[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lupino
Forum Index » Profile for Lupino » Messages posted by Lupino
Message
Nimeni nici o idee in legatura cu crengile de salcie?

Masuratorile de azi:
koala wrote:Parerea mea e ca bazinul tau e mic pentru 2 perechi de scalari mature... o sa se streseze una pe cealalta.
incearca si cu una dintre radacini fixata "de sus in jos", adica sa o faci sa intre in apa (ca o radacina a unui copac de pe marginea baltii).


Am tot stat si m-am gandit la treaba asta cu radacina unui copac si am gasit:
- crengi uscate de salcie creata - ar trebui ssa le curat bine si sa le "prelucrez" vreo 2-3 saptamani cu apa fierbinte, sare si iar apa ...
- crengi verzi de salcie creata - stiu ca acum ceva ani in urma e foloseau crengile de salcie impotriva algelor. M-ar tenta sa merg pe varianta asta da nu stiu daca si cum ar trebui "prelucrate" aceste crengi verzi ...

Cineva vreo idee?
In niciun caz nu e nepotrivit! Tine de gust.
Atat doar ca ar fi indicat sa imperechezi acelasi tip de Scalari.

Ca sa-ti faci o idee despre cum arata acvariile cu Scalari poti cauta pe YouTube.
Peste noapte a cam disparut mazga din acvariu ...
Cat despre melci:
Sincer, nu inteleg de ce ai amestecat atatea tipuri de Scalari ... Cat despre pereche, daca se va forma, o vei recunoaste cel mai bine in momentul imperecherii. Atunci e va separa de restul grupului.
Se pare ca, cel putin pentru melci, conditiile sunt perfecte. Deja mi-au trantit un munte de oua pe marginea acvariului.
Primele masuratori cu JBL ProScan:
NO3 - 25
NO2 - 0,25
GH - >21
KH - 10
PH - 7,6
Cl - 0
CO2 - <15
Temp - 24C
Cred ca nu scap fara apa de osmoza cu GH-ul ala. Am sa fac totusi un test si la apa de la retea.

Am introdus 2 Corydoras paleatus si 2 melci Pomaceea plus 5 fire de Egeria densa.
Eu ma gandeam sa bag vreo 2 Corydoras ... Crezi ca nu rezista???
Se pare ca Giganteea s-a adaptat si a inceput sa dea stoloni ...
Mazga s-a extins in acvariu dar nu-mi fac probleme. Trece ea!
Lampa e pe pozitie. 2 poze cu lampa cu lumina alba la minim si la maxim.
Exact!
80W, doua canale:
- unul cu LED-urile de culoare
- unul cu LED-urile albe care este si dimabil.
Pentru acvariul in stadiul asta clar nu am nevoie de 80W dar mai bine sa am de unde reduce decat sa fiu nevoit sa adaug ...

Astazi mi-au venit si fiolele Bacterii Prodibio Bio Digest. Am pus 4 in acvariu si mai am 2 de rezerva.
Mi-a venit si Sera Blackwater Aquatan. Oare sa adaug acum sau sa las Bacteriile sa-si faca treaba?

Tot astazi a aparut in acvariu si acea "gelatina" pe lemne si substrat ...
Mergem inainte.
Gata si lampa! Imi ajunge dupa Paste.
M-am uitat in fuga pe tropheus. Ar trebui sa iau 16 exemplare (la scalari clasici) marime medie - care sincer nu stiu ce inseamna. Sincer, mi se par cam multi (16) pentru acvariul meu.
Apa a inceput sa se limpezeasca ... Azi ar trebui sa imi soseasca si bacteriile (fiole de la Prodibio)
Am observat ca a aparut biofilm la suprafata. Cred ca voi atasa si skimmerul la admiia filtrului ...
Am inceput sa caut Scalari precum cel din poza mea de profil (clasici). In Galati nu am gasit. Probabil dupa Paste voi ajunge la Braila.
Aveti idee, Scalarii clasici de la nevertebrate daca sunt OK?
Update:
Pus acvariul in functiune. In filtru au intrat 2l Siporax iar in al 3-lea cos am pus burete grosier albastru (juwel parca) si un strat de vata perlon venita cu filtrul.
Am plantat 2 fire Vallisneria Gigantea (fiecare are cate un stolon micut) si vreo 8 de vallisneria clasica.
Iluminarea e provizorie (doua proiectoare LED de 10W fiecare). In 2-3 zile imi soseste lampa LED.

P.S.: Scuzati calitatea imaginii - facuta cu telefonul ...
Stau, citesc si ma crucesc!
Avem nevoie de trepied pentru a fotografia acvariul dar vrem sa iasa pestii nemiscati. Pai astea doua se bat cap in cap. Trepiedul il folosesti la timpi lungi de expunere (cam 1/25s - 30s+). Ca sa iasa pestele nemiscat avem nevoie de maxim 1/200s sau chiar mai scurt timpul de expunere. Buuuunnnn. Cum obtinem timpul de expunere cat mai scurt?
1 - Deschidem diafragma cat mai mult f/1.4 - f/2.8. Acum, ce inseamna asta? Campul de focus va fi foarte mic (undeva pe la 2-3 cm) restul iesind neclar. Deci am avea nevoie de un f/4-f/8 ca sa iasa in clar tot interiorul acvariului Prin urmare varianta asta pica.
2 - Crestem valoarea ISO (sensibilitatii). Aici exista un alt inconvenient: peste ISO 6400 majoritatea aparatelor mid-range scot zgomot de imagine, mai ales in zonele mai intunecate - calitate slaba a imaginii.
3 - Folosim blitz in niciun caz cel de pe aparat - bate direct in geam si s-a dus poza. Deja e o alta investitie: un blitz extern, dar care ne scoate din impas. Ideal ar fi ca aparatul sa poata comanda blitzul de la distanta, astfel incat sa putem pozitiona blitzul in lateralul sau deasupra acvariului. Daca nu, oriantam blitzul in sus sau in lateral si cu unul sau doua cartoane albe directionam lumina data de blitz spre acvariu (de sus sau din lateral)

PS.: Lumina din acvarii chiar daca e deajuns pentru plante, nu va fi deajuns pentru ca un DSLR stat pe timp 1/200s, f/8, ISO 1600 sa scoata un cadru decent.
La partea cu scalarii, deacord Dar ar inssemna sa iau direct o pereche confirmata. Si cum Scalarii clasici sunt tot mai rari ...
Despre Ancitrusi ce sa zic? Ar fi o varianta dar am avut o experienta neplacuta cu unul atasat, pentru putin timp ce-i drept, pe un Scalar matur ...

In privinta radacinilor, cea mai groasa si pozitionata central cam asta ar fi: baza unui copac. Ciotul din fata va fi mascat de pietris ...
Dupa o lunga perioada de inactivitate, atat pe forum cat si in domeniul acvaristicii, m-am hotarat sa refac acvariul.
Acvariul acelasi: 85x45x50 - amprenta 85x45.
Filtrarea va fi cu un Sun-Sun extern 1000l/h cu vreo 3l Siporax + bureti.
Pietris negru 2-3 mm din Hornbach.
Ca plantare voi merge pe varianta easy: variante de vallisneria care sa se intinda partial si pe suprafata apei si ceva moss poate pe buturugi.
3 cioate ramase din vechi. Cu asezarea lor as avea nevoie de ceva ajutor.
Am facut cateva variante de aranjare. 1, 2, 3 sau 4?

L.E: Am uitat sa mentionez ca va fi populat cu 1-2 perechi de Scalari (de preferat clasici) si vreo 10-12 Corydoras.
LooSeR, sincer, cred ca doi scalari sunt de ajuns. Nu cred ca are rost sa mai aduci inca doi. Gandeste-te ca cei doi pe care ii ai acum vor ajunge undeva la 6-8 cm diametru, poate chiar mai mult (dimensiune fara inotatoare). Cu tot cu inotatoare pot ajunge la 20-25 cm. Pentru astfel de pesti inaltimea acvariului ar fi trebuit sa fie pe la 50 cm. Daca mai sunt si patru, in perioada imperecherii va fi dezastru (mai ales ca nu ai nicidecum "jungla" ca sa aiba unde sa se ascunda unii de ceilalti), vei avea parte de lupte :scrima: care se vor lasa cu pierderi . Nu cred ca asta vrei. Daca tii neaparat, cel mult cei 6 neoni isi pot gasi locul in acvariul tau (in plus fata de ce ai) si asta daca il mai plantezi!!! Mult succes!
I-am vazut si eu sambata! L-am intrebat pe proprietar si mi-a raspuns foarte calm ca betta poate sta in paharele alea si 2-3 saptamani. :18: Imi venea sa :hammer:
@erik: Schimburile de apa sunt obligatorii mai ales din momentul eclozarii. Daca pana atunci e bine sa nu stresezi parintii, dupa eclozare e mai mult decat indicat sa faci schimburi zilnice (cel mult la 2 zile) de 10-15% din apa, functie de cat de mare este acvariul.

Eu la acvariul de 10 l in care am doar puii, in primele 2 saptamani de la eclozare, faceam schimburi de apa de 20-30% la fiecare 2 zile. In momentul cand am inceput sa-i si hranesc, la fiecare schimb de apa puneam si cateva picaturi de albastru de metil ca sa nu se strice apa intre schimburi. Asta pentru ca am hranit puii cu galbenus de ou fiert si facut infuzie!!!
 
Forum Index » Profile for Lupino » Messages posted by Lupino
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com