[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
luc7777 wrote:@Lucian calculul este pt 4m de traseu.

Pai daca vrem date exacte, hai sa calculam
U = Re x L x I / S = 0,0172 m*Ohm*mm x 4m x 1A / 0.2mmp = 0,344 V
o sa-mi spuneti ca lungimea se ia la dublu (dus/intors), fie 0,344*2=0,688V => 1.4%

In calculul circuitelor electrice sunt doua clase de pierderi acceptate 1% si 3%...
De asta spuneam ca trebuie clarificat unde se pun echipamentele...
Cred ca acele caderi de tensiune sunt pentru alte lungimi de fir

LE:
De la surse la cutia cu maimutze gasesc doua cabluri de 2x1,5 nu am inteles de ce zici de 5 fire, vrei sa
impamantez si cutia cu maimutze? Si daca da unde o leg impamantarea?

Am spus mai sus de ce sunt 5: ai de doua ori 2 faze si nul si o impamantare. Da impamantarea se leaga la orice obiect metalic ai pe acolo: cutie, radiatoare, etc. trebuie sa respectam niste norme minime de electrosecuritate...
Si ai sau nu nevoie de un singur cablu in functie de unde pui sursele si unde pui driverele de LED-uri.

Eu daca pun driverele de led-uri in lampa am trasee de 30cm de la LDD-uri la primul led si o sa vin cu un cablu 4x1,5mmp (sau 4x2,5mmp) de care ti-am spus, de la cele doua surse care vor sta in suportul acvariului. O sa mai vin in lampa cu 2 cabluri de retea pentru semnalele PWM (12 canale).
Mai ai 2 ani si-ti dam buletin, tinerelule

bah, ce trec anii
Hai sa lamurim despre ce mufe/cabluri vorbim ca sunt de 3 feluri:
1. - Cablurile de curent de le sursa - vor circula curenti de 48V/~5,5A - 2 bucati. Trebuie un cablu 5x1,5mmp (2 faze de la cele doua surse, 2 nul - eventual se pot uni nulurile si sa se traga un singur nul si atunci se pune un cablu 4x1,5mmp, 1 impamantare) - daca sursele sunt intr-un loc si cutia cu maimute in alt loc...
2. - Cablurile de alimentare siruri de led-uri - pentru ca nu ai mai mult de 1 A poti sa mergi tot cu cabluri de retea (au 0,51mm diametru deci 0,2mmp => 5A/mmp la jumatate fata de norma).
3. - Cablurile de date PWM - se poate utiliza orice cablu si merg cu succes cabluri de retea - ai 8 fire/cablu.

Orice mufa utilizezi pentru cablurile 1 si 2 trebuie sa verifici daca suporta curentii dati. Spre exemplu mufele de USB sunt facute sa suporte 500mA in regim continuu. De aceea echipamente care treg curenti mai mari au doua mufe USM (unele HDD-uri externe, etc.).

Si trebuie sa iei o hotarare - unde pui cutia cu LDD-uri. De aici rezulta daca merita sa pui o cutie izolata foarte bine (daca o pui in lampa) sau nu si ce fel de fire ai nevoie.

Saibe am luat 600buc. din care eu am nevoie de 350 deci e loc si pentru tine. Acum intrebarea este cine le numara? Eu m-am dus la magazinul Rocast din spatele pietei Obor, langa aia de fac freze diamantate de dat gauri in sticla Sunt mai rigide decat ce am luat eu din Obi la cutie si le-am testat cu statia de lipit (am fixat-o pe 120 grade).

Daca vrei am si suruburi si saibe inox 2,9x13 si 2,9x6,5

Azinoapte a terminat Calin ceva de lucrat si mi le trimite azi prin posta rapida Asteapta o zi sa vezi ce a iesit...

LE: am vazut ca intre timp ati mai clarificat situatia locatiei cablurilor si a echipamentelor.
Azi noapte am avut ceva probleme cu laptopul pentru ca vroiam sa pun ce am mai cumparat, printre care si saibe de plastic de M3 (gaura de 3,2) de la Rocast
Superpreturi, superoferta. De departe cea mai completa oferta de elemente de asamblare. Suruburi si alte alea toate din inox
Pentru prinderea led-urilor am ajuns la concluzia ca cea mai buna si usoara modalitate de prindere sunt suruburile pentru tabla de 2,9. Sunt autofiletante, nu autoforante, deci nu au taisurile in partea din fata si se insurubeaza in gaura de 2,6 (am facut teste din 0,1 in 0,1 pana am gasit gaura victorioasa ).

In cursul zilei ma uit dupa niste cutii pe care le-am vazut si etanseaza foarte bine, sunt solide si au pe fund distantieri si piulite pentru prinderea unor placi. Cutie cum este cutia cu maimute a lui Ricardo. Este buna si aia din aluminiu

Fa o schita cu ce/unde pui in ea ca sa sti ca se aduna

Mai ai nevoie de intri/iesiri cu presetupa sau macar cu cauciuc si ales ocupa un pic de loc la interior.
Yes Sir

... si te-ai mai gandit la cele 10 canale de led-uri + 2 neoane ??? ramane doar solutia care mi-ai mai spus-o sau putem pune un multiplexor TI
Am cumparat deja LDD-urile de vreo trei saptamani dar sunt deschis la solutii noi
Daca rezolvi pb. cu neoanele esti mare. Maine imi vin Droselele dimabile.
aici: http://www.sursedetensiune.ro/spd/927398/Sursa-in-comutatie-AC-DC-Mean-Well-320W-48Vdc-6-7A
Vin eu cu o provocare Cum putem utiliza controllerele uzuale (arduino, Raspbery, etc.) care au doar iesiri digitale PWM pentru controlul Droselelor dimabile analogic 1-10V. (Exista o solutie mai eleganta decat filtrele Pi? smilie )
In mod normal ar trebui lasate sa se usuce si dupa aia sa o fierbi. Nu am mai utilizat lemn viu...
Vezi ca cei care taie pal pot sa-ti dea si gauri (25 sau 30mm) pentru balamale.
Daca faci canturi trebuie sa scazi din dimensiuni grosimea canturilor (0,3 sau 2mm per latura)
Din mailul primit azi dimineata :
To: 'Lucian Cumpata'
Subject: RE: produse MeanWell

Buna ziua,
Comanda o puteti trimite pe mail.

Se poate aduce in 2~3 zile modelul LDD-700H. Va trimit fisa tehnica pentru acest model
LDD-700H ..... 18.00 RON/buc
Pretul este exprimat in RON si NU contine TVA

Cu respect,
Marius Serban
SC ATYS-co ROMANIA SRL
Mobil: 0751.279.044
Tel: 031.412.66.55
Fax: 031.418.58.66
e-mail: serban.marius@atysco.ro
www.sursedetensiune.ro
www.atysco.ro; www.atysco.eu

Eu am dat comanda

Iti trebuie o sursa cum ar fi:
Sursa in comutatie AC-DC Mean Well SP-480-48 480W/48V/0-11A (634 lei)
Sursa in comutatie AC-DC Mean Well PSP-600-48 600W/48V/0-12,5A (649 lei)

sau o varianta mai buna ca si fiabilitate: 2 x Sursa in comutatie AC-DC Mean Well 320W 48Vdc 6.7A (291 lei)

preturile sunt de la cei de mai sus. Poate gasesti in alta parte mai ieftin...
luc7777 wrote:http://www.tme.eu/ro/details/sp-480-48/surse-de-alimentare-industriale/mean-well/#

sursa de 10a, nu-ti place culoarea?

Ii trebuie mai mare pentru aia 0,3A
Mergi pe LDD-uri. Mai toate celelalte drivere nu "inchid" circuitul cand dimezi in zero si trebuie sa pui si o priza programata sa inchida alimentarea driverelor sau sursei de curent sau sa mai faci un montaj...
Dragos eu nu mai comand nimic de la RapidLed. Am vrut sa cumpar lentile pentru CREE XM-L dar am citit tot ce scriu ei pe acolo, de obicei gargara, dar de data asta chiar era interesant: "This lens does NOT fit the XM-L cool or neutral white at this time (soldering keeps the lens from sitting flush) on the pcb."
O sa dau o comanda saptamana ce vine in alta parte.

LE: iti va trebui o sursa cu peste 10,5A 48V
Hornbach, Obi, MrBricolage si toate magazinele de felul asta au si servicii de debitare. Le dai dimensiunile si iti taie pal-ul. Il si poti cantui tot acolo. Uitati-va la ce au taiat cei de inaintea voastra (de obicei este coada) si vedeti daca taietura este buna sau are aschii sarite => nu au cutitele ascutite. Platesti mai mult dar poti sa tai orice bucatica vrei. Daca ai mai mult de taiat (la nivel de o foaie sau mai multe dar foi intregi) cauta firme la care cumperi foi de pal si o taie dupa o schita - gen Darell (http://www.darel.ro/) sau Regency (http://www.regencycompany.ro)
Lucian wrote:Pentru led-urile UV-Violet iti recomand sa combini doua tipuri 405nm si 420-430nm sau se gasesc led-uri UV cu cate 4 cipuri de led care combina un spectru larg.

Aha, la ei vazusem led-urile astea

Referitor la radiator, arata foarte bine cel anodizat negru, dar daca il bagi intr-o carcasa nu il mai vede nimeni. Daca il lasi la vedere trebuie sa te gandesti ce mai este la vedere si ce culoare are...

Iti dau PM ca mai am ceva pe lista de cumparaturi si din cate stiu are si Shubi o listuta
Bine ai venit!
Cu experienta ta sunt sigur ca o sa contribui la ajutarea celor care sunt la inceput de drum, ajutor pe care multi dintre noi nu l-am avut.

LE: si un jurnal
Vaz acolo taieturi netratate Macar da-i cu silicon transparent. Pui pe deget si il intinzi bine pana intra i textura, mai pui putin...
Bine ai venit!
Arata bine.
Daca nu fortezi sa apara ceva azot pe acolo nici ciclarea nu se va produce... Culturile de bacterii trebuie sa se inmulteasca si sa traiasca cu ceva. Altfel vei avea doar apa statuta in bazin si cand vei introduce pestii va incepe ciclarea
Presara putina, putina mancare ca si cand ai avea un peste. Descompunerea ei va incepe sa declanseze procesul de colonizare cu bacterii.

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: