[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Shubi
Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Pai l-o fi trimis acasa s-aduca si el ce-a spus: "Ba, stai ca ai laptop, iti trag mai bine un topic beton !"
Da n-auzi cum o baga ?...."...la rugamintea prietenului...", eu fel de covor rosu, sefu veti avea o scama ?
Zi sincer, ti-a cerut Radu de mancare si de baut si ai zis ca te scoti daca-i deschizi un topic ?
Intrebare....Koala spune dar omu` chiar stie ca s-a deschis topicul ?!
Felicitarile mele Ionut !
Una bucata lampa 2x39 s-a dat
Au ramas:
1 buc 2x39 pret 150 RON dotata cu neoane japoneze hopar noi.
1 buc 6x39 pret 400 RON dotata cu neoane ATI folosite aprox 4 luni.

8 -2 Bacau-4 Timisoara....mai raman 2
Da ce Dumnezeu ai facut, ai dat cu marker permanent pe sticla ?
Nu puteai sa scri ce vrei ?, te intelegeam
Da, o lae, te stiu, vrei placa !!!
Da las ca-ti dau eu premiu o-ringuri
Greu sa gasesti pe cineva care sa-ti dea doar wetside-ul
Uite aici componente, te costa mai putin reconditionatul iar cu piese originale o faci noua.
Spune-ne care-i faza cu el, poze eventual si te putem ajuta in a-ti spune ce ai nevoie ca sa o pui pe picioare, daca este cazul, desigur.

http://www.meerwasser-aquaristik.de/onlineshop/catalog/ersatzteilkatalog-ecotech-ersatzteile-c-322_326.html
Frumos domnu`, frumos !
Cum ai auzit de concursuri cum bag poze faine....de antrenament
Vezi ca daca-l castigi si p`asta ti-o iei
Foarte fain arata, ca de firma.
Catelu-i bestial )
Frumosi foc, sa te bucuri de ei !
Daca ai nevoie urgent Adi de una, spune-mi doar dimensiunea si o ai rapid, am ceva snur nelipit
Se gasesc si in orice farmacie de cartier.
Siliconul folosit este pentru acvarii si au o consistenta suficient de mare pentru aplicatii.
Nu vor avea moarte sub nici o forma daca sunt combinate cu elemente care da le protejeze gen canal circular cu dimensiune aproximativ similara in care sa fie asezate, etc.
Am si eu garniturile alea de la tine, am facut comparatie intre ele, intradevar sunt putin mai dense dar nu cred ca exista aplicatie la care sa nu poata fi si unele si altele in aceleasi conditii cu o montare corespunzatoare.
ALLLOOOOOO, daca comanzi ceva, VA FI COMUNA !!!, s-a inteles ?
Cum toti expertii in DIY de pe forumul nostru se ocupa de lucruri complicate....m-am gandit c-ar fi cazul sa nu uitam de lucrurile simple de care la un moment dat avem toti nevoie indiferent ca suntem mai dulci ori mai sarati
Toti am avut nevoie la un moment dat de o garnitura din silicon (aka O-ring) si cum in Romanica nu se mai produce nimic....ne chinuim cu importuri, taxe de curier, timp de asteptare....etc.
Ce te faci atunci cand ai in executie un proiect propriu si tot proiectul trebuie sa se invarta in jurul cotei garniturii ?!?!, au si astea dinemsiuni standard
Dar sa n-o mai lalaim atat si sa trecem la treaba.

Materiale necesare:

Furtunul este incolor, il gasiti la orice magazin de bricolaj sub denumirea generica de "furtun alimentar", diametrul interior va fi diametrul exterior al garniturii.
Mare atentie la un aspect important: pistolul trebuie sa fie din categoria celor profesionale, sa tina la presiuni mari din toate incheieturile, prima ieftineala pe care am cumparat-o cu 6 lei s-a facut muci

image

Pasul 1: Injectarea

NU fortati foarte tare, daca are presiune, siliconul aluneca in interior incet si sigur.

image

Pasul 2: Pauza 5-7 zile

Asta-mi place la DIY, lucrezi cand ai chef, nici n-ai inceput si esti obligat sa astepti, dar nu astepti asa aiurea ci sa se intareasca siliconul si cum mediul este inchis el se va usca mult mai greu deci....daca aveti chef de DIY...faceti s-o lampa LED, un filtru, etc., veti avea timp

image

Pasul 3: Extragerea

Avem 2 variante pentru a executa acest pas:
- taiem o bucatica de furtun pentru a prinde cu mana siliconul si a-l trage efectiv afara, trageti fara grija, nu se va rupe.
- folosim un compresor, se sufla aer sub presiune in furtun, aer care va impinge afara siliconul.

image
image

Pasul 4: Lipirea

Dupa masurarea diametrului care va trebui sa-l aibe viitoarea garnitura trecem la executarea taieturilor cat mai drepte, se imbraca in banda adeziva (am folosit banda de hartie - e mai usor de curatat) dupa care se lipeste tot cu silicon.
Timpul de uscare mult mai scurt, 24 ore fiind suficient.

image
image

Pasul 5: TADAAAMMMM

image

Sper sa va fie cat mai util.
Spor s-aveti

Eu folosesc Betadina 100mg/ml, 10 ml/100 lt apa.

Vezi....nu-i corect ca tu n-ai avut nici o vina, trebuia sa-l ia pe Kiru la rost, tu doar priveai
De colorat nu coloreaza nimic, si daca ar colora s-ar decolora acu` faci ce vrei, eu cand curez piatra d`asta pentru schimb/completare folosesc intotdeauna iod.
Alegerea e a ta...doar nu vrei sa-ti scriu odata "tzam zas io !!! "
Adu-ti aminte prin ce ai trecut......nu ai dorinta zbuciumata-n tine sa elimini orice risc ?

LE.
Frumoase flori !
Ce ai facut ?!
Pentru ca in piatra aia uscat pot fi organisme daunatoare in stare latenta, cand bagi apa le trezesti iar ele fiind nevertebrate le distrugi.
O chestie asa, mai mult preventiva.

Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Go to: