| Message |
|
|
|
1.Dai multa mancare, eu le dau la ai mei cat mananca in max 20 sec, si asta o data pe zi.
2. Valoarea no2 trebuie sa fie 0, dar la testul asta nu ai si nh3/nh4. Ai fi uimit sa vezi ca nici acolo nu este 0. Nu mai spala buretele ala decat daca este foarte murdar, probabil ca inca nu si suficiente bacterii sa faca fata. Fa niste schimburi dese de apa, mai fa teste, cum vezi ca a crescut no2, pac schimbul. Asta pana ajungi cu no2=0, apoi revii la schimburile de apa saptamanale. Daca se observa si altceva pe peste, coada franjurata, aripi franjurate, fungus sau altceva, cauta in hospital jbl sa identifici boala, daca va aparea.
|
 |
|
|
La asa un bazin de exceptie, nu vreau sa-mi scape nimic, ma intereseaza tot ce misca  .
|
 |
|
|
|
Nu are nimic, totul este sa pui substratul acum, sa aibe timp sa se formeze bacteriile. Ar fi bine si plantele sa le introduci cat mai repede, dar nu obligatoriu, pui ce ai. Trece si locatia la profil, sa stim si noi de unde esti. Daca erai din zona, iti dadeam eu ceva plante pentru inceput, dar mai sunt destui care fac donatii.
L.E. Acum m-am uitat i am vazut ca esti din tg jiu, dar trece si locatia la profil.
|
 |
|
|
Nu stiu daca acvariul tau este ciclat, ma uitam si am vazut ca pe 8 oct 2012 aveai acvariul la ciclat, iar acum ai pestii de 2 saptamani. Cat timp a stat acvariul tau a ciclat, ai facut ceva teste sa vezi ca s-a terminat ciclarea, sau asa crezi? Pana una alta, fa un schimb de apa, in cazul in care au crescut rau valorile toxice pestilor tai. Cand, cum schimbi apa, ce cantitate, ai spalat buretele ala bolborositor, aspiri pietrisul la curatenie, cata mancare si de cate ori dai....
Referitor la peste, posibil sa-l streseze ceva, poate doar cei 20 lirtii de apa, sau poate vreun mascul, sau un conglomerat de evenimente in viata lui  . Lasand gluma la o parte, incerca sa cumperi un filtru adevarat, lasa ce ai vazut la aia in petshop. Aia vand pesti toata ziua, iti dau tie din apa si completeaza, probabil unii schimba apa(gandindu-ne la volum ) si o data pe zi toata cei cu bazine mici, deci nu-i intereseaza cine stie ce filtrare.
|
 |
|
|
Multumesc frumos de raspuns. Nu mai are rost sa il laud, este locul ideal unde as da la stiuca  , insa mai am o intrebare. De ce nu foosesti un reactor extern pentru difuzia de co2 legat pe canistra, iti mai indica exact nivelul de co2 daca ai si difuzorul si testul de co2 pe aceeasi latura, poate chiar destul de apropiate?
|
 |
|
|
|
Si ca sa completez ce a spus stefan, apa nu o schimbi toata in general pentru a nu modifica ph'ul apei.
|
 |
|
|
Totusi de ce doar 20 de neoni, vei tine acvariul doar pentru a le place altora sau pentru placerea ta? Poate vrei sa participi la vreun concurs si atunci renunti la pesti o perioada si dai la plante ce vor. Daca nu, eu te sfatuiesc sa bagi ceva mai multi neoni, pentru ei votam si eu, altfel vei avea bazinul gol. Iti zic deoarece la bazinul meu, care are undeva la 80 cm lungime si in total vreo 65 litrii net, cei 18 neoni mi se par asa de pierduti in spatiu.......eu oricum mai am de gand sa mai pun macar vreo 10, sa simt ca am acvariu, ca asa plante prin casa...e casa plina si am
tendinta mereu sa mai scap de ele  .
|
 |
|
|
|
Mai bine ai incerca un produs bancar, ceva, sa te ajute sa economisesti si apoi sa-ti cumperi un apartament sau o casa mai mare. Exclude varianta suspendarii, din sute de motive, iar cel mai simplu ce te faci la un zgaltait mai puternic, venit de la vreun oaresce cutremur?
|
 |
|
|
|
Multumesc frumos, crevetii si plantele au ajuns in perfecta stare, recomand, persoana demna de incredere.
|
 |
|
|
Foarte reusit, spectaculos. Pe mine ma interesa ce pret a avut sticla  , pompa aia de recirculare ce capacitate are  .ce tipuri de substrat ai folosit, ce radacina este(salcie cumva?)
Poate si o lista cu plantele, mai studiem si noi  Pe viitor lasi plaja libera sau vei incerca sa plantntezi ceva, ce lumina folosesti, iar marea intrebare de ce nu l-ai colat, chestie de gusturi sau...?
|
 |
|
|
|
Nu prea, una fata alta se hraneste si tot asa. Mai depinde si de spatiul care il au, daca sunt despartite, daca puii se pot refugia jos, sub un grilaj, daca pot sa iasa printre zabrele..........etc. Stai linistit, peste o luna o iei de la capat, si asa in fiecare luna:d.
|
 |
|
|
Bine ai venit. Ceva despre pasiunea asta, o poza, o impresie  .
|
 |
|
|
|
Daca este putreda, o poti arunca linistit. Daca este veche, uscata, nu este intrata in putrefactie, atunci poti incerca ceva cu ea.
|
 |
|
|
|
ce fel de anubias este?
|
 |
|
|
|
Iar daca il vrei plantat, va trebui sa mai modifici si capacul pentru mai multa lumina. Acum depinde si de ce vrei sa pui in el, ce specii de pesti, ce fel de plante, posibil sa fie ce cauti.
|
 |
|
|
 Eu m-as duce cu ei inapoi, sa le dau cu ei in cap, au facut ce trebuie sa-si vanda marfa. Ca su nu mai fii suparat, ia-le un mascul la fete si o sa fie fericiti toti. Pe vitor, ai grija la sfaturile primite de la vanzatori  .
|
 |
|
|
Arata foarte bine , se cunoaste calitatea luminii. Ai gasit gazon,sau tot il astepti  ? poate si o poza cu tot bazinul sa vedem cum se prezinta.
|
 |
|
|
|
Nah, nu ai inteles inca sau nu ai retinut. Plantele consuma no3 care deriva din reactia nh3/nh4=>no2=>no3. Amoniu ai de la resturile de mancare si de la pesti( de, isi fac si ei necesitatile fiziologice in apa).
Despre bureti ti-am zis sa-i clatesti separat, cate unul pe saptamana, sa nu deciclezi filtrul. Poti sa-i speli si mai rar, vei vedea cu timpul ce si cum trebuie la tine.
|
 |
|
|
|
Stai la casa sau la bloc, de ce pui apa de la izvor? Ce scrie pe solutia aia care o pui in apa?
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit. Cei de la magazin vor incerca mereu sa-si vanda marfa, iar daca este un vanzator priceput te vace cum vrea el. Nu ai asculta de sfaturile lor, poti incepe sa citesti forumul si vei alege ce vrei si ce iti doresti.
|
 |
|
|