[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Guppy bolnav?  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
tehrez
Member
[Avatar]

IP:

Salut tuturor!

Am o problema cu un mascul de guppy (cel gri-transparent din video), care de cateva zile a inceput sa nu mai inoate corect si a inceput parca sa para din ce in ce mai slab.
Atasez filmulet cu felul in care se misca.
http://youtu.be/ZXQRkxrPrkk

Mentiuni: il am de ~2 saptamani, perioada in care era mai activ. Acesta a fost si este in continuare mai micut decat ceilalti.
In acvariu (~20L, ciclat, etc.) mai am inca 5 guppy care sunt mai maricei decat cel gri in cauza.
Ceilalti guppy nu dau semne de absolut nimic, o femela a inceput chiar sa faca pui.

Aveti idee ce ar putea avea sau ce pot face in privinta lui?
Ar putea fi stresat/intimidat de ceilalti?

L.E.: Pestele nu prezinta fungus, pete anormale sau altceva.

Multumesc anticipat!

This message was edited 2 times. Last update was at 25/10/2012 10:04:13

Sa auzim numai de bine!
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu stiu daca acvariul tau este ciclat, ma uitam si am vazut ca pe 8 oct 2012 aveai acvariul la ciclat, iar acum ai pestii de 2 saptamani. Cat timp a stat acvariul tau a ciclat, ai facut ceva teste sa vezi ca s-a terminat ciclarea, sau asa crezi? Pana una alta, fa un schimb de apa, in cazul in care au crescut rau valorile toxice pestilor tai. Cand, cum schimbi apa, ce cantitate, ai spalat buretele ala bolborositor, aspiri pietrisul la curatenie, cata mancare si de cate ori dai....
Referitor la peste, posibil sa-l streseze ceva, poate doar cei 20 lirtii de apa, sau poate vreun mascul, sau un conglomerat de evenimente in viata lui. Lasand gluma la o parte, incerca sa cumperi un filtru adevarat, lasa ce ai vazut la aia in petshop. Aia vand pesti toata ziua, iti dau tie din apa si completeaza, probabil unii schimba apa(gandindu-ne la volum ) si o data pe zi toata cei cu bazine mici, deci nu-i intereseaza cine stie ce filtrare.
[ICQ]
tehrez
Member
[Avatar]

IP:

Am avut acvariu la ciclat de pe la inceputul lunii + cultura de bacterii.
Pestii fac sapt asta de fapt 2 saptamani, pe la sfarsitul weekendului.

Schimb de apa am inceput sa fac 1 data pe saptamana, cam 30-40% din apa.
Buretele il spal in apa de acvariu cand schimb apa.
Pietrisul il aspir, da in momentul in care fac schimbul de apa.
Mancare de regula dau la pesti dimineata pe la 8 si seara pe la 8, nu foarte mult, cat sa manance in cateva minute.

La chimie valorile stau cam asa:
NO3: 25
NO2:1
GH: 4
KH: 6
pH: 6,8

De cumparat un filtru mai adevarat vreau sa iau unul dupa ce iau un acvariu mai mare decat nano asta, cam 50L.

Sa auzim numai de bine!
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

1.Dai multa mancare, eu le dau la ai mei cat mananca in max 20 sec, si asta o data pe zi.
2. Valoarea no2 trebuie sa fie 0, dar la testul asta nu ai si nh3/nh4. Ai fi uimit sa vezi ca nici acolo nu este 0. Nu mai spala buretele ala decat daca este foarte murdar, probabil ca inca nu si suficiente bacterii sa faca fata. Fa niste schimburi dese de apa, mai fa teste, cum vezi ca a crescut no2, pac schimbul. Asta pana ajungi cu no2=0, apoi revii la schimburile de apa saptamanale. Daca se observa si altceva pe peste, coada franjurata, aripi franjurate, fungus sau altceva, cauta in hospital jbl sa identifici boala, daca va aparea.
[ICQ]
tehrez
Member
[Avatar]

IP:

1. Am observat ca nu mananca atat de mult, iar ceea ce ramane mananca 2 pomacea care vin si ei la cerculet imediat ce simt mancare in acvariu.
2. O sa fac schimburi de apa mai dese. Pestele nu are absolut nimic aparut, rupt pe el. Pur si simplu pare ca si-a pierdut cheful de viata. Vine si el sa manance impreuna cu ceilalti, dar pare mai fara chef.

Multumesc de sfaturi.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/10/2012 20:42:54

Sa auzim numai de bine!

Forum Index » Vivipari
Go to: