[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adi2004
Forum Index » Profile for adi2004 » Messages posted by adi2004
Stiu ca era cineva care a dat o lista cu lungimile si puterea pt tuburile care se gasesc in comert, dar nu ii mai gasesc postul.

Poate se gaseste cineva care sa o mai are sau le stie el pe dinafara.

MS.
si eu am niste gupi daca te intereseaza + cateva fire de plante (valisneria si inca o p lanta neidentificata) care sunt rezistente.

da-mi pm daca e cineva interesat.
si eu sunt interesat.. dar esti din cluj. garantia e tot in cluj, nu?
cum s-ar rezolva problema transportului?
eu acum 2 saptamani am vazut la cora din pantelimon EX700. Tocmai il puneau in raft.
Pretul la ex600 era in jur de 220RON si mi se pare ca la ex700 era cu vreo 20lei mai mult.
Scuze...
corect e:
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=383&pos=0
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=383&pos=1
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=383&pos=2
merge si cu echipamente homemade:
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=search&cat=0&pos=0
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=search&cat=0&pos=1

asa mi-am facut eu
referitor la amenajarea acvariului, pt ca tot zicea betta "Cel mai bine ar fi sa cauti pe net/galerie imagini cu acvarii si sa compari cu ceea ce ti-ai dori pentru bazinul tau" un site care mie imi place foarte mult este: http://showcase.aquatic-gardeners.org/2005.cgi . iti arata tot felul de acvarii de dimensiuni incepand de la 4L. (uneori pozele mi se par mai mici decat mi-ar placea mie)

cat despre melci, la mine cand se imultesc peste masura incep si ii strang cu mana (si ii dau la broaste sa rontaie la ei ) dar tot mai las destul de multi ca oricum nu reusesc sa ii prind. au ei unele momente cand se duc la suprafata (de ex cand hranesc pestii cu tubifex uscat).

cineva cand prindea un melc cica il zdrobea de geamul acvariului si il mancau pestii... poate o fi si asta o solutie
Adica femela nu trebuie sa fie insarcinata? E cam greu lucrul asta. Din ce stiu eu chiar daca o sa scot masculii ele tot o sa mai aiba vreo 4-5 sarcini. Poate ca o sa aiba mai putini pui.

Totusi vreau sa fac experienta asta pentru cateva luni.
s-ar putea sa ai dreptate raresluc. intr-adevar in acvariile unde am vazut femele mai mari erau mai putin gupoi. din cate stiu eu trebuie cam un mascul la 2 femele pe cand la mine e ceva de genul o femela la 1.5 masculi. cred ca o sa mai dau din ei ca sa vad daca se dezvolta mai bine cum spui tu.

Trebuie spus ca femelele care zic eu ca sunt mici mi se par cam de aceeasi talie cu cele pe care le vad in magazinele de animale. de aceea nu eram ingrijorat de cresterea lor, dar m-a surprins ca aproximativ aceleasi femele au crescut mai mari intr-un acv mai mic (densitatea e cam aceeasi).

catalin din informatiile care se gasesc pe acest forum si ce am mai auzit si eu, cam 4L pt un gup. problema e ca daca puii au spatiu e posibil sa supravietuiasca pana la maturitate si peste 3-4 luni o sa ai peste o suta de pesti. unii oameni cica mai tin prin acvariu cativa sumatrani si in felul asta nu mai spuravietuieste nici un mormoloc....

Daca vreţi peşti moka citiţi aici
Iar s-au imultit in dispereare asa ca oferta este inca de actualitate.
in doua acvarii mici am consatat urmatorul fenomen.
unul de 8L sunt vreo 5-6 gupi unde femelele au crescut destul de mari
celalalt de 20L are mai multi gupi iar femelele au ramas la o statura mai mica (cu vreo 1-2 cm mai mici)
Care ar fi explicatia?

precizez urmatoarele:
-acvariile sunt unul langa altul si comunica printr-un furtun, deci practic e aceeasi apa.
-acv de 20L are capac cu neon de 16W (sau 14W), celalalt nu, doar cu lumina care o primeste de la soare
-ambele acvarii sunt palntate, dar cel de 20L parca are o densitate ceva mai mare.
-ambele acv sunt suprapopulate (deh, gupii isi manifesta caracterul de pests... puii se ascund printre plante si supravietuiesc)
-femelele sunt ajunse la maturitate. poate ca cele mari sa fie cu cateva luni mai in varsta.

Am mai constatat acelasi fenomen si la alticneva. Persoanei respectvie i-am dat niste gupi de la mine din acvariu si dupa vreo cateva luni cand m-am dus sa-i vad, femelele crescusera exagerat de mult. Pareau niste monstrii in comparatie cu ale mele cu toate ca erau din aceeasi generatie. Persoana respectiva ii crescuse intr-un acvariu tot de vreo 20L fara capac si fara plante. De asemenea mai cumparase niste pui de gourami (fiind incepatoare nu stia la ce dimensiuni ajung). Masculii gupi erau de aceleasi dimensiuni cu ai mei.

Care ar fi explicatia? Lumina naturala, spatiu creeat din lipsa plantelor, sau ce?
Lol... nici eu nu am observat vor agitatie a pestilor la cutremurul de azi. poate si din cazua ca a fost mai la adancime.
Ce specii de pesti ar fi cele mai sensibile la un posibil cutremur?

Aici scrie ca
carp and catfish in ponds located in major cities that showed agitated behavior in the days or hours prior to an earthquake.....The researchers did not find noticeable change in catfish behavior due to an impending earthquake alone, however, they did find that the catfish responded differently to a person tapping on the fish tank depending on if an earthquake was about to happen. If an earthquake was about to happen, the catfish reacted very nervously to tapping on the tank, if no earthquake was approaching then the catfish would barely stir when the tank was tapped.

Sa inteleg ca sanitari mei o sa ma avertizeze din timp?

Nu prea cred, dar poate mai depinde si de curemur (adincimea).

De exemplu la cel de anul trecut mi-am dat seama ca e cutremur dupa ce am vazut ca apa in acvariu a inceput sa se miste usor, usor... dar nu am remarcat nici o agitatei a pestilor. Ceva experiente personale?
geam de 12 mm aveau la un magazin de pe drumul sarii. costa 1 milion. cred ca e cam scump... tot acolo aveau geam si de 10mm dar era 960mii (cam ciudat, aproape acelasi pret cu ala de 12).
Schema a aparut in revista "Conex eletronic", numarul din decembrie 2004. Controlerul pt acvariu este reazilat cu PIC16F84.

Daca va intereseaza, scanarile din revista sunt aici.

Comentariile sunt binevenite.
parerea mea e ca detaliu de care ziceai e problema mai mare. Acvariu de dimensiunile respective ar trebui sa reziste fara probleme.

Intr-un acvariu cel mai solicitat geam este cel de fund, iar daca tu deja ai o crapatura s-ar putea transforma in ceva urat. Deci trebuie sa ai grija cum il amplasezi, si cum a zis si attilio ar fi util sa il dublezi cu inca un geam.
am citit articolul tau akademik dar la tipuri de sticla nu apare sticla float (eu doar sub demnumirea asta o stiu). oricum ma documentez eu de pe google cum a spus si gg. Speram totusi sa aveti voi un articol la indemana.

PS: ar fi bine daca ai adauga fisierul ala xls la articol, pentru a efectua calculele mai usor. si Warren Stillwell are versiunea lui.

Inca astept lamuriri.
multumesc
Referitor la articolul de Warren Stillwell,
El spune acolo ceva de genul:
The calculations that follow expect the glass to be supported around its perimeter on all four sides.

asta inseamna ca pentru calculele din articol s-a considerat ca acvariul este facut cu intaritoare?

Nu prea imi dau seama cum vine cu factorul de siguranta.
Daca am un factor de siguranta de 3.8 pot sa nu mai folosesc intaritoare?
Pe undeva prin articolul reiesea ca factorul de siguranta 2 este minimul recomandat. Daca fac un acvariu cu factorul de siguranta 2 si ii pun si intaritoare laterale pot sa stau linistit ca nu o sa crape? (presupunand ca folosesc sticla noua, si e construit corect)

Am facut un fisier in excel care face calculele astea automat. Daca il vreti il gasiti aici. Poate va calculati si voi factorul de siguranta daca il aveti in jur de 2-2,5 spuneti si voi cat de rezistent vi se pare acvariul...

La mine acvariul de 90x33x30 are factorul de siguranta pt fund de 3,6 iar pe laterale de 7! Il am de vreo 4-5 ani, e facut de mine si n-am avut nici o problema.

multumesc.

PS: unde aflu si eu ce inseamna sticla float?
vezi ca am pus si eu o intrebare asemanatoare aici si am primit aspunsuri care mi=au fos de folos. Poate iti vine si tie vre-o idee.

Forum Index » Profile for adi2004 » Messages posted by adi2004
Go to: