| Message |
|
|
|
carbunele activ nu e burete... sunt ca niste baresubtirele , negre de obicei ....cauta SERA super carbon si vezi cum arata
|
 |
|
|
 in primul rind scoate carbunele activ... si ti-am spus,dar nu ai baligat de seama
Daca sa continui tratamentul, nu stiu ce sa spun
Daca nu il continui, atunci sa fi atent la scaderea temperaturii apei... scade cite UN GRAD LA 2 ORE pina ajungi la temperatura normala
De cind ai carbunele activ? daca e mai mult de 2 luni, ar trebui sa iti cumperi altul si sa il pui 24 de ore dupa tratament
Faci un schimb masiv de apa 50% si a 2 zi inca 50%.. la fel ,ai grija la temperatura apei de schimb.. completezi cu aditie de bacterii la fiecare schimb
|
 |
|
|
|
si a trecut boala?
vezi ca termenul la carbunele activ este in jur de 1 luna sau 2...nu stiu sigur dar apoi poate fi daunator bazinului.. ai putea avea surprisa sa se intoarca in bazin ceea ce el a filtrat
|
 |
|
|
|
luca, daca iti place cit de cit sa ai un acvariu si un pestisor, acest pestisor devine si este un animalut de companie si e normal ca trebuie tratat ca atare ca sa se simta si el bine nu doar tu...Ca orice animal, ca orice om , are si el nevoie de un minim de conditi in care sa traiasca....Fara filtru, cu toata mentenata pe care crezi tu ca o faci, nu vad sa traiasca mai mult de 2 luni...
La o postare, nu mai stiu unde, unul din colegii nostrii cu experienta,a spus ca, numai cineva cu experienta poate sa intretina o vreme un acvariu fara filtru dar cu siguranta nu va prelungi prea mult aceasta situatie....
Un nano este dificil pentru ca se poate rupe foarte usor echilibrul din el,acel micro-biotop de care spunea colegul iar fara filtru.... nu stiu cim poti avea un echilibru...
|
 |
|
|
|
mai cumpara cum am spus, siporax sau vezi pe sit-uri , medi de filtrare biologica,peru ca nu ai nevoie permanent de filtrarea chimica.Asta se foloseste in general dupa tratamente... si inlocuiesti carbunele activ cu mediu biologic.Asa ai mai mult spatiu pentru coloniile de bacteri...cu cit mai mult material filtrant bio cu atit mai stabil bazinul,bacteriile au putere mai mare de transformare a amoniacului in nitriti si a nitritilor in nitrati...
sper ca ai citit despre ciclul azotului sau ciclare....
inainte sa pui in functie filtrul cel nou sa anunti ca sa ti se dea indicatii cum sa procedezi. Un filtru nou nu este colonizat (CICLAT) iar pentru colonizarea lui e nevoie de ceva timp si sunt necesare unele masuri ...
Sa cumperi si aditie de bactrii cum ar fi Nitrivec de la SERA sau Denitrol de la GBL , vei avea nevoie pentru o colonizare mai rapida..
Scuze Scorpionul... am scris in acelasi timp...
Totusi ,pentru 55 L nu cred ca ar fi nevoie sa il schimbe....are volum de 3 litri .. un Kg de mediu filtrant bio tot intra si zic ca e suficient pentru 55 l .. parerea mea...
|
 |
|
|
|
eu zic ca e bun..tetratec...dar depinde si de bugetul tau...
vezi ca v-a trebui sa cumperi si ceva material filtrant:siporax,piatra vulcanica,piatra ponce.. astea sunt medi de filtrare biologica. Cu ce vine filtrul este putin..
daca vrei un acvariu ca acela ... ai nevoie de rabdare si de studiu.si ceva buget..
Dar incet incet il vei face..
Ceocamdata sa rezolvam problemele care le ai..
|
 |
|
|
|
... lasa modelul de filtru care vrei sa il iei... lasa denumirea aici si asteapta sa vezi ce zic colegii.. si gindestete ca daca te apuci sa faci ceva cu el, e nevoie de un buget,, o sa mai ai de cumparat cite ceva si gindeste-te ce buget ai disponibil pentru acvariu
|
 |
|
|
|
ccorect colega...
anderei... e ceva normal ca atunci cind cureti sau speli pietrisul ,apa sa fie putin tulbure,...acuma nu stiu ce numesti curatat..
cibd se spala pietrisul e normal sa fie apa putin tulbure..albiciasa.. pentru ca se produce o deciclare partiala... dar de o spalare de genul asta .la 3 luni.... nu ar fi nevoie...
explica ce faci tu cind cureti nisipul...
pentru intretinerea substratului sunt aspiratoare de substrat cu care aspiri rezidurile de pe substrat
trece-ti locatia la profil,vei primi si indrumari despre magazine si ce e nevoie , care sunt prin zona ta... daca sunt
|
 |
|
|
pai.. atunci de ce nu scrie pe prospect ca ar putea decicla bazinul?.. eu m-am uitat si nu am gasit sa se pomenbeasca despre asa ceva in prospect..
 mama lor...
Da de tinut minte
|
 |
|
|
andrei.. nu trebuie sa te sperii,colegii spun lucrurilor pe nume si in nici un caz criticile nu sunt in bataie de joc.. ei ceea ce vad si spun... cu ajutorul lor ,cu munca ta, vei avea un acvariu frumos si curat,dar trebuie sa accepti ca tu ai acolo multe semne de intrebare.Ei nu o sa decida in locul tau dar cu ajutorul lor ai putea obtine acvariul pe care ti-ar placea sa il ai...
Singura cerinta e sa asculti si sa pui in practica, sa faci modificarile inspre un acvariu cu fauna si flora corect alese si mentenanta corecta...
Deci sfaturi vei gasi... munca e a ta...
scuze @scorpionul dar  l-ai luat cam tare..
|
 |
|
|
|
niste poze ar fi mult mai bine si de ajutor
iar daca e vorba de filtrare,in general acvariile vin cu filtre la capacitatea minima a acestora..
@% de pesti mi se pare cam mult .. poti sa dai niste detalii despre acesti pesti? iar daca ai plante artificiale ar fi bine sa renunti la ele...proprie experienta,..mi-au tot spus colegii dar pina la urma am inteles ca aveau dreptate.. retin foarte multe reziduri si mincare neconsumata care se transforma in amoniac...
Filtrarea, cu cit mai multa cu atit mai bine....filtrare pra mare nu se poate spune dar insuficienta da...
Acel filtru pentru acvariu de 200 l . cred ca ar fi bun daca are debit reglabil la pompa... ca sa nu provoace curenti prea mari in acvariu...dar poti lua unul putin mai mic.. asta daca nu ai de gind sa treci la un acvariu mai mare
totusi .. niste datedespre acvariu nu ar strica
Flora.fauna,filtrare (ce tip de filtru),substrat...
|
 |
|
|
Iliescu Mihai Ulmis wrote:Buna,
De ce schimbi cate 20-30% din apa odata la 3-4 zile ? Nu e cam mult ? S-ar putea ca din cauza cantitatii de apa schimbata asa des ph-ul sa aibe fluctuatii mari, iar pestisorilor sa le scada imunitatea si sa se imbolnaveasca.
Eu as schimba apa odata la o saptamana maxim 20% sau cate 10% odata la 3-4 zile.
De asemenea, pt ca pestisorii sa isi revina foarte repede si sa fie mai rezistenti pe viitor, i-as trata cu JBL Atvitol un complex de multivitamine care ii ajuta sa isi refaca imunitatea.
As folosi Omnipur sau alte tratamente de acest gen doar in caz extrem si daca stiu ce au pestisorii deoarece aceste tratamente pot destabiliza foarte usor un bazin mic.
vred ca pentru minre e intrebarea...
La mine apa de la robinet are NO3 mare... peste 25 am incercat sa raresc schimbul la 5 zile dar .. deja aveam NO3 peste 50...asa ca sunt obligar sa fac schimburi mai dese... ca sa mentin NO3 sub 40
@ tonisoru- eu am spus ca as muta pestii pentru tratament....scuze.. era parerea mea... nu stiam ca nu e indicat sa faci asta..
|
 |
|
|
|
eu zic sa pui niste poze sau un filmulet.. poate cilegii o sa spuna mai bine care e problema..
si in general.. schimbul de apa e baza...
Eu schimb la 3 zile 30% si odata pe luna un schimb de 50%
|
 |
|
|
|
"Agitati bine inainte de folosire!
Se pun 22 de picaturi sau 1 ml la 20 L apa.
In caz c? nu vedeti nici o revenire, dup? 7 zile filtrati prin carbune activ timp de 24 de ore si repetati tratamentul.
Pe timpul tratamentului asigurati o buna oxigenare, decuplati lampile UV si nu filtrati prin carbune activ.
Pentru prevenire folositi jumatate de doza o data la 2 luni.
In caz ca introduceti pesti noi in acvariu, utilizati doza intreaga.
Nu lasati la indemana copiilor si animalelor de casa!
Se pastreaza la temperatura camerei (15?-20?C) in loc intunecos.
A nu se utiliza in cazul animalelor si pentru consum uman!
Nu folositi impreuna cu alt tratament!
Sera Omnipur poate deteriora plantele de acvariu cu frunzele moi!"
Vad ca nu scrie nimic pe prospect despre deciclare.. deci sa nu iti faci problrme... dar daca ai plante cu frunze subtiri sau sensibile ar fi bine sa le scoti in timpul tratamentului sau... faci separata tratament la pesti intrun alt acvariu.. sau bol....
cred ca ar fi mai bine sa separi pestii bolnavi, sa gasesti ce boala e ca sa sti unde e problema...Poate e ceva genetic sau poate ceva nu e in ordine in bazin... fa si niste teste daca ai cu ce..si in bazin si la apa de la robinet..
Eu am o problema mare cu apa de la robinet.. am incercat sa o schimb la 5 zile si nu ma lasa... La robinet am N03 peste 25 iaiar a 5-a si .. in bazin depaseste 50.. asa ca sunt obligat sa fac schimbul la 3 zile...
Acum nu mai stiu.. folosesti ferilizanti. ai CO2 sau ceva pentru plante... vezi poate si dozarile cu fertilizant..CO2, toate...daca sunt erori de doazare poate au si ele un rol...
Asa cum ai spus nu demult... e bazinul mic si ori ce eroare,considerata mica, poate avea consecinte..... se destabnilizeaza usor...
Eu as face asa
-as separa pestii ,pentru ca nu stiu ce au
- as cauta boala .
- as cauta cauzele
- normal ,tratament la pesti
- tratament la bazin ,daca este nevoie
-si as incerca sa remediez cauzele ..
PS Ai grija la dozare.. 1ml la 20 l apa.. nu scrie de schimburile de apa... banuiesc,nu sunt sigur, banuiesc ca trebuiesc facute la 2 zile cu completarea necesara pentru apa schimbata. Scrie ca dupa & zile se reia tratamentul in caz ca nu se vad rezultatele..
deci prima doza pentru tot acvariul apoi completezi doza doar pentru cita apa schimbi
- Sa nu ai lampa UV si carbune activ..
- acim nu stiu cum e cu schimbul de apa... cineva cu experienta mai multa poate ca aiti va spune mai exact...
-PAREREA MEA..schimb de apa la 2 zile cu completare solutie de tratament
Daca faci tratamentul in comunitar , cred ca ar trebui sa opresti si fertilizarea...
mai asteapta si alte pareri...
|
 |
|
|
|
daca ai carasi nu ai cum ridica temperatura....nu ai un alt ceva in ce sa pui carasi?
|
 |
|
|
|
marti este ziua 1 ,urmeaza ziua 3, ziua 5 si ziua 7.. adica la 2 zile...
EX :ai pus marti dimineata, joi dimineata,simbata dimineata si luni dimineata...daca mai e nevoie,mercuri faci schimbul de apa de50% dupa care pui tratamentul... din cit am citit pe prospect.... nu zice nimic de vro pauza intre tratamente doar de acest schimb.. respecti indicatiile
Sa ai temperatura la 29-30 C , sa nu ai carbune activ,CO2,UV-C,si fertilizare... in cazul in care folosesti toate acestea
Ei spun ca dupa ziua ! se DOZEAZA ULTERIOR cantitatea de substanta in apa dar mai zic ceva si anume ca inainte de fiecare DOZARE ULTERIOARA ar trebui scimbat 50% din apa.. deci la fiecare 2 zile, cid trebuie sa faci tratamentul trebuie sa schimbi si apa... si ai grija la temperatura apei... sa nu bagi apa rece.. sa o ridici la temperatura din acvariu ca astfel ai supui la socuri termice si si asta e una din cauzele in care apare grisul...
|
 |
|
|
Dupa prospect , ai dozat bine/\... 10 ml la 100 l apa ... 150 l apa = 15 ml solutie
|
 |
|
|
|
daca ai mai putin de 100 l acvariul atunci faci calculul... ai 10 ml la 100 l apa... la 80l apa ai 8 ml solutie .... la 20 l apa ai 2 ml solurie ... la 140 l apa ai 14 ml solutie,...la 180 l apa ai 18 ml sol....
solutia se pune in apa in ziua 1 , ziua 3 , ziua 5, ziua 7 (ziua de tratament).....
Ai grija sa scot carbunele acti=v din filtru,daca ai, si cum scrie in prospect, dupa prima serie de tratament... adica, in a 9 zi ar trebui sa dozezi iarasi ( daca mai e nevoie) dar nu mai adaugi si schimbi 50% din apa..
aici nu mai stiu sigur ca vad ca nu spune... ei sau nu o pauza de 24 de ore si pui carbunele activ ... nu stiu...
iar cu ridicatul temperaturii ,iar nu inteleg, daca ridici temperatura in timpul tratamentului
|
 |
|
|
|
Învelisul alb asemanator unui covor în zona gurii, des întâlnit la gourami dupa leziuni sau alte infectii premergatoare, este cauzat de organismul unicelular ciliat cu forma de clopotel Heteropolaria colisarum. Urmatoarele simptome nespecifice pot fi de asemenea observate în cazul unei infectii cu unul dintre parazitii mentionati mai sus precum si altii: respiratie accelerata, frecarea de obiecte, aripioare lipicioase, refuzul mâncarii, mincare redusa, apatie, culoare închisa, productie crescuta de murdarie.
INDICATII DE FOLOSIRE: Înaintea utilizarii, carbunele activ din filtru trebuie îndepartat, aparatele UV-C si de fertilizare cu CO2 trebuie oprite. 50% din cantitatea de apa trebuie schimbata înaintea aplicarii. Acvariul trebuie aerisit cu ajutorul unei pompe cu diafragma cu un dispozitiv de ventilare în timpul tratamentului. Medicatia trebuie aplicata în general dimineata, iar pestii tinuti sub observatie.
Dozarea si durata tratamentului: Dozarea si durata tratamentului difera în functie de tipul agentului patogen.
1. Ichthzophthirius (puncte albe apa dulce) si Cryptocarion (puncte albe în apa sarata): 10 ml la 100 l de apa în 1 zi. În a 3-a, a 5-a etc. pâna la a 15-a zi se dozeaza ulterior cantitatea completa.
2. Costia (parazit sub forma fasolei): 10 ml la 100 l apa în 1 zi. În a 3-a, 5-a si a 7-a zi se dozeaza ulterior cantitate completa.
3. Toti ceilalti paraziti unicelulari: 10 ml la 100 l apa în 1 zi. În a 3-a se dozeaza ulterior cantitate completa.
Imediat inainte de fiecare dozare ulterioar? ar trebui s? schimba?i întotdeauna 50% din ap?. O cre?tere a temperaturii la 30°C este benefic tratamentului, dac? pe?tii o tolereaz?. În cazuri extrem de severe la toate îmboln?virile poate fi necesar un tratament mai lung decât cel descris mai sus, mai ales la a?a-numite tulpini perseverente de Ichthzophthirius.
Dup? începerea tratamentului nu hr?ni?i pe?tii timp de 3 zile. Începând din a 4-a zi începe?i din nou hr?nirea cu cantitate redus?.
?ARA PRODUC?TOARE: UE (Germania)
|
 |
|
|
|
salutare...
Nu vreu sa fiu carcotas,mai ales ca nu am experianta necesara sa carcotesc cind e vorba de acvaristica si mai ales de acvarii plantate dar cred ca ai o problema cu plantele....nu le merge prea bine din cit am vazut...Nu stiu ce plante sunt ca sa pot sa caut ce dificultate au si ce nevoi asa ca o sa las colegii cu experianta sa spuna ce au de spus si sa ma critice daca m-am bagat unde nu imi fierbe oala...Sunt de parere ca daca tot e sa fii ajutat, sa incercam sa facem ce e nevoie sa fie bine si pentru flora si pentru fauna nu?ssa iti faci un acvariu frumos si cum iti place..
deci daca poti sa dai niste detalii despre filtrare (tipul filtrului,capacitate si medii filtrante care le utilizezi)
-ce plante ai,fertilizare .. cu ce fertilizezi daca fertilizezi,de cite ori pe zi sau saptamina,ce cantitate...
-ce substrat ai.. daca e subtrat fertilizant sau decorativ,ce granulatie...
- Instalatie de CO2 din cite am vazut nu ai... si daca ai, da date despre ea ,ce cantitate introduci in bazin...
-Schimburile de apa ,cit la ce perioada..dqca folosesti ceva aditii pentru apa de schimb..
Aceste informatii cred ca ai vor ajuta pe colegi sa poata fi cit mai aproape de ceea ce se intimpla in bazin si sa poata sa iti dea informatiile cele mai bune pe care le detin
|
 |
|
|