[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ciclare acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Acvaristul-Incepator
Junior member

IP:

Acvariul meu este in stadiul de ciclare de 3 saptamani.In aceste trei saptamani am adaugat bacterii o data pe saptamana.As vrea sa stiu daca se poate afla daca acvariu este ciclat fara a face teste?
MSI
Senior member
[Avatar]

IP:

Fara teste nu exista o metoda precisa. Dar un 30 de zile este de bun simt si poti sa stai destul de relaxat.

Un test de No3 este util si pentru viitor, ca sa ai oarecare idee despre cat de repede se altereaza apa. No2 si Amoniac sunt mai utile la inceput pentru a obesrva etapele ciclarii, dar mai apoi nu sunt asa des folosite.

Nu adauga multi pesti odata. Nivelul de ciclare atins nu este foarte "puternic", trebuie adugati treptat pentru rezultate optime.

Dar esti in grafic, daca in astea trei saptamani pe langa bacterii ai mai pus si putina mancare si mai bine.

Inainte de a adauga pesti trebuie facut un schimb de apa mai maricel, 50%, poate si mai bine.

Succes,

This message was edited 1 time. Last update was at 12/05/2019 22:33:36

MSI Reef
Berea
Membru de baza

IP:

Eu dupa exact 3 saptamani am introdus 4 black molly,fara sa i hranesc pentru a curata de prin acvariu acei muci ce ii produc acel lemn folsit la decoruri,poti baga 3 4 black molly si daca nu ai prin scape ul tau acele lemne le dai de mancare asa la 2 3 zile, eu asa am procedat, oricum acvariul meu pot zice ca e cat de cat stabil acum , si l am umplut cu apa pe 9 martie

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: