| Message |
|
|
|
noii locatari
|
 |
|
|
uite mai citeste si aici cate ceva:
RETGLASS iSecurity: Panouri din sticla temperata (culori “pline” din gama RAL), care a fost supusa unui process de detensionare, obtinand astfel o sticla cu o duritate de 5 ori mai mare decat sticla normal. RETGLASS ISecurity este disponibila intr-o gama de diferite grosimi si este foarte recomandata pentru utilizarea in spatii publice.
http://www.saint-gobain-glass.com/ro/Despre%20sticla/compozitie.htm
http://referat.clopotel.ro/Procesul_de_fabricare_a_geamurilor-14398.html
Elaborarea sticlei, care cuprinde, la randul sau, 3 etape: fuzionarea, afanarea si conditionarea termica.Baia de cositor – etapa in care sticla lichida este transferata pe un pat de cositor topit la 1000?C.Cuptorul de detensionare – care presupune trecerea sticlei printr-un tunel de racire.Taierea – taierea sticlei destinata tamplariei PVC este taiata automat in foi de 6.000 x 3.210 mm.Achizitionand cea mai buna tamplarie de provenienta germana de la Practix, www.practix.ro, puteti beneficia si de cea mai performanta si moderna sticla de origine franceza,obtinuta prin cel mai inalt proces tehnologic de fabricatie.
Citeste mai mult: Compozitia si fabricarea sticlei pentru tamplaria PVC
cateva explicatii gasite pe net despre detensionarea sticlei
|
 |
|
|
|
eu zic sa-l intrebi pe el personal ce inseamna sticla detensionata, si intreaba si in alte parti (CristalBrad) ce inseamna asta. Trebuie sa te mai informezi unde este facuta sticla ca sa nu te pomenesti ca are nu stiu ce fel de valuri si te uiti in acvariu pe urma ca prin ochelarii lui bunicu. Ceea ce mai este foarte important este sa o taie perfect( cum numai o masina o poate taia) si daca poate fi cantuita asa cum trebuie
|
 |
|
|
|
cu mare placere @narcis, si sper sa te bucuri de ele asa cum m-am bucurat si eu pentruca ti le-am dat din toata inima. Lumina cred ca este ok acum pentru tine( sa stii ca ti-am urmarit postarile) avand in vedere vechimea neoanelor si marimea bazinului tau. Cred ca varianta 2 aqua si 1 midday este cea mai ok. Eu as merge pe varianta 2 aqua deschise dimineata, suplimentat la pranz aproximativ 2-3 ore cu midday si pe urma dupamiaza din nou cele 2 aqua. Iari dupa ce ai postat "floarea" m-am dus la mine in bazin sa vad daca ale mele au inflorit. Deocamdata nu, dar perleaza foarte frumos, astept sa aiba la randul lor flori si iti multumesc si eu pentru plante. O sa continui pe aquascaping problema utilizarii neoanelor ca sa vedem in ce conditii le mai putem folosi, care este uzura lor si in ce consta aceasta. Asa ca daca te intereseaza subiectul mai poti urmari pe acolo
|
 |
|
|
|
nu stiu daca te ajuta prea mult poza asta dar eu ti-o trimit
|
 |
|
|
sper ca ai instructiunile de folosire in limba romana. Daca nu poti citi aici http://pet365.ro/products/JBL-Test-Permanent-CO2-Plus-pH-%252d-NOU.html
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
[quote=FLORINO]Salut de unde ai luat folia de aluminiu care ai puso in capac [/quote]
este foaie de inox, nu e aliaj de aluminiu, si mi-a pus-o bucurgabos care mi-a facut capacul.
|
 |
|
|
|
nu stiu cum se lipeste poxipolul de plastic. De fier stiu ca se lipeste, dar de plastic? E o idee.
alta idee: daca nu ai o bucatica de cablu coaxial prin casa, sau firele pe care tu le folosesti sunt prea largi in camasa coaxialului, poti folosi camasa de la fir de 220v. Ideea este sa faci aceste inele, pentruca, in cazul in care vrei sa schimbi cablul, sa-l poti scoate de acolo
|
 |
|
|
|
pune plante mai multe ca sa aiba unde se ascunde, si pana cresc acestea fa rost de o planta de suprafata "pistia". Ea va reduce considerabil lumina si se inmulteste si foarte repede
|
 |
|
|
andrei.ene90 wrote:Frumos acvariul si foarte interesanta ideea ta de iluminare in timpul lucrului. Eu sunt incepator si momentan sunt la stadiul de documentare, dar imi permit sa te intreb si eu ceva legat de iluminarea facuta suplimentar.
Din cate vad eu si ai si specificat asta, banda de leduri se afla intre capac si geamurile acvariului, pe fata exterioara a acestuia. La o utilizare mai indelungata a lor, sa zicem atunci cand tunzi plantele, nu exista riscul sa se supraincalzeasca fiind prinse in acel spatiu? Si ca o idee, nu era mai bine din punct de vedere al vizibilitatii in adancimea acvariului sa prelungesti putin in interiorul acvariului (cu exact latimea benzii de leduri) marginea care sprijina capacul de acvariu si sa montezi banda de leduri in partea inferioara a acesteia? (sper sa intelegi ce am vrut sa zic in ultima idee)
ledurile sunt puse in partea cea mai de jos a capacului acvariului. In poza e capacul rabatat pe spate. Atasez acum poza asa cum vine capacul pe acvariu.
nu se pot supraincalzi ledurile pentruca ele au si putina fanta pe unde trece aerul, asta pe deoparte, iar pe de alta parte ele sunt foarte aproape de geam iar acolo temperatura de la geam e de 25 grade plus-minus. Deci ele se racesc si de la geam.
|
 |
|
|
|
ebay 10$ 5m. Deci 33 ron cu transport cu tot. La asta trebuie pus transformator de 12v
|
 |
|
|
|
ok, bafta si spor la treaba. Nu uita sa degresezi bine locul inainte de lipituri pentruca altfel s-ar putea sa nu tina lipitura. Te asteptam cu rezultate
|
 |
|
|
|
da, dar e bine sa ai facuta legatura la pamant chiar daca nu vei avea sonda ph. Cateodata legatura la pamant prelungeste viata neoanelor si probabil si calitatea luminii in timp.. Poate poti face legatura la pamant legand un fir discret de o teava de calorifer sau de apa. Eu am aceeasi problema in casa si am facut legatura la pamant de teava de calorifer
|
 |
|
|
|
eventual cu un mic cui inrosit in foc. Ideea e sa fie gaura suficient de buna astfel incat sa nu crape zarul cand bagi holdsurubul in el.
De regula asa se face: se prinde balastul de capac. Aici la balast trebuie sa ai grija (asta apropo sa nu te intinzi cu firele pe langa acvariu) ca intre balast si neon nu trebuie sa fie legatura foarte lunga in fire( ex: nu poti pune balastul jos pe podea si neonul in capac) deoarece lungimea firelor influenteaza aprinderea neonului. Nu as putea spune care este exact lungimea firelor care trebuiesc folosite, dar cred ca nu trebuie sa depaseasca 50 cm. Cu lungimea asta nu sunt convins de ceea ce spun, 50cm e orientativ. Oricum, daca tu pui balastul pe capac e ok. Eventual acolo in stanga unde parca ziceai ca e mai aproape de perete si nu se vede. Trebuie sa mai gasesti o solutie de a prinde firele de capac in interiorul lui. Eu le-am lipit cu plastic( e un pistol special care lipeste plasticul). Tu le poti lipi cu superglue. Ca idee: scoti camasa de la o bucata de cablu coaxial, o imarti in bucatele mici de 1 cm si pe acestea le lipesti cu superglue pe marginea capacului pe unde vor trece firele. Pe urma treci firele prin acele "inele": ca guta pe undita. Si mai sunt si alte idei. FOARTE IMPORTANT: DROSERUL TREBUIE SA AIBE LEGATURA LA PAMANT FACUTA altfel vei avea probleme mai tarziu cu sonda ph( daca vei folosi)
|
 |
|
|
|
este posibil sa-i atace, poate nu sa-i manance, dar sa-i atace e posibil
|
 |
|
|
|
uite-te si la poza asta
|
 |
|
|
|
le lipesti cu picatura. In mod normal ar trebui sa tina. Tocmai de asta am spus sa pui ca distantier bucati de plastic( si mi-a trecut prin cap zarul) pentruca in nici un caz surubul nu se va infileta in capac. El va ramane in zar iar zarul va fi lipit de capac. La mine sunt lipite mai multe bucatele de komatex pana s-a ajuns la grosimea dorita de 1 cm. Exact asa am si eu la capac. Si sunt agatate 4 neoane si un reflector de inox( inoxul care este greu nu ca reflectoarele de firma care sunt facute din aliaj de aluminiu, deci mult mai usoare)
|
 |
|
|
|
surubul vine de jos in sus, tocmai ca sa nu se vada capul surubului din afara. Uite-te la poza asta poate intelegi mai bine. Acolo eu am un reflector comun, iar tu vei avea un reflector la un neon. Suruburile la mine sunt puse in alta pozitie ca am avut spatiu la dispozitie, iar tu vei prinde suruburile exact sub neon. Clemele de prindere neon-reflector lasa suficient spatiu pentru un cap de surub cu saiba
|
 |
|
|
|
nu prinzi cu surub si piulita ca ar arata urat din afara. Ca sa il prinzi elegant in locurile unde il vei prinde va trebui sa lipesti cateva bucatele de plastic(asta ca sa maresti grosimea capacului si sa aiba unde sa se infileteze surubul), sau un zar de plastic in care vei da in prealabil o gaurica unde se va infileta surubul. Pe urma daca mai este cazul vei pune distantiere ca sa-l aduci la distanta necesara tie. In ordine vin asa: capac acvariu, bucatele plastic(zar), distantier daca mai e cazul, reflector, saiba, surub. Si cam asta este. Nu am capacul tau in fata ca altfel poate as mai veni cu alte idei
|
 |
|
|