[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Salut. Este apa tulbure sau verzuie, mie mi se pare cam verde apa.
Pai incearca sa bagi 2 sau chiar mai multi, daca se vor bate, aia este, nu ai avut noroc dar riscul ti-l asumi tu. Dar de curiozitate, ai vazut la ce dimensiuni ajung? Vrei sa-i cresti in 200 litrii? este ca si cum l-ai tine pe GHITA MURESAN intr-un tico.
Unde gasesti sa umplii butelia vei gasi si robinet, iti va face si revizia, doar sa ai banii la tine. Revizia poate fi destul de mult, pe mine m-a costat 150 ron, iar robinetul este si ala vreo 70-80 parca.
Un bazin rosu, promite. Ce granulatie are pietrisul tau, mi se pare mie sau este cam mare? Gazon, ceva in fata?
Carbunele nu il lasi mult, 24h este suficient ca sa traga. In schimb buturuga poti sa-i schimbi si de 10 ori pe zi apa, daca elimina tanin mai bine incerci sa o mai fierbi. Dupa fierbere o bagi in apa si mai faci cateva schimburi de apa, o sa iti dai seama singur daca o poti baga la loc.
Incet, incet, incep sa se miste lucrurile, apar si semne ca plantele au ce vor. La cat ai ajuns cu aditia de po4 acum si la ce valoare ai ph'ul?
Acei oameni care merg pe apa de osmoza, merg din necesitate, cea care o au "la liber" nu coresunde cerintelor, nu ca si-ar dori ei sa foloseasca apa filtrata si apoi sa o remineralizeze si in nici un caz sa scape de schimburile de apa.
In plus, acel biofilm este rezultatul calitatii apei, care in timp acumuleaza diverse. Bineinteles ca poti folosi easybalance pentru a reduce fosfatii si nitratii, dar cam atat.
La pompa aceea de aer poti atasa un burete bolbororsitor, il folosesti ca filtru intern. Insa nu o sa fie extraordinar, dar totusi este un inceput. Iti recomand sa incerci sa nu bagi xifo, platy, sau mai stiu eu ce, sunt prea mari pentru bazinul tau. Poti incerca cu vreo 10 neoni, cu gupi, dar astia se inmultesc repede, vei vrea pui, nu o sa ai ce face cu ei, unde sa-i tii.....etc. Mai bine ceva care sa nu inmultesti, parerea mea. Cat despre plante, cauta intai sa te informezi. Nu cumpara plante cu frunze mari, ai bazinul mic, deci elimina din start criptocorinele. Fa ciclarea corecta, poti sa pui plantele in bazin si filtrarea, mai bagi un melc, doi, de care iti place tie, pomacea sau altceva. Nu faci schimburi de apa pana la sfarsitul filtrarii, nu speli buretele. Ala il clatesti extrem de rar, pana vei avea posibilitatea sa iti cumperi un filtru cu mai multe medii de filtrare.
Primul lucru care imi vine in minte este o remarca dintr-un videoclip adresata lui DD in direct si in reluare: "bai inteligentule" Toata lumea vinde "lumina" rece, unele sunt indicate in completare si la bazinele plantate, ca daca vorbim de apa dulce este mult mai mae plaja.
Ia da-ne si noua niste exemple din astea, cu bazine fertilizate si fara schimburi de apa. dar sa nu-mi aduci argumentele de mai sus ca iar iti zic"bai inteligentule". Tipul ala, de care tot pomenesti tu, este un geniu in ceea ce face si are cu ce si are mijloacele necesare. Daca nu-i iese experimentul, pur si simplu nu ti-l arata tie sa vezi esecul lui. Nu uita ca are in spate o intreaga echipa, unii dintre ei sunt cel putin la fel de buni ca el, dar aici sunt lucruri care nu are rost sa le discutam .
Ai face bine sa-ti modifici exprimarea fata de membrii forumului, cu atat mai mult ti s-a spus elegant ca nu respecti un mic regulament, care nu-ti cere cine stie ce, doar bun simt.
De unde ai tu atata aluminiu in apa, unde stai?
Eventual, daca vrei poti sa bagi si carbune, va scoate acea culoare din apa, dar daca buturuga elimina in continuare nu rezolvi nimic.
Ce sa fiarba, melcii? Cred ca ai gresit postarea.
@bobo Poti incerca cu vreo 2 helene sau vezi ca se gasesc capcane pentru melci. Mai cauta prin forum, se strang la mancare.
Inseamna ca are finrot, deci calitatea proasta a apei. Poti incerca sa le faci tratament, dar pana nu remediezi cauza degeaba vei trata efectul.
Oricum s-ar putea sa nu fie suficient, incearca sa-i faci o poza sau intra pe jbl hospital si poate identifici acolo ceva. Pata aia alba este pe buze(cauta columnaris) sau arata ca un fungus, mai apare si prin alte parti, codite franjurate(posibil finrot).
Incearca niste schimburi de apa 50% primul, apoi cam 15-20% ; le dai prea mult sa manance; daca scapa sau daca nu pune si citeste oarece despre ce ai tu pe acolo,nu prea este ok.
Daca pomacea este mare, scapa de helena. In schimb daca este mai micut=hrana.
Salut. M-am uitat la pozele alea, nu te supara dar nu mi-au placut deloc. Pietris roz? rosu cu negru? Se pare ca ai ceva prieteni cu cunostinte solide de acvaristica, roaga-i sa te ajute putin. Plus ca nu inteleg ce mai ai pe acolo prin acvariu...
Deschide un topic la rubrica Coltul incepatorului, aici ne prezentam si cam atat.
Criptocorinele sunt plante relativ usoare, un 0,4 w/l le va fi suficient, dar nu destul. Cu restul, in partea cealalta.
Ciclarea se poate face si cu si fara pesti. Daca alegi sa o faci cu pesti, trebuie sa ieie in considerare schimburuile de apa din timpul ciclarii, deoarece se pot strange cantitati mari de amoniu si nitriti care dauneaza, spre sfarsitul ciclarii si nitaratii pot urca mult. Daca alegi ciclarea fara pesti, atunci nu este necesar schimbul de apa, acumularile de mai sus mentionate nu au cui dauna.
@ daniel Nu m-am gandit sa te corectez, ci sa completez ce am crezut eu de cuviinta ca ar trebui sa faca sa inteleaga pe viitor. Oricum, domnul are o vechime considerabila pe forum, poate sa incerce sa mai rasfoiasca putin daca a mai uitat.
Se fac schimburi de apa in timpul ciclarii, stai linistit, doar ca ciclarea va dura mai mult. De obicei ciclarea cu schimburi de apa se face atunci cand ai pesti in bazin din varii motive.
Cat despre restul, sunt normale la inceput, dar da mai multe detalii despre bazin: ce lumina ai, ce intensitate, ce filtrare, fertilizezi, ai substrat, cam tot ce ai tu in bazin. Teste faci, daca da ce fel. Cum speli si daca speli filtrul, spune tot.
@kzr66 Poate detaliezi putin, cat trebuie sa fie ph'ul ca sa fie ciclat bazinul si care este legatura intre ph si ciclare?

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: