[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
fertilizanti plante easy  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Buna ziua tuturor,

Vreau sa va retin atentia cu o problema legata de posibil dezechilibru in ceea ce priveste nutrientii pentru plante. Am un acvariu de 100litri plantat easy (Microsorium, Bolbitis, ceva moss si Valisneria). Dotari:
1. Lumina ......... cam slabuta (neon Sylvania 25W + reflector)
2. Fertilizare - saptamanal Easy Life ProFito
3. Sursa carbon - bomba CO2 cu difuzor activ (o sticla de 0,5litri cu un furtun prin care curge apa expulzata de un filtru pentru acvarii de max. 50 litri ), Easy Carbo 2ml zilnic
4. Microsorium, Bolbitis si moss-ul sunt ancorate pe lemn, Valisneria in substrat inert pietris granulatie max 4mm

Frustrarea mea este urmatoarea : pentru Microsorium si Bolbitis nu am probleme, in sensul ca am observat lastari/frunze noi pentru ambele....deci sa zicem OK (cu toate ca mi se par un pic cam deschise la culoare frunzele de Microsorium). In schimb, Valisneria nu este deloc "fericita", in sensul ca au mai ramas cateva din frunze, restul se ingalbenesc si se desprind, fara semne de noi lastari/frunze.

Asadar, va rog sa-mi dati cateva sfaturi in ceea ce priveste remedierea problemei..

1. ce fertilizanti ar mai fi indicat sa adaug? eventual denumiri comerciale mi-ar fi de mare ajutor
2. este necesar sa cumpar ceva teste de apa? de care si de la ce producator?
3. sa cumpar fertilizanti pentru radacini de plante? ma gandesc la Valisneria binenteles......si din nou ce firma recomandati?

Multumesc tuturor anticipat pentru sfaturi

Non scholae, sed vitae discimus
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

In principiu nu fertilizantii sunt problema ci lumina slaba. In functie si de cat de adanc e acvariul posibil sa nu ajunga destula lumina la ea. Dupa cum ai remarcat singur, Vallisneria e o planta care se bazeaza destul de mult pe radacini. Drept urmare, mai asteapta, nu cred c-o s-o pierzi odata ce-si va dezvolta sistemul de radacini. Asa a facut si la mine. Dadea semne ca da inapoi si acum trebuie s-o tund saptamanal
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Oare daca pun un neon cu spectru special pentru plante ar mai remedia problema? Am vazut pe net un AquaGlo (lungimea neonului este de 75cm si nu prea am multe optiuni...). Inaltimea este de 40cm (30cm coloana de apa)

daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu-ti trebuie nimic special. Lumina de 6.500K sa ajunga pana jos intr-o cantitate utila (adica lumeni destui). Asta nu prea poate fi calculata matematic dar poti incerca sa mai pui un tub, de data asta T5 ;)
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

La 30cm coloana de apa este suficient t8. Insa ca sa mearga cat de cat, ti-ar trebui macar 50, 60w lumina. O lta problema la tine este substratul inert, poti incerca sa bagi in el ceva sticsuri fertilizante.
[ICQ]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Corecta observatie Narcis. Am uitat sa mentionez ca eu am fertilizare in substrat. Era cam tarziu cand m-am decis sa dau sfaturi
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

OK, o sa vad ce pot sa fac sa remediez problema. Ideea e ca sunt total antitalent si nu ma pricep sa adaug un nou tub....si la o lungime de 75cm nu gasesc tuburi mai mari de 25w....

Narcis, ce sticksuri recomanzi pentru fertilizare? un nume de firma se poate? Multumesc

daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Tetra initial sticks, JBL Kuggeln Balls. Astea le-am avut eu in substrat ca acum resetez bazinul

LE: Gasesti in maxipet sau animax

This message was edited 1 time. Last update was at 06/10/2012 15:22:45

MishuM
Member
[Avatar]

IP:

OK, multumesc mult pentru raspunsuri si sfaturi.

In ceea ce priveste neonul, credeti ca am sanse sa gasesc unul mai puternic (40-50W) la dimensiunea de 75 cm?

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Nu, poti sa te gandesti sa mai adaugi 2 neoane, preferabil T5.

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc inca o data tuturor pentru ajutor si sfaturi. Se poate inchide, multumesc

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: