta parte, faceam calculul zilelor de cand au depus parintii (26 martie). Nu a trecut cam mult???
Cred ca in seara asta incep cu hranitul (sau maine dimineata). :-)
|
 |
|
|
Multumesc. Am sa caut sa cumpar si le voi tine la frigider(congelator) 
|
 |
|
|
Se gasesc si in Pet Shop-uri? (ouale de Artemia) Doar am fost in Bucuresti acum vreo 2 saptamani, am fost in Cora Pantelimon dar numai la oua de Artemia nu m-a dus gandul. Data viitoare imi fac lista de acasa! 
|
 |
|
|
Din pacate, in Galati Artemia LIPSA  . Merg pe varianta cu galbenusul de ou fiert. La fel ma gandeam si eu: sa astept sa se ridice toti. E o adevarata nebunie la mine acasa. Cum mai vede careva din familie o miscare noua in acvariul cu puiutii, cum ii cheama si pe ceilalti sa vada minunea. :-P . Sper sa nu tina ca orice minune ...
|
 |
|
|
|
La mine in dimineata asta am vazut primii 2-3 puiuti care s-au incumetat sa se ridice la zbor. Ce sa fac? Incep sa le dau mancare sau astept sa se ridice toti??? 2 i-am vazut pe sub frunza de Cryptocorin ciugulind de pe ea!!!
|
 |
|
|
|
Puietul in ce fel de acvariu il ai? Acvariul comunitar sau acvariu steril?
|
 |
|
|
Am aflat si eu un mod de administrare pentru galbenusul de ou. Dupa ce se fierbe se inmoaie cu putina apa ca sa se faca pasta. se pune intr-o bucata dres de dama. Astfel se introduce cate putin in acvariul cu puii, numai cat sa difuzeze putin in apa. Prea mult strica apa, intr-adevar. Sunt si eu in cautari de retete pentru ca am si eu puisori. Cred ca de maine (pardon - azi) sau luni incep si eu sa-i hranesc in acelasi mod.
Oua de artemia in Galati, nici ca am gasit! 
|
 |
|
|