Message |
|
Cu userul meu ce se mai aude?
|
 |
|
Tocmai ce am achizitionat un 2228 din Hornbach. Sper ca e ok pentru acvariul meu si ca nu o sa am probleme cu el....
|
 |
|
Eu ziceam de 2228, vad ca tu ai zis ceva de 2028. Multam oricum.
|
 |
|
Salut.
Dupa cateva luni de citit si rascitit am luat hotararea sa-mi fac in sfarsit un acvariu.
Acesta va avea urmatoarele dimensiuni : 120/50/50, si va fii incastrat intr-un perete de rigips.
Ok... toate bune si frumoase. Am facut peretele, am dat comanda de acvariu, problema este ca nu stiu exact ce filtru sa achizitionez. Eu m-am gandit la urmatoarele variante: Eheim 2228, 2075, 2227 sau 2X 2036.
Astept si eu un sfat de la cei mai avizati.
Multumesc.
P.S. Am scris de pe contul unei prietene. Cu al meu nu stiu ce s aude de 2 sau chiar 3 saptamani.
|
 |
|
Un criteriu vizual de diferentiere este acela ca masculii prezinta un grup de puncte albe pe operculi.
Nu imi dau seama din poza ta...
|
 |
|
2 pungi de la animax iti ajung pentru a acoperi substratul fertil ales pentru un acvariu de 50-60 l. Cel putin mie mi-au ajuns...
De la animax am cumparat cel mai curat pietris cu granulatia dorita(fie de 1mm, fie de 3) pe care l-am gasit pe la petshopurile pe unde am cutreierat.
Am trecut si prin experienta nisipului cumparat de la materiale de constructii cernut si spalat intens dupa achizitie. Mai degraba dau 4 roni pe o punga aproape gata de pus in acvariu... si le multumesc "hotilor", cum le spui tu.
|
 |
|
la multi ani pentru 3 ani de forum, cu intarziere 
|
 |
|
pe scurt, ai doua variante la dispozitie, una ceva mai rapida si una potrivita pentru orice dimensiune a lemnului:
1. fierbi buturuga in apa cu sare neiodata cel putin 2 ore, dupa care o tii intr-un vas cu apa nesarata cel putin 2 saptamani, schimband apa cat mai des(la 2 zile cel putin).
2. Tii buturuga in apa mai multe luni, pana cand nu mai secreta tanin(o substanta ce determina colorarea apei in maro), cu schimburi dese de apa
Ambele procedee presupun indepartarea scoartei in prealabil(se indeparteaza mai usor dupa fierbere).
Poti utiliza lemnul in acvariu dupa ce acesta nu mai secreta tanin si nu mai pluteste(se poate ancora, daca nu se rezolva acest deziderat).
Detalii gasesti in sectiunea atelier.
|
 |
|
sunt mai multe topicuri deschise pe aceasta tema unde se explica detaliat procesul de tratare a unui lemn inainte de utilizarea lui in acvariu. Un simplu search pe forum iti raspunde la toate intrebarile.
|
 |
|
la ce varsta o consideri matura? Am 3 fete in varsta de cca 9 luni si nici un mascul...Poate ne incuscrim...
|
 |
|
am descoperit mai multe despre carasul bolnav...si anume: nu sunt excrescente, ci puroi. Am apasat pe solzii care se departasera astazi de corp si a iesit o cantitate destul de mare de pasta alb-galbuie cu un miros de mucegai...Deci trebuie sa fie vorba de o ciuperca sau ceva bacterii...
Suspecteaza cineva un anume agent patogen, pentru care este indicat un tratament special? Sau tratez pestele afectat cu baktopur?
Am cautat pe net, dar nu am reusit sa imi dau seama despre ce e vorba, mai ales ca multa vreme nici nu am identificat corect simptomele....
|
 |
|
S-au imbolnavit carasii si nu reusesc sa identific boala, as aprecia un sfat:
Dezvolta excrescente albe(2-3 raspandite in diverse zone ale corpului) cu diametrul de pana la 2-3 mm, ce se desprind in scurt timp, lasand in urma mici ulceratii si eventual solzi slab departati de corp.
Temperatura in acvariu este constanta (24 grade), nu va pot da informatii despre chimia apei, dar ma gandesc ca plantele sanatoase,lipsa algelor(echilibrul biologic) pledeaza pentru o cauza externa a infectarii...
Ii hranesc cu tetra pentru carasi si ocazional mazare, dar acum cateva luni le-am dat de cateva ori si tubi tratati termic(halal tratament...), ma gandesc ca asta ar putea fi cauza imbolnavirii...
Multumesc
|
 |
|
gata, adica l-am scos(in viata!!!) si nu mai am nevoie de ajutor.Multumesc.Nu era dorsala infipta cat aripioarele pectorale...Bine ca nu m-am apucat sa fac chiuretaj..
|
 |
|
k..eu nu am o dilema, ci mai degraba o problema ce implica cadravul unui cory si un caras.
So: un caras de 2 ani cu dimensiunea corpului fara coada de 6cm a incercat sa inghita cadravul unui cory de 2 cm...Nu il poate inghiti si eu nu il pot scoate deoarece ii raman infipte aripioarele decedatului in gat...Vreo idee?
Chiar vreau sa il ajut...
|
 |
|
am avut multi ani xipho si molly in acelasi acvariu fara agresiuni in nici un sens.
Probleme am avut cu o pereche de beta introdusa(eram si eu copil...) in acelasi acvariu. Dupa moartea masculului femela a inceput sa macelareasca tot...vaduva neagra...
|
 |
|
tot pe thread-ul asta am gasit mentionat Atyopsis moluccensis. Am dat search...dar spre rusinea mea nu am gasit nimic pe site, asa ca daca exista deja specificatiile mentionate pe undeva imi cer scuze si astept un link de la cineva mai priceput.
banuiesc ca nu prea sunt compatibili cu carasii aurii,nu? dar cu molly?
multumesc
|
 |
|