guppy96 wrote:SALUTARE tuturor!
am un acvariu de 70l cu filtru incalzitor plante artificiale ,pesti 5 guppy 6 neoni 2 xifo 1 betta 2 ancistrus.
problema esta la unul dintre guppy.sta mereu ascuns dupa o piatra si nu iese decat cand ii dau de mancare .nu sar vedea ca ar avea vreo problema mananca ca toti ceilalti doar ca sta ascuns majoritatea timpului
daca puteti sa ma ajutati sa imi spuneti daca este bolnav
va multumesc!!!
Nu stiu daca 70 de litri sunt suficienti pt toti pestii de aici.
Stai putin. Ai zis acvariu de 70 l. Dar ai calculat volumul
real de apa? (fara incalzitor, fara filtru, fara plante, fara..., fara..., etc)
O posibila cauza a ceea ce descrii ar fi stresul datorat spatiului insuficient (nici eu nu ma simt bine intr-o zona aglomerata).
Ia fiecare peste in parte si calculeaza volumul de apa necesar. Calculeaza totul la dimensiunile pe care le vor atinge pestii la maturitate, nu la dimensiunile de acum (iti spun din proprie experienta, 'ca am facut niste calcule
precise, dar, dupa 4 saptamani imi trebuia acvariu
dublu).
Tine cont de faptul ca neonii, desi sunt pesti mici, necesita un volum de apa destul de substantial.
(in volumul acela eu as tine doar neonii; si cei 2 ancistrusi, cu mare grija)
As recomanda tinerea pestelui betta intr-un acvariu separat, mai mic si mai simplu (vezi cerintele, ca nu-s foarte mari). Amicul nostru "
GOGU" ne da suficiente informatii.
Eu zic sa-ti faci mai mult timp si sa-i urmaresti. Unii xipho sunt mai "teritoriali" si-i cam alunga pe unii guppani (ori doar isi manifesta "suprematia").