[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sonyk
Forum Index » Profile for sonyk » Messages posted by sonyk
eu am luat o planta din obor iar la radacina avea o bucata de plumb,bucata aia de plumb o tine la fund!sa inteleg ca trebuia sa scoat plumbu?
vreau si eu gazon in apa.unde se gaseste acea planta?cum se numeste?
muschi java nu ai?
asa e am omis sa va spun grosimea.grosimea geamului era de 5mm ,deci acum am inteles ce vreti sa ziceti... da blatul biroului e plat doar ca birou e putin inclinat adica cum ar fi la o masa 2picioare mai scurte in comparatie cu celelalte2!deci o sa pun niste polistiren expandat cu grosimea de 2 cm.....
dar cam ce diferenta ar fi fatala????ca nu stiu daca e 1mm poate sunt7mm nu mai stiu nu m-am gandit sa masor atunci cand aveam acvariul........
nu ce?fi mai explicit.
Primul meu acvariu a crapat avea dimensinuile de 39Lx30lx35h noul acvariu va avea dimensiunile 39Lx35lx35h !
Am gasit trei cauze din care a crapat acvariul:
1.sticla cu defect(sunt ceva sanse dar mici)
2.n-am pus nimic sub acvariu (am aflat prea tarziu)
3.biroul e putin in panta(o sa revin cu o schema)

Panta ar fi destul de mica cam 1mm dieferenta de nivel intre stanga si dreapta.
Am inteles ca cel mai bine ar fi sa pun niste polistiren expandat sau niste ``burete`` de parchet.
Acum ce grosime sa aiba materialu adica polistirenul respectiv ``buretele``?
E chiar asa ``fatala`` aceasta mica inclinatie?Are cam 50l acvariul.......
Si cam ce inclinatie ar fi ``fatala``?
Va rog frumos reply-uri doar la subiect.
off topic:maine imi vine acvariul si sa vad cum rezolv cu pui unde-i tin... o sa-i bag intr-un bidon de 5l taiat pe jumatate momentan...
Kosmo wrote:Lasa piatra de aer doar la pui. Plantele si melcii se descurca si fara.

mersi mult de tot pentru sfat......
azi noapte n-am prea dormit ma trezeam si mai schimbam piatra dintr-un bidon in altul!chestia cu acvariul crapat e un cosmar!
mi-a crapat acvariu acum mi-am dat comanda de altul are putin peste 50de litri!acum stau cu pestii un galeata,cu pietrisu in lighean cu apa,cu melci in bidon de 5l cu apa,pui iam pus intr-o sticla de 1,5l si plantele intr-un ligean tot cu apa.n-am aruncat nici un litru de apa am pastrat-o.problema e cu aer am o piatra de aer pe care o pun cu portia cand la pui,cand la melci,cand la plante!iar la pestii leam bagat in galeata inacalzitoru si filtru... o sa-mi moara pesti daca stau in galeata?1zi-2zile maxim...
oricum imi cer scuze ptr limbajul meu........
acum pot sa-mi iau si eu aparare erau o gluma o metafora ca sa zic!asa am avut o zi super agitata!mi-a crapat acvariu acum mi-am dat comanda de altul are putin peste 50de litri!normal ca pui o sa-i dau la schimb pe plante mancare etc!acum stau cu pestii un galeata,cu pietrisu in lighean cu apa,cu melci in bidon de 5l cu apa,pui iam pus intr-o sticla de 1,5l si plantele intr-un ligean tot cu apa.n-am aruncat nici un litru de apa am pastrat-o.problema e cu aer am o piatra de aer pe care o pun cu portia cand la pui,cand la melci,cand la plante!iar la pestii leam bagat in galeata inacalzitoru si filtru...
ori sunt chior si nam vazut pana acuma ori geamu meu incepe sa crape putin cate putin!in fine trebuie sa ma duc sa schimb geamu ca mie frica am m-ai gasit inca 3 asa zise ``zgarieturi`` problema e ca 2dintre ele incep de la buza geamului in jos!
Va rog frumos e cineva din constanta care sa-mi imprumute si mie cateva zile un acvariu!plsssssssssss
N-am unde sa tin pesti si neaparat trebuie sa-l golesc pe asta...
Va rog frumos ajutati-ma sunt disperat...
o femela de gupy a facut cam 25-30 de pui vreo 5 iam scos din apa si 20 ia facut in maternitate
deci acum am cam 25de pui?ce pui mei sa fac cu ei? adica vreau sai cresc da ce sa-le dau sa pape?acum sunt intrun vas plat si lung cu coloana de apa de 3cm as putea sai bag intr-un borcan si sa le bag o piatra de aer!deci ce le fac?
e de 5mm mai la un acvriu de 35de litri e chiar asa periculos...
am o problema am un incalzitor de 50W si e setat la 26de grade!iar termometru arata 28de grade?de ce?am 2termometre unu clasic care e pus in stanga la 2cm distanta de pietris si unu in dreapta , e acela care se lipeste pe geam(e o banda neagra) si amandou arata 28 de grade care e problema?si cum rezolv aceasta problema?
unde e articolul ca nu-l gasesc?
azi mi-am laut 2femele xipho si un mascul o femela cred ca mia fatat adica mai mult ca sigur ca am vazut 3moly cu niste codite in gura iar in partea opusa sunt 2momroloci mici printre plante si pietris!problmea e urmatoarea femela e foarte inactiva sat numai pe fund si se uita la ceilalti pesti respira normal(mi-se pare normal isi pazeste pui)dar masculu de ce sta langa ea adica si el e cam inactiv!in rest totul e ok!unde gasesc ceva despre compurtamentul pestilor! adica ceva de genu pesti xipho prefera sa inoate mai injos sau pesti neoni de obicei inoata in banc-uri
totusi crapatura in mijlocul geamului am golit apa pana la nivelul ei si pe partea interoara nu se simte nimic la mana!naveam cum so vad ca era pe partea stanga si nam vedere pe parte aia!

Forum Index » Profile for sonyk » Messages posted by sonyk
Go to: