Message |
|
Oho ! Si acuma sunt ceva icre acolo
|
 |
|
Din ce am folosit pana acum eheim-urile(de la 1000-5000) bat la fund alte pompe de recirculare la capitolul fiabilitate,zgomot redus, putere decenta-nu am incercat la diferente mari de nivel), consumul in schimb e mai mare ca la chinezarii:
5;5;5;3
|
 |
|
Geaba ! Tot festae sunt cei mai faini din bazin
|
 |
|
Daca ai sa recurgi la antimucegai pe langa ce ti s-a spus mai sus cu protejarea bazinului cu folie vezi ca pompa de aer -daca ai-sa fie oprita sau in alta incapere, iar ca si aplicare mai bine cu carpa/burete decat prin pulverizare. Legat de tema topicului mi-a venit in minte cazul unui cunoscut care m-a sunat sa ma intrebe de ce i-au murit "oare ?!" toate alea in bazin cand el tocmai lacuise parchetul in incapere
|
 |
|
Da buturuga arata tare bine
|
 |
|
Fain. spor in continuare
|
 |
|
Multumesc
|
 |
|
Emancipate puiutele astea de acvaristi nu crizate din alea care cu o gaza sa le fugaresti din lume afara, fica mea (mama celei din imagine)cand a vazut tarantula prima data(prin 1995) reactia ei a fost: tati pot sa o prind- ceea ce a si facut
|
 |
|
Dan P wrote:Maestre la mine nu merge cu santaju', n-am nici o sansa. Uite dovada
Apropo de asta uite o replica si de la nepotica mea :
|
 |
|
Lemnele arata bine-nu va dura mult pana se scufunda (decat daca sunt foarte deshidratate) iar meeki sunt dintre preferatii mei, poate iesi ceva foarte fain
|
 |
|
Gouramii si macropodusii papa hydre
L.E.  Acuma am vazut ca ti-a spus si koala de ei
|
 |
|
Va veni vremea cand artemia nu le va ajunge nutritional si va fi prea marunta pentru ei, o sa mai ciuguleasca asa putin dar vor cauta singuri ceva mai hranitor si mai mare
|
 |
|
Bazinul arata bine, pietrele sunt calcaroase, dupa cum le-a erodat apa pot proveni dintr-o zona carstica sau marina deci nu cea mai buna combinatie cu scalari si desi nu-i omoara mai bine ar merge cu africani
|
 |
|
Pe suprafata apei ai vrut sa spui ? Daca da(mai si topaie)si sunt albiciosi sunt o forma de acarieni- mai apar si la unele plante de interior la suprafata pamantului, nu dauneaza cu nimic la mediul din acvariu
|
 |
|
Pe langa cel ce ti s-au spus mai sus , asa ca armonie : bolovanul ala fatzetat nu se potriveste deloc cu restul pietrelor - strica feengshooi-ul
|
 |
|
Par sa fie planarii
|
 |
|
Dan P wrote:Pana mea, ma apuc de export si asa voiam sa imi iau o Honda S2000 dar sunt scumpe ca naiba. Acu m-am scos
Macar un maner,o garnitura acolo
|
 |
|
koala+++ cine nu are batrani(chiar si obositi)..eu lectia cu nitratii mari din apa de retea am invatat-o de la marine daca nu folosesti apa de osmoza la apa sarata poti sa-i sufli si in fund si tot vor fi nitratii pe la 50 sau mai mult , dupa trecerea la osmoza de multe ori trebuie sa-i caut bine sa mai dau de ei, deci apa vine cu kk din retea cu ce mai pun pestii da ce ai in bazin singurele optiuni schimburi mai dese si mai substantiale sau reactor pentru denitrificare,rolul la asta l-ar putea prelua si un DSB in sump daca ai avea(cu trecere lenta a apei peste) dar ii trebuie vre-o sase luni sa prinda "vana" sa se matureze si sa functioneze bine
|
 |
|
koala wrote:Incearca sa iei legatura cu baietii de la nevertebrate, poate iese ceva si de-acolo... in mod normal, e o problema pentru ei (legata de provenienta marfii... nu au cum sa vanda puii, la randul lor, daca nu au "acte" pe ei).
Asta(actele) s-ar putea rezolva trecand puii prin crecatoria aceia mare de langa Cluj-15 km, la Jucu si de acola sa ajunga cu acte in regula la Nevertebrate, sau pot adauga chiar ei festae la export ca parca fac
|
 |
|
Anca spor cu proiectul, sumpul e cea mai buna treaba in materie de filtrare ce o poti face, din pacate prea mult nu te pot ajuta ,inca nu am folosit bean animal(am avut alte tipuri de overflow dar acelea in timp se lasa cu baie), dar legat de gauri-se dau la aceasi inaltime/linie, diferenta de inaltime o faci din teava, in rest cu dimensiunile gaurilor si fitingaraie- cei care au mai facut vezi postarile lui kirucd(in mod special), pompa de 3000 e arhisuficienta chiar cam mult dupa mine acum depine de cat iti scade debitul la retur(diferenta de inaltime,calitatea pompei) ,de 10/h volumul e bun la marine, la dulcicole de 2-3 ori(pe retur) e suficient, depinde si de incarcatura biologica, dimensiunea gaurilor- vezi ce au folosit cei de la care te inspiri dar e bine mai mare decat prea mic oricum debitul il reglezi din robinete
L.E. Inaltimea de 50cm la acvariu e prea mica, pana acum imi parea ca intrii in grupa cichlidarilor, mai inalta macar cu 5 cm desi 10 ar fi mai bine, poate ajungi sa mai tii scalari sau discusi..
|
 |
|