[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
problema guppy!!!  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
guppy96
Junior member
[Avatar]

IP:

SALUTARE tuturor!
am un acvariu de 70l cu filtru incalzitor plante artificiale ,pesti 5 guppy 6 neoni 2 xifo 1 betta 2 ancistrus.
problema esta la unul dintre guppy.sta mereu ascuns dupa o piatra si nu iese decat cand ii dau de mancare .nu sar vedea ca ar avea vreo problema mananca ca toti ceilalti doar ca sta ascuns majoritatea timpului
daca puteti sa ma ajutati sa imi spuneti daca este bolnav
va multumesc!!!
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca iese la mancare nu cred ca are ceva.Probabil unul dintre pesti il fugareste.Eu aveam 4 Guppy in 10 L de apa iar una dintre femele fugarea un mascul mai mereu.La un moment dat s-a potolit,probabil s-a obisnuit cu el.Incearca sa ii urmaresti mai mult si sigur vei gasi cauza problemei.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Posibil beta sa fie cauza problemei, dar conteaza si ce sex au guppy tai. Insa se ascund si cand sunt bolnavi, stau retrasi sau incerca sa nu stea in curent, sa se odihneasca s.a.m.d. Urmareste inotatoarele, poti sa-ti dai seama daca le tine stranse ca este semn de boala. Si acum incep intrebarile: de cand ai acvariul, l-ai ciclat, ce filtrare ai, ai substrat, cat de des schimbi apa si ce cantitate, cu speli filtrul........ Da si o fuga pe la rubrica "despre noi", te asteptam cu detalii.
[ICQ]
guppy96
Junior member
[Avatar]

IP:

pai am acvariul de 4 saptamani si l-am lasat la ciclat 3 saptamani cu toate aparatele in functiune iar apa o schimb o data pe saptamana cam 25-30%.revenind la problema cu masculul guppy, am observat ca sta lipit de substrat si isi misca foarte repede inotatoarele
guppy96
Junior member
[Avatar]

IP:

iar betta nu are nimic cu nici un peste. dupa parerea mea este foarte pasnic (doar puii de guppy ia vanat pt ca am uitat sa separ femela de restul acvariului deoarece nu eram sigur daca este gestanta)
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca sta pe substrat, cu siguranta are ceva. Ce aparate ai? Incearca sa fai niste schimburi de apa, dar sincer nu te pot sfatui atata timp cat nu siu ce si cum ai tu acolo. De unde pui apa de schimb, pui ceva in ea, o lasi la declorinat...? Daca este bolnav vor aparea si semne; incerca sa-i feresti de stres. Niste teste ar fi edificatoare la sa stii ce apa ai, insa te sfatuiesc sa citesti si tu cate ceva, poate scoti plantele acelea din plastic....etc.
[ICQ]
guppy96
Junior member
[Avatar]

IP:

apa am schimbato chiar astazi iar plantele tot astazi le-am pus.apa o iau de la un izvor,dupa care pun in ea o solutie pt a reduce duritatea apei pe care mi-au recomandato cei de la magazin.
(folosesc un filtru aquael fan 1)
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Stai la casa sau la bloc, de ce pui apa de la izvor? Ce scrie pe solutia aia care o pui in apa?
[ICQ]
guppy96
Junior member
[Avatar]

IP:

stau la casa intr-o regiune muntoasa
guppy96
Junior member
[Avatar]

IP:

solutia se numeste sera aquatan
bociolan silviu mares
Junior member
[Avatar]

IP:

trateazal cu verde de malahit e super eficient
curiosu'
Junior member
[Avatar]

IP:

guppy96 wrote:SALUTARE tuturor!
am un acvariu de 70l cu filtru incalzitor plante artificiale ,pesti 5 guppy 6 neoni 2 xifo 1 betta 2 ancistrus.
problema esta la unul dintre guppy.sta mereu ascuns dupa o piatra si nu iese decat cand ii dau de mancare .nu sar vedea ca ar avea vreo problema mananca ca toti ceilalti doar ca sta ascuns majoritatea timpului
daca puteti sa ma ajutati sa imi spuneti daca este bolnav
va multumesc!!!

Nu stiu daca 70 de litri sunt suficienti pt toti pestii de aici.
Stai putin. Ai zis acvariu de 70 l. Dar ai calculat volumul real de apa? (fara incalzitor, fara filtru, fara plante, fara..., fara..., etc)
O posibila cauza a ceea ce descrii ar fi stresul datorat spatiului insuficient (nici eu nu ma simt bine intr-o zona aglomerata).

Ia fiecare peste in parte si calculeaza volumul de apa necesar. Calculeaza totul la dimensiunile pe care le vor atinge pestii la maturitate, nu la dimensiunile de acum (iti spun din proprie experienta, 'ca am facut niste calcule precise, dar, dupa 4 saptamani imi trebuia acvariu dublu).

Tine cont de faptul ca neonii, desi sunt pesti mici, necesita un volum de apa destul de substantial.

(in volumul acela eu as tine doar neonii; si cei 2 ancistrusi, cu mare grija)

As recomanda tinerea pestelui betta intr-un acvariu separat, mai mic si mai simplu (vezi cerintele, ca nu-s foarte mari). Amicul nostru "GOGU" ne da suficiente informatii.

Eu zic sa-ti faci mai mult timp si sa-i urmaresti. Unii xipho sunt mai "teritoriali" si-i cam alunga pe unii guppani (ori doar isi manifesta "suprematia").

This message was edited 4 times. Last update was at 14/12/2012 13:56:54

pescuim?
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

fish.ucoz.com/_ld/0/1_20286275-ACVARI.pdf acesta adresa i-ti vafi de mare ajutor . e o carte de acvaristica
singura obiectiune ar fi plantele artificale (mai bine de loc) si "micul" beta.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/12/2012 18:19:28

pestisoru meu de aur

Forum Index » Vivipari
Go to: