[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Shubi
Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Este binecunoscut faptul ca Xenia este o mare devoratoare de nutrienti si cred ca poate fi folosita cu succes pe post de "Xenia scrubber".
Eu cum nu prea mai am dinastia, la mine nu merge deloc.
Exact si fix ce vrea sufletul tau....spune si dorinta ti se va indeplini !
Nu despre asta-i vorba....la mine nu traieste, o bag in apa iar in cateva zile nu mai pulseaza, parca se topeste.....sa fie din cauza nutrientilor scazuti ?
Macar ai Xenia
Frumoasa-i Xenia, la mine nu mai creste, se topeste efectiv
Se pare ca ne indreptam vertiginos spre un alt avatar
Da, e acelasi, e cel de la Kiru
Domnilor, nu stiu ce parere veti avea dar eu cand am vazut cele 2 imagini separat si dupa lipite....am ramas putin blocat.
Poza din stanga e facuta acu` 7-8 zile, poza din dreapta acu 3 ore.

image
Eu in locul tau o dadeam cu varianta "cui pe cui"
Pusa o patura in jurul acvariului, de preferinta albastra....undita cu pluta cu tot, ochelari de soare s-o bere-n dreapta.....si, shhhhtttt, liniste
Se pot tine de mana unul pe altul
Domnilor, asta-i o crema debazin, Bravo tovarasu` !
In cazul in care partea biologica nu-si face treaba, au fost cazuri si d`astea, partea proasta la tine este ca ai coralii lipiti de sticla.
Ti-as recomanda sa-i dezlipesti si sa incerci un tratament cu Lugol cu repetare pentru ca n-are efect asupra oualor si bestiile se inmultesc destul de repede.
Inainte sa-si faca treaba peste la mine am avut succes cu urmatoarea metoda:
- imbaiere o data la 2 zile in Lugol
- dupa fiecare imbaiere spalare cu periuta de dinti bine de tot a partii mancate, jet de apa de la robinet pe zona respectiva si uscarea cu un servetel
- ei depun ouale in gaurile lasate libere dupa moartea coralului, eu le-am astupat lipind deasupra superglue

Trebuie sa ai grija mare la scoaterea coralului din bazin, sa opresti pompele de valuri ca sa nu cada exemplare in apa.

Iti tin pumnii !
Interconectari...suna bine !
Sper sa-ti faci timp si sa ne povestesti cum sta treaba dar sa ne arati si poze.

Bine ai venit !
Si eu am avut porcaria asta acu` cativa ani.

image
image
image

Am avut un sixline care-i halea dar la un interval de timp reapareau, probabil din oua.
Nu le-am mai vazut absolut de loc de cand l-am introdus pe domnu`:

image
@sebi, cand vi la mine te las sa faci poze
@Gabi, inca nu, pe Miercuri iar Joi il ai
image
image
image
image
image
image
Sa va povestesc ce langos am gasit de dimineata-n acvariu.
De fapt, haideti sa nu fac ca si Kiru.....mai bine va arat direct POZE

image

Si daca tot eram cu aparatu-n mana...

image
image
image
image

Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Go to: