| Message |
|
|
|
ca distantier poti pune bucati de teava ppr sau alte tevi de de plastic. Te duci la un magazin de materiale de constructii de pe langa tie si il rogi pe vanzator sa-ti taie cateva bucatele de teava ppr ci diametrul care iti trebuie tie. Daca e un magazin mic, ei au si cutit special de taiat care iti asigura paralelismul intre taieturi. Mai ramane sa te hotarasti la lungimea distantierelor. Asta depinde de locul si spatiul din capac. Eu zic ca nu ar trebui sa pui distantiere mai mari de 1-2 cm. Clemele de prindere ale neonului mai distanteaza si ele cel putin un cm
|
 |
|
|
|
daca nu poti primi prea multe informatii despre lemne, atunci ia-te dupa greutate. Un lemn greu va sta la fund, iar unul usor va pluti. Cateodata lemnele mai pot fi tratate prin fierbere in apa si atunci iau in greutate si se lasa la fundul bazinului, dar eu am vazut si lemne scoase la vanzare care erau putrede, iar astea oricat le-ai fierbe nu o sa stea in veci pe fundul bazinului
|
 |
|
|
|
gazonul pe care il ai se numeste eleocharis parvula
|
 |
|
|
|
atunci problema e partial rezolvata: pune externul in acvariul nou si lasa internul in acvariul care ramane. Desfiinteaza acvariul cel mai mare din cele pe care le ai, sau desfiinteaza acvariul cu cel mai mult substrat(nisip) in el, asta ca sa ai mai putin de adaugat
|
 |
|
|
|
daca am inteles bine problema: vrei sa desfiintezi cele 2 acvarii si sa muti totul in cel mare, corect? In cazul asta trebuie sa speli substratul. Este chiar obligatoriu pentruca odata ce il muti vei declansa in el toate mizeriile stranse in timp, ceea ce va fi un dezastru pentru pesti. Din moment ce speli nisipul e clar ca el se decicleaza. Cel mai bine ar fi daca a-i desfiinta doar un acvariu din cele 2 ca sa folosesti nisipul de acolo, pe urma sa completezi necesarul de nisip in acvariu din alta parte si sa tii pestii in acvariul al doilea pana se cicleaza acesta. Pe urma muti pestii si ce ti-a mai ramas in acvariul mare si poti desfiinta cel de-al doilea acvariu. Tu ai un singur filtru pentru amandoua? La o schimbare de genul asta filtrul se poate decicla doar partial si se reface destul de repede pentruca el are deja in el bacteriile formate
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
inainte sa cumperi reflectorul studiaza posibilitatea de a prinde neonul de el, pentruca pl are alta forma decat t5 iar reflectoarele sunt gandite pentru t5(t8). Poate sunt si alte forme, dar studiaza inainte de a cumpara reflectorul. Eventual intreaba la vanzator. Poate ca exista posibilitatea de a fixa reflectorul de capac si sa nu fie nevoie de a prinde neonul de reflector
|
 |
|
|
|
sa ne lamurim: tu vrei un acvariu de 3m lungime, 1m latime sau inaltime? sau care sunt cotele?
|
 |
|
|
|
trebuie testata un pic piata, sunt produse sunsun, resun si altele de genul asta. Chiar nu stiu ce produs sa-ti recomand. Sa vedem ce mai spun si colegii. Poate au ei idei
|
 |
|
|
|
si daca are loc o reactie intre ce pui tu in stingator si stingatorul insasi? poti omora pestii?
|
 |
|
|
|
da, asta e altceva. In mod normal filtrele trebuie sa filtreze apa in trei moduri: mecanic, biologic si chimic. Numai ca tu avand un filtru foarte mic in el nu incape decat un burete care face doar filtrare mecanica. Cel mai bine era sa iei un filtru compartimentat in cel putin 2 parti in care sa pui si alte medii de filtrare. Din pacate ai dreptate cu ineficacitatea filtrului pentruca este mic el se colmateaza destul de repede si eficacitatea e micsorata rau. Te poti uita dupa alte modele de filtre care sa se incadreze in bugetul tau iar ca model, orientativ bineanteles, este eheim aquaball 130. Asta este doar ca model pentruca pretul lui nu este tocmai mic. Ti l-am aratat doar ca sa vezi ce inseamna sa aibe 2 module de filtrare in care poti baga diferite materiale filtrante
|
 |
|
|
|
eu cred ca ti-ai luat o pompa de apa si nu un filtru. Ia pune tu o poza aici sa vedem si noi. Un filtru bun trebuie sa fie de 5-7 ori cel putin mai mare decat capacitatea acvariului tau. Ex: la un acvariu de 50l se cere un filtru de cel putin 250l/h
|
 |
|
|
uite ai aici mai multe lamuriri http://www.reef.ro/iluminarea-bazinelor-de-apa-dulce
sper sa intelegi mai bine decat ti-am explicat eu
|
 |
|
|
|
poate nu am inteles sau nu m-am exprimat corect, dar rolul reflectoarelor este sa stranga sa spunem in limbaj comun razele neonului si sa le dirijeze catre plante, corect? Pai daca el orienteaza mai multe raze( care altfel ar fi indreptate in alte parti) in aceeasi directie nu se amplifica eficacitatea? in concluzie intensitatea luminoasa? Din cate stiu eu un luxmetru masoara intensitatea luminii. Daca sa zicem la masurarea unui neon fara reflector intensitatea este de 17, iar acelasi neon dar cu reflector are intensitatea de 43, nu inseamna ca reflectorul i-a marit intensitatea? Poate termenii de exprimare nu sunt tocmai tehnici, dar eu cel putin asa vad problema
|
 |
|
|
|
nu cunosc neoanele ca proprietati, dar cel cu reflector va fi in mod cert mai luminos decat cel fara reflector, e deja demonstrat asta, mai ales ca diferenta de w intre ele e mica. Cel ce 20w va avea consumul mai mare, la fel si intensitatea luminoasa, dar cel de 15w il va depasi ca intensitate datorita reflectorului. Asta e parerea mea
|
 |
|
|
|
dupa ultima mea informatie( cam de acum o luna) erau la 8,5 lei. La cele mai multe magazine pretul de achizitie e de 15 lei
|
 |
|
|
|
cred ca se cauta un compromis intre varianta marketing si varianta eco. Este stiut faptul ca reflectoarele bune amplifica intensitatea luminoasa pana la de 3 ori. Asa ca ei incearca sa obtina cea mai buna intensitate luminoasa punand cele mai mici neoane si drosere cu cele mai bune reflectoare. In felul asta scade costul investitiei initiale si devin competitivi ca pret pe piata
|
 |
|
|
|
eu am postat acolo ( mai jos) si varianta care spui tu ca nu exista. Daca mai sunt variante pe care le stie cineva si nu sunt trecute acolo spuneti si actualizam
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
incearca si aici alumprofil.ro . Nu stiu daca preturile sunt mai mici fata de ce ai gasit tu, dar o intrebare nu strica
|
 |
|
|