lukitza am mai avut plante insa s-au topit.Am hotarat sa nu mai cumpar plante pana nu pun totul la punct pentru ca irosesc bani aiurea.E cam golut anubiasul de frunze pentru ca scalarii au depus pe el si am fost nevoit sa tai frunzele.
Liv am rezolvat cu Anubias-ul.Il tineam de mult in substrat si nu a putrezit.Totusi cand am incercat sa il tin in alt acvariu se inegrise tot.L-am legat de o piatra.Banuiesc ca o sa acopere radacinile piatra sau ceva?Pare ciudat
Foarte multi pesti au atins durata de varsta de 1 an si aproape 1 luna.Cand am primit acvariul erau undeva la 50 de pesti+4 carasi.Insa despre carasi voi vorbi intr-un topic mai incolo sau maine.
Am incercat sa tin pestii cat mai mult in viata insa cantitatile de dejectii erau mari.Un produs care pe mine ma ajutat este
https://www.nevertebrate.ro/conditioner-apa-sera-toxivec-50-ml-9952 cam in 2 ore reduce numarul amoniacului si a nitratului la 0.Surprinzator randamentul este foarte bun.In ultimele 2 luni am reusit sa dotez toate cele 3 filtre cu Seachem Matrix + Sera Siporax eliminand buretii.
Tot in ultimele 4 luni am pus la punct bazinul carasilor.Am incercat sa ii donez dar singura persoana care ii voia avea de gand sa ii dea de mancare la raci...Ceva de genul...E enorm de greu sa gasesti o casa carasilor.
In fine, am reusit sa separ carasii de pestii tropicali si sa donez majoritatea pestilor agresivi, betta si Cichlide.Daca pana acum 4 luni pestii care erau loviti mureau in ultimele 2 luni am observat ca pestii se regenereaza complet fie ca este vorba de rani, fie ca este vorba de aripioare ciupite.
Am incercat inclusiv sa tratez neonul de boala respectiva insa lumea zice bine ca nu exista tratament...
Inca ma intreb daca vor incepe sa moara toti neonii...Stiu ca durata lor de viata e de 2 ani insa nu cred ca au atins acea durata...
Din toti pestii primiti in Ianuarie cu acvariul celalalt doar o zebra a murit si aia pentru ca a sarit din acvariu...Nu prea stiu cum sa gestionez pestii daca acestia raman fara pereche..Stiu ca e bine sa ii ti in pereche pentru ca intervine stresul sau ceva de genul...
Acest black molly a ramas singur dupa ce partenerul lui a decedat...
In video toate cele 6 femele de xifo au pui...Nu prea am ce sa fac cu ei...Le-am bagat in acvariu maternitate au depus cam 8 9 pui o femela dupa care a inceput sa ii manance.Am salvat 4 sa fie acolo.
Vor mai urma poze cand imi vor ajunge coletele de la nevertebrate.