[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Pai ce sa-ti zicem, binei ai venit si pe aici
Este fara doar si poate o diferenta mare intre acvariile "aquascaping" unde aranjam totul dupa vointa noastra si unde fortam nota trecand peste ceea ce gasim in natura si acvariile ce imita un biotop.
Nu cred ca pot fi comparate...sunt diferite si fiecare sunt frumoase pe segmentul lor.
E si o chestie de gusturi pana la urma.

Mie mi se par foarte faine acvariile de mai sus, chiar daca "activez" pe celalalt segment.
Dar nu ma pot pronunta daca e ceva gresit sau nu, caci nu am facut niciodata un acvariu biotop.
Vezi ca ai un link in postul meu unde gasesti si poze
O surpriza placuta si pe partea acvariilor biotop
La Zagreb a avut loc zilele trecute festivalul Akter Fest, unde a avut loc finala Croatian Aquatic Contests 2014.

Colegul Adrian Calin a ocupat locul II iar colegul Emil Visan locul IV.

Felicitari!

Cateva detalii si poze aici: http://acvablog.ro/ro/akter-fest-2014-zagreb/
Nu sare nimeni Lucian
Sa-i zicem ca a fost o mica problema de comunicare
Ne bucuram ca ai gasit totusi raspunsul cautat si te asteptam cu orice alta intrebare
Daca esti absolut sigur de ceea ce faci, da, economisesti.
Daca nu, s-ar putea sa-ti para rau pe urma...
Frumusel, imi place!
stefanp wrote:
http://pepika.ro
Da-le un telefon, cu siguranta de rezolva cu bazinul, cred ca si cu un capac confectionat pt nevoile tale.

I-ai sunat?

Nu te uita doar pe site, ca iti lipesc dupa ce dimensiuni vrei.
vazilian wrote:Imi cer scuze ca nu m-am prezentat. Am completat rubricile indicate.

No problem, multzam' de intelegere

vazilian wrote:
- din pacate nu pot umbla la latimea acvariului . locul unde vreau sa pun acvariul are L122cm , l45, practic daca fac acvariul cu latimea de 40 cm imi raman 5 cm ptr a trage furtunele si cablurile prin masa in acvariu (sau cel putin asa vad eu pozitionarea) . pot in schimb sa ma duc in sus inca 5 cm dar nu stiu ce as castiga.

Inteleg, atunci raman dimensiunile precedente.
Lampa/capacul in cazul asta iti recomanda sa fie cu neoane T5.
As zice sa faci instalatia cu 4 tuburi de 54W (vei merge cu doua la inceput, dupa care cu trei...al patrulea dupa ce prinzi care-i treaba, dar e bine sa fie acolo, ca sa ai de unde in caz de nevoie). Doua balasturi, ca sa poti aprinde doua cate doua.

vazilian wrote:
- grosimea sticlei nu m-ar deranja sa fie de 10 desi 80% din cei cu care am vb mi-au spus ca este okey si cea de 8

Se poate si de 8, nu zic nu.
Eu unul insa as folosi 10 mm. (acvariul meu are inaltimea tot de 45 si l-am facut cu sticla de 10 mm).
Dar mai asteapta si alte sfaturi.

vazilian wrote:
Revenind la constructia acvariului nu gasesc in bucuresti o persoana priceputa care sa ma ajute cu construirea acvariului si a capacului.
Lucrez in logistica/distribuitie si pot scuti persoana care va face acvariul de multe drumuri.

http://pepika.ro
Da-le un telefon, cu siguranta de rezolva cu bazinul, cred ca si cu un capac confectionat pt nevoile tale.
Bine ai venit Cornel!
Enache Lucian wrote:Tot nu am primit ce trebuie
Vreau sa aflu cat de repede pot sa oscileze ph-ul si kh-ul(sa zicem4) intr-un acvariu de 60 litri plantat mediu daca incep aditia cu o bula/sec?
Nu are nimeni un carnetel in care noteaza?
Nu ma incurc in acest kh dar acvariul este la servici si uneori nu-l vad cate o zi, doua.

Deci, indiferent de kH, cand bagi CO2, pH-ul va scade.
Cat? Nu-ti poate spune nimeni. In functie de valoare kH-ului, in functie de cum dizolvi co2, in functie de cate plante ai, in functie de durata de iluminare, in functie de valurirea apei, in functie de aerare daca ai...

Referitor la variatia kH-ului ti-am dat un raspuns mai sus.
Eu unul nu am vazut o variatie semnificativa de la inceputul saptamanii pana la final (repet, cu teste acvaristice, nu profesionale), cand faceam schimbul de apa si improspatam apa.

Deci, ia un test de kH (daca nu ai deja) si afla valoarea.
Uita-te pe tabelul ala si vezi cam al ce pH poti ajunge si baga CO2 pana ajungi la valoarea aia, moment in care bibilesti aditia ca sa ramana cat mai constanta valoarea pH-ului.
Antoniot wrote:
Sunt extrem de multumit ca am reusit dupa ani de lupta cu alga aia filamentoasa care imi invada mossul s o extermin definitiv.

Si cum ai scapat de ea?

Antoniot wrote:
Acum urmatorul pas este sa experimentez tehnici de aquascaping cu mosul meu preferat fontinalis antipyretica.

Sper sa ne tii la curent cu poze

Ca hardware prin bazin ce mai ai?
Bine ai venit pe forum!

Poti deschide un topic la "Coltul incepatorilor", unde sa discutam pe larg despre acvariul tau (sa-i zicem un jurnal).
Poftim, un kH de 2-3-4 pentru un acvariu plantat e numai bine.
Salutare!

In primul rand am sa te rog sa treci pe la rubrica "Despre noi", sa stim si noi cum te cheama si de unde esti (in functie de asta iti putem face si o recomandare cu lipitul acvariului ; de asemenea in profilul tau este o sectiune unde iti treci locatia si apare in stanga, sub userul tau).

In ceea ce priveste acvariul, eu te-as sfatui sa il faci de 50 cm latime. Nu e ok daca iese un pic din locul in care il pozitionezi?
As merge pe sticla de 10 mm, asta e unul din lucrurile unde este bine sa nu te zgarcesti la bani. Mai bine dormi linistit noaptea

Referitor la instalatia de lumina, ce fel de acvariu vrei? Plantat? Cichlidae?
Acvariul e vechi? Sau aranjamentul?
Sa ai mare grija de plantuta
Eu te sfatuiesc sa folosesti neoane, asa poti ilumina acvariul uniform dintr-un capat in altul.
Exista sectiune separata pentru cumparari.
Topic closed.
Ieri s-au mai afisat rezultatele unui concurs international, ce-i drept mai putin cunoscut si cu participare mai mica.

http://www.aquapetz.com/viewtopic.php?f=3&t=3593

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: