[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adi2004
Forum Index » Profile for adi2004 » Messages posted by adi2004
chiar arata bine de tot acvariul ala si poate mai adaugi poze . evendual si niste descrieri.
georgian wrote:daca mai pui si incalzitorul....exista un tabel de calcul si anume fiecare bazin are un coeficient de cedare al caldurii mediului ambiant in functie de volumul acvariului (k)

unde gasesc si eu tabelul asta?

ar fi interesant un grafic intre volumul acvariului si nr de kw consumati. dar e cam greu de facut pentru ca depinde de nr de W/Litru, temperatura si filtru...
in piata dr taberei (aka moghioros) sunt 65mii neoni rosii .. 15 mii sunt aia obisnuiti
oferta e inca valabila (adica guppy si ceva plante) am dat cativa si mai am de dat... cautati-ma pe yahoo sau pm
pai poate ca sa faci un capac pentru un acvariu de dimensiuni mici nu e mare lucru, dar e foarte bine ca ati dat atatea idei ca mai sunt si altii care citesc forumul asta si se inspira din el.

si nu mai imi faceti acvariul borcan de conserve stiu ca e mic, dar cu el am inceput si acum ma tot gandesc sa-mi fac un acvariu mai mare doar ca am ceva probleme de spatiu.

si poate ca la acvariul ala mai maricel o sa merg pe pal, pfl sau pe alte varinate de care ati spus aici.

varitanta cu geamul nu prea mi se pare asa estetica plus ca daca pun un bec economic sau un neon ar trebui sa-i fac si abajur, deci pana la urma mai bine fac direct capac. poate ca e putin mai complicat dar sper sa arate mai bine si capat si experienta pentru cand o sa trec la un acvariu mai serios.

deocamdata cred ca o sa merg pe varianta lambriurilor de plastic, asta pentru ca deja le am ramase resturi de prin alte parti... singrua problema e ca nu sunt sigur cu ce sa le lipesc. ele sunt din plastic si sunt goale pe dinauntru. as putea sa folosesc scotch dar arata cam urat...

eventual pot sa il reconstruiesc din traforaj si sa il dau cu lac cum ati zis voi...
pai din cate stiu eu o varianta ar fi sa montezi un ventilator la capac. asta face si o aerare mai buna a apei (presupun). sunt unii care au ales varianata asta si personal nu mi se pare asa de greu de implementat. s-ar putea sa optez si eu pt ea o data cu un acvariu mai mare.
Vreau as imi fac un capac de dimensiuni mici (20/46). Ce material sa folosesc?

vechiul capac l-am facut din lemn de traforaj dar s-a udat si acum e vai de capul lui.

PAL- nu cred ca merita pentru ca e prea gros pentru dimensiunile mele si poate la fel de bine sa se ude si asta si sa putrezeasca.

Parchet - e cam greu de prelucrat. Daca merg pe varianta asta, ce as putea sa folosesc ca sa imbin placile de parchet? Si rezista parchetul la umezeala?

Sticla - exista pericolul sa se sparga

Lambriuri de plastic- asta cred ca e cea mai buna varianta. ce folosesc pentru inadire?

Plexiglas - ude gasesc si ce folosesc pentru inadire?
dar cat de greu e sa-ti faci un acvariu foarte mare cu mana ta? trebuie sa ai ceva experienta in domeniu, sau putin simt practic e suficient?

si sticla pana la urma ce pret are? (se gaseste si de 12-15mm? ca io pana la urma nu am vazut)
nu merge linkul care mi l-ai dat (imi zice: Nu esti autorizat sa vizualizezi aceasta sectiune. Este necesara autentificare.) , dar nu-i nimic. am vazut ca vechiul site este pe http://www.ccg.ro/ (http://www.ccg.ro/articole/artemia.htm).

tot ce mai lipseste din vechiul site/forum sunt galeriile
da, stiu ca forumul vechi mai exista, dar vroiam sa incep sa ma documentez incepand cu articolul ala. din cate stiu eu erau toate informatiile mai importante. in cele din urma daca nu il are nimeni o sa citesct threturile de pe oldforum.acvariu.ro

oricum, nu e nici o graba, nu o sa se strice ouale de artemia
unde e articolul despre artemia care era pe vechiul site acvariu.ro poate cineva sa il posteze daca nu mai e pe site?
pai sunt amestecati. unii seamana cu guppy salbatici, si deci au culorile mai sterse. sunt altii de culorare rosie inchisa si mai sunt unii gri dar cu reflexii albastre (cel mai bine se vad seara la bec incandescent).

daca zici ca stai aproape poti sa vi sa-i vezi
deci daca va intereseaza, cu cea mai mare bucurie. stau in ghencea 28 (vis-a-vis de biserica)

Forum Index » Profile for adi2004 » Messages posted by adi2004
Go to: