[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
din greseli invata omul... dar problema e ca nu prea ne place sa invatam din greselile altora...deci ti-a placut sa faci cu mina ta?..... fi sigur ca o sa mai faci....
...
si o imagine de ansamblu
...
...
eee na ca sunt prea mari..
si ceva poze
e suuuper...
pai schimba povestile intre ele...cind pleci la cumparaturi ia-o pe "dup-aia"
pai nu mai cumpara pantofi de la raionul de copii....
scuze off-topic..
sa incep cu detaliile... acvariu 100 l ,filtrare exterioara AEF 302 mediu siporax si lava vulcanica,prefiltru sun sun.HW 602A,plante,3 anubias,pesti 3 crasi ,un pleco si un guppy,substrat ,pietris 1-4 mm,2 pietre dragon un mopan si o radacina...
Schimburi de apa la 3 zile,30%,...
Acum problema... In ianuarie am incercat sa fac schimburile de apa mai rar,adica odata pe saptamina,Dupa 3 saptamini a inceput sa imi apara o spuma deasa la suprafata apei..Aceasta spuma este doar pe margine si vad ca mai sta in jurul in-ului la filtru...
Am vazut ca dupa 2 saptamini se ingroasa gluma...am revenit la schimburile de apa la 3 zile... dar inca nu am scapat de ea... prima zi e ok ,a doua zi deja se formeaza iar..
La pesti nu vad sa fie vre-o schimbare
am facut teste la apa de la retea si la cea din acvariu.Am testat imediat dupa schinbul de apa si inainte de a face schimbul....
Mentionez... testele nu sunt dedicate si stiu ca nu te poti baza.. eu le folosesc ca referinta,,, sa vad ce schimbari apar.Sunt teste 6 in 1 de la gbl
diferenta este doar la NO3 care in apa de la robinet este aproximativ la 25,dupa schimb intre 25 si 50 iar inainte de schimb e intre 50 si 100 Datorita NO3 mare la retea am optat sa fac schimburi mai dese.cind am facut schimburile mai rare a inceput problema cu spuma
Am incercat sa suplimentez cu aditie de bacterii Denitrol de la gbl dar nu a avut nici un efect
cind vrei sa vopsesti o suprafata de ceva... metal,lemn,plastic ,sticla... e nevoie sa fie matuita...asta inseamna sa nu aiba luciu.Este nevoie de acest procedeu...nu pentru finisarea suprafetei asa cum cred multi ci pentru formare de pori .Asa vopseaua v-a avea o priza mai buna..Daca nu matuiesti sticla.in foarte putin timp v-a incepe sa cada vopseaua... eu nu te sfatuiesc sa o vopsesti.Eu nu am autocolant in spatele acvariului,am un fel de polistiren..nu stiu cum ai zice.... multi fac reclame pe acest material... are 5 mm gros si l-am pus pur si simplu in spatele acvariului... e drept, nu trebuie lipit si daca ma satur de el il scot fara probleme
Sfatul meu... mai bine un autocolant decit sa vopsesti
orice lac ai folosi...chiar si cel cu care ai dat acum,daca e sa mai dai o mana,trebuie matuita suprafata...altfel ,ultimul strat se va coji foarte repede....daca e sa folosesti lac pe baza de apa .. orice ai face nu are priza...nu poate sa faca priza pe vopsele sau lacuri pe baza de rasini sau uleiuri...
ok ... asta am inteles... e ok .. scuze pentru interventie..
arata fain...
Artur wrote:Mersi de sfat zilele astea ma apuc si de lacuit ca sa fie gata cand ajunge sticla, pentru ca intentionez sa lipesc acvariul direct pe stand. Nu de alta, dar n`o sa fie chiar usor de ridica 100 de kile dupa aia )

eu unul nu as lipi acvariul pe stand dintr-un motiv simplu...oricit ai proteja lemnul .daca nu este uscat cind l-ai prelucrat, acesta va lucra...depinde de umezeala din casa...si cum anotimpurile la noi nu sunt la fel... si umiditatea aerului se va schimba.. ar aceste schimbari o sa deformeze standul in timp.Daca ai acvariul lipit de stand s-ar putea sa ai surprize...mai devreme sau mai tirziu...Daca vrei sa nu alunece de pe stand...in caz de cutremur,eu as apela la citeva elemente de fixare,prinse in stand ,care sa fixeze acvariul
Standul e facut super...dar e lemn...eu as evita lipirea...sunt 450 l care cred ca la o mica deformare de nivel sau o torsionare....asta tu decizi...
Daca gresesc colegii sa ma
asa cum a spus colegul... depinde de la acvariu la acvariu.... conteaza cita incarcatura biologica ai in acvariu... la un acvariu cu pesti mai multi sau suptapopulat sau incare ai pesti care fac mai multa mizerie, ex carasii,necesita mai des curatarea filtrului mai ales daca nu ai un prefiltru
scorpionul wrote:
adrian09 wrote:Filtru pentru Acvariu MINI RS

filtrul va ocupa prea mult loc in acvariu si va face prea mult curent pentru betta, chiar daca fluxul e reglabil. De aceea eu am recomandat filtru hang on. Aici trebuie spus ca trebuie facuta o minima investitie, altfel cadoul o sa se usuce ca floarea in glastra. Daca iti pasa de cadoul pe care l-ai primit trebuie sa-l ingrijesti si tu, fumezi mai putin, bei sau mananci mai putin si tot gasesti bani sa arati aprecierea fata de cadoul facut

eu am facut recomandarea acelui filtru fiind vorna de buget...si ca sa nu ai asa curent in acvariu, se pot utiliza ceva trucuri.. dar acum nu mai conteaza... colegul nostru ai doneaza un filtru...
da,,, asta e super..... sunteti o comunitate superba.... greu mai gasesti oameni sa faca gesturi de caritate...
No Luca.... uite cum incepi sa dai forma acvariului si conditii cit de cit pentru poestisorul tau....
De aici, incet incet,pentru ca in acvaristica nimic nu se face repede si e nevoie de rabdare ca sa apara rezultatele,deci , incet incet, o sa iti faci un nano super...daca asculti colegii...
Filtru pentru Acvariu MINI RS

capacitate acvariu max.60l

debit reglabil apa 200 l/h

putere 5W

mediu filtrant burete

39,66 Lei
În stoc
Garantie inclusa: detalii

Persoane fizice: 24 luni

creed ca iti poti permite asta...
Sigur ma v-or critica colegii,,, si eu am inceput ca tine numai ca borcanul meu avea 100 l... si filtrare.. ori cu ea ori fara era tot una.. dar eu cred ca acest filtru cu debit reglabil si inca i punguta cu substrat cu lava vulcanica pusa in zona filtrului ,va avea , cred, un minim necesar de filtrare si ceva loc pentru colonii...
Clar asta nu e ceva sa zici ca e bun ca ai filtrare... asta e de irgenta...
de schimburi d apa nu scapi , pentru ca nu e ciclata apa...
Daca e o prostie .. sa ma critice colegii ... este o parere

si tu ai impregnati?
oricum, daca tu ai filtrul de 2 luni si nu i0ai scos, ar cam fi cazul sa renunti la cei vechi, sa pui altii pentru a scoate resturile de medicament.. si apoi sa renunti la el pentru o filtrare normala

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: