[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
confectionare buturuga  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
florin27
Member

IP:

Salutare,

Doresc sa amenajez un nou acvariu si as vrea ca din decor sa faca parte si o buturuga. Nu am mai pus asa ceva in apa si nu stiu de ce trebuie sa tin cont. Din cate am studiat pe forum, am vazut ca aceste buturugi se cumpara din comert. Eu as dori insa, sa aleg niste lemne/radacini, sa le fierb eventual, sa nu pluteasca si sa le pun in acvariu. E posibil? La ce sa ma astept? Cum ar trebui "confectionata" o buturuga daca nu doresc sa cumpar?

Multumesc,
Florin

"Birocratia sufoca miracolul vietii. Proliferarea cotropitoare a birocraþiei e un efect al luarii totdeauna in serios a lucrurilor importante si niciodata a celor cu adevarat importante." (Alexandru Paleologu - DESPRE LUCRURILE CU ADEV|RAT IMPORTANTE)
[Email] [WWW] [Yahoo!]
deea21c
Junior member

IP:

sunt mai multe topicuri deschise pe aceasta tema unde se explica detaliat procesul de tratare a unui lemn inainte de utilizarea lui in acvariu. Un simplu search pe forum iti raspunde la toate intrebarile.
deea21c
Junior member

IP:

pe scurt, ai doua variante la dispozitie, una ceva mai rapida si una potrivita pentru orice dimensiune a lemnului:
1. fierbi buturuga in apa cu sare neiodata cel putin 2 ore, dupa care o tii intr-un vas cu apa nesarata cel putin 2 saptamani, schimband apa cat mai des(la 2 zile cel putin).
2. Tii buturuga in apa mai multe luni, pana cand nu mai secreta tanin(o substanta ce determina colorarea apei in maro), cu schimburi dese de apa

Ambele procedee presupun indepartarea scoartei in prealabil(se indeparteaza mai usor dupa fierbere).
Poti utiliza lemnul in acvariu dupa ce acesta nu mai secreta tanin si nu mai pluteste(se poate ancora, daca nu se rezolva acest deziderat).

Detalii gasesti in sectiunea atelier.
florin27
Member

IP:

Multumesc pentru explicatii, am dat search pe forum dar nu am fost foarte lamurit. Se pare ca tanin va degaja oricum.
Multumesc foarte mult.
Florin

Topic inchis

"Birocratia sufoca miracolul vietii. Proliferarea cotropitoare a birocraþiei e un efect al luarii totdeauna in serios a lucrurilor importante si niciodata a celor cu adevarat importante." (Alexandru Paleologu - DESPRE LUCRURILE CU ADEV|RAT IMPORTANTE)
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: