[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sonyk
Forum Index » Profile for sonyk » Messages posted by sonyk
stiu cas buni!am pus o pastial cu bacterii in filtru!am folosit tetra aqua-easy balance si azi am luat si ceva pesti da o sa dau din ei cas prea multi:am asa: 6melci
2aymoniere
6neoni(pui)
3moly dintre care 2femele
3xipho dintre care 2femle
2calsitus(pui)(cica si astia merg in bancuri ca ar fi bine sa pun mai multi)
5guppy(din care 3 masculi pui)
in total 21 pesti in 40l cam multi la ce sa renunt ca nu pot sa ma despart toti sunt frumosi iar moly si xipho am dat banii pe eie!si eventual sanitari ma mai ajuta cu ceva?as renunta la gupyy in favorea la niste sanitari..........
ce ma sfatuiti?
si la ce temeperatura sa setez apa???
nam teste de apa?cat costa si ce sa cer?
Am un acvriu de 35l aseara?am observat o liniuta destul de dreapta cam de 5 cm in mijlocul geamului pe partea laterala?prima data am zis ca e gemau zgariat!dar cand am bagat mana pe parte cealalta(adica in interior) se simte se fie vreo carpatura?vad ca nu se extinde.deci nu pot nici sa zic ca pana acum nu era aseara am observato!am marcato si nu sa extins! ce sa fac apa nu curge???sa fie defect de geam?
sal.esti matinal nu gluma stai ca o sa pun un link http://www.aquahobby.com/gallery/e_Gyrinocheilus_aymonieri.php
astia sunt pesti cei din link!iam bagat cam devreme da asta e daca i-am primit nu puteam sa-i refuz!apa e putin cam tulbure are niste chestii in suspenise cum sa zic ca niste mini-mini frimituri de apa care sunt scuipate de filtru?sa fie de la bacteri?si m-ai am o problema melcul meu sta sub filtru de aer de aseara de cand i-am dat niste castravete?ce sa-i fac?
am si eu un melc dasta!da nush cu ce sa-l hranesc am inteles ca castravete?el cu latceva nu se hraneste?si care e rolul acestor melci in acvariu?
unde gasesc creveti in ct?si cum se numesc exact!am inteles ca-s mai multe specii vreau uni care sa nu pape palnte si sa nu creasca mai mari de 6-7cm
am 2 pesti aimoniere mi-a dat un preten cica-s mascul si femela da se cam caftesc! sunt pui au cam 4-5cm cica cresc pana la 30cm e adevarat?dece se caftesc!am un filtru inter aquael cu o capacitate de 300l/h si un incalzitor de 50w e bine???ma gandeam la filtru sai scot carcasa de palstic si sa las buretele gol e bine???nu-i bine?vreau si eu niste sfaturi dar la subiect va rog eu!
mi-am luat flitru intern aqua el
si n-am pus inca pesti.......
hello am rezolvat problemele cu umplutu cu apa si daca rezista biblioteca la greutate!o sa pun acvariul pe birou!am si eu inca o intrebare la cat timp se curata filtrul???si la cat timp se schimba apa???
rezista sau nu la un acavriu de 40-50de kile........

image
ok 10x!cum postez o imagine????
deci tot nu m-a lamurit nimeni???cum fac vin cu acvariu acasa il spal cu apa rece cum procedez cu pietrisul?cand pun plantele?sau le pun o data cu pestii?am vazut in magazin niste chestii albe ca niste pastile sub forma de pesti!cum fac pun apa bag filtru si incalzitoru si???ma ajuta cineva?o carte ceva eventual???aveti idee?pls...
am venit si cu o schema!rezista sau nu?corpul in sine e biblioteca pe un perete lunga de 3,5m in schema am reprezentat doar locul unde pun acvariul am uitat sa desenez si polita de deasupra dar nu conteaza aia...

a apropo id-ul meu de mess cat si mailul e adi_sonyk@yahoo.com cum bag schita???e un gif...............[/img]
am intampinat niste probleme in infiintarea acvariului
1. cum il umplu cu apa ptr ca distanta intre capac si plafon va fi de5cm
pompe de apa exista adica s-o folosesc la umplerea acvariului la schimbarea apei???ceva la maxim 30de ron pls help
2. greutatea este cealalta problema din calculele mele acvariul va avea cam 60 de kg eu vreau sa pun acvariul in biblioteca si va fi sustinut de o polita de pal de 1,5cm prins pe latime cu niste holsuruburi cam la 3,4 cm????rezista la greutate????
a si mi-as dori si niste plante dar care sunt mai usor de crescut si as vrea neaparat si niste iarba mica(adica ceva plante de inaltime mica)
dar totusi datimi niste denumiri mai populare si mai usor de pronuntat ca daca ma duc in magazin si cer paltusmicusverduselocos de acvariumuxipholiaina ma da aia afara..........
am o rugaminte va rog dati-mi niste situ-ri cu pet-shopuri unde pot sa ma uit la preturi etc!sa-mi fac idee cat e aia cat e aia.........
pls mam uitat pe situl forumului dar cam sarac(parerea mea) stiu ca nu e voie postarea altor shop-uri asa ca va rog dami un mesaj pe privat.......
da am dat comanda vineri il iau
dar pretul de un milion ptr acvariu cum vi-se pare???
azi am fost mi-am comandat acvariu eu zic cai bunicel pretu prieteni mei ca e supeeeeer mult.
normal ca va ascult ca mi-am intrebat prieteni si ei au zis asa iei vineri acvriu sambata bagi plantele duminica pesti si gata dar acum nu ma mir dece lor le mor pestii in prostie.
ma gandeam sa-mi iau si un bolborositor am vazut azi ceva la 90de mii cu o teva dreptunghiulara lunga si subtire si scoate o bula de aer mare cam la 5secunde si mi-ar fi placut asa ceva ca design.dauneaza cu ceva??? dar din ce vad din poze bolborositor acela scoate multe bule? as avea o rugaminte sa-mi spuneti se exact ce sa cer ca nu pot sa ma duc sa-i cer un bolborositor...
acvariul pana la urma va avea dimensiunile de 39lungimeX30latimeX35inaltime si cu tot cu capac si neon ma costa un milion!e mult?
o sa ma duc cu un nene(un preten de a lu tata,el ma inebunit cu acvarile lui dar e om batran si nu-mi permit sa-l stresez cu tot felu de intrbari asa ca va stresez pe voi) sa-mi cumapr pesti si plante dar el a zis sa mergem la BRICK in piata(cei din ct cunosc) ca ar fi mai ieftine si cica ar si cunoaste ceva vanzatori!voi ce ziceti?

deci daca mi pun filtru care si oxigeneaza si bolborositor nu-i bine sau nu conteaza!
ca pietrish am gasit ceva la un petsho la 20de mii kg parca si erau pietricele cam 3-4mm si ceva la1-2mm e bun cel de la magazin a zis cai bun cai pot pune si plante?ma gandeam sa-i mai adaug ceva nisip de rau pe care l-as cumpara de la magazinele cu materialele de constructii.voi ce parere aveti?
si cu neonu iar e o problema???cum aprinde neonu treptat?prizele acelea cu temporiztor si buton de intesintate ma ajuta?dar nush daca merge si la neon la bec merge dar la neon?
3saptamani??? cum pot grabi ciclarea?
ce este aia piatra de aer?cum arata?
si de unde fac rost de substrat?
totusi sa revenim la subiect!cum incep un acvariu?cum fac ciclarea? ce substante-mi trebuie ptr ciclarea apei???plsssss help

Forum Index » Profile for sonyk » Messages posted by sonyk
Go to: