Message |
|
Nu, la mine mi-au aparut algele decand am inceput sa folosesc sarea kent.
Daca are cineva din Constanta hanna dau un kg de sare pentru test.
|
 |
|
Mi-l aduc cei de la echipamenteacvafii.ro la vreo 1000 lei, daca nu merita imi fac un all in one cum si-a facut koala sau il conving pe tata sa luam un alt stand si sa ii gaseasca un loc si raman la 60/45/45 cm din ultraclar, e vreo 500 lei.
Nu vreau sa mai arunc cu bani pentru ca nu am multi!
Cel mai bine il conving pe tata!
Edit: La interventia mamei deoarece i-am spus ca costa prea mult am ramas varianta 60/45/45 cm sump si lampa shubi, se poate face un bekket pentru un asemenea volum de apa ?
Bean animalul e bine daca il fac cu flanse de 32 mm?
De unde pot sa comand sticla ultraclara, sa poata sa mi-o taie sus central astfel incat sa pot lipi un pieptene in locul liber, adica cu laserul banuiesc?
In legatura cu standul o sa vorbesc cu un coleg de pe forum care are tamplarie.
Dupa ce ma citit atatea pareri negative despre zgomotul produs de vortech s-ar putea sa imi iau pompa/pompe tunze si sa mai scutesc niste bani, ca sa ii bag mai apoi in stocul viu.
Ca si reciruulare o sa folosesc Eheim Compact Plus 3000.
Sa aleg sticla de 6 sau de 8 pentru acvariu?
|
 |
|
De asta am eu fosfati!
Renunt la ea !
|
 |
|
Din cauza asta am si eu fosfati, pana sa am sarea asta nu aveam fosfati cu red sea coral pro, gata, renunt la ea, fix dupa ce am schimbat red sea coral pro au aparut problemele, faceam schimburi masive de apa si in loc sa scap de fosfati mi se faceau mai multe alge!
|
 |
|
Cred ca iau sistemul, ma uit in topicul tau sa ii vad principiul de functionare...
E bun si bazinul...
Edit: Sistemul are sistem de prindere pentru senzori, ca asta ma intereseaza cel mai mult?
|
 |
|
Am calculul facut: Apa dulce 3000 lei din care am recuperat 800 si acvariu marin 4700 din care 1400 au fost echipamentele schimbate.
Cu apa dulce nu se pune deoarce cumparam cot la cot cu tata deci si el e inculpat.
La marin e vina mea ca nu am fost hotarat!
Adevarul este ca am chieltuit mai mult din banii bunicilor deci tata nu a fost afectat financiar...
Daca ar fi dupa bunicu azi mi-ar da bani sa imi iau acvariul lui koala sau pe cel de care v-am spus, dar ar iesi scandal....
|
 |
|
Nu a tras nimic, nu stie inca de arderea celor 3 leduri si a celor 3 ldd-uri!
Stie ca mai trebuie sa cumpar ceva pentru lampa!!!
Maine merg la Manastirea Cocosu, doar cu fratele, mama si bunica ca tata nu are chef de drum lung (doar 180km).
Nu e greu drumul, e greu cu stocul viu, etc, plus ca nu l-am convins.
|
 |
|
E greu....Daca era gol fara stoc viu era mai simplu, oricum ar fi trebuit sa schimb standul si capacul deoarece eu am in casa mobila maro inchis....
Chiar daca mi-i conving tata e comod si nu ar vrea in nici un caz sa se complice,
|
 |
|
Nu am cum sa il aduc la Constanta, e complicat rau....
Plus ca dureaza pana sa imi conving parintii sa devansez timpul cu noul acvariu...
|
 |
|
Am vorbit cu tata despre acvariul mare si am stabilit pana la urma cum facem, nu ma lasa sa imi fac sump deoarece avem la cabinet un stand din lemn patinat de tata si facut sa arate super misto, dar are sertare si "nu vreau sa il stric", o sa il aducem acasa, si cum tata e adeptul lucrurilor simple, sa nu il pun pe drumuri cu una alta am ales acest acvariu all in one, chiar daca e mic nu ma deranjeaza deoarece imi voi permite sa il populez bine: http://www.marinedepot.com/Innovative_Marine_20_Gallon_NUVO_Fusion_Nano_Aquarium_%28Tank_Only%29_Nano_Cube_Aquariums_Tanks_20_29_Gallons-Innovative_Marine-0I10458-FIAQNCNTTT-vi.html
La el mai imi iau un vortech mp 10 varianta noua, un skimmer original http://innovative-marine.com/auqa-gadget/ghost-skimmer.html sau un tunze daca incape sau un deltec hang on, ca si lampa imi permite bugetul sa imi iau un Ecotech Radion xr 30w pro, mai studiez problema deoarece ma gandesc sa mai economisesc si sa imi iau un xr 15w pro si sa ii schimb lentilele cu unele de 120 grade, reactoare shubart sau 2 http://www.echipamenteacvarii.ro/reactoare/inm6301 nu sunt de calciu, sunt universale, o sa folosesc si bureti dinaia de la Innovative marine daca sunt buni si fac fata, si o pompa de dozare cu 4 capete, un sistem ato si consumabilele.
Piatra vie v-a fi de calitate, uncured iar stocul viu cel mai probabil 2 clowni si un goby sau niste goby sau alti pesti mici.
Daca e sa fie insuficienta filtrarea pot sa iau ambele skimmere si niste reactoare externe desi nu cred ca va fi cazul.
In legatura cu sarea nu ma pronunt pana nu mai studiez problema...
|
 |
|
Pe mine m-ar interesa sistemul de autocompletare.
|
 |
|
Am inteles, atunci de ce renunti la frumusetea asta?
Daca erai din constanta poate il luam eu, reuseam eu sa imi conving parintii, dar asa imi e foarte greu.
Succes!
|
 |
|
Faci upgrade sau renunti la el?
Succes cu vanzarea!
Reefer nu poate sa se lase de marinarit!!!
|
 |
|
Am dinastia in iaz, daca vrea cineva cativa va trimit cand se mai incalzeste:
![]()  " alt="image" />
|
 |
|
Deci e natural din panza freatica, asa am si eu la tara, dar la mine izvorul care il alimenteaza are undeva la 17 grade si rezista si moss-ul si am tot carasi si dusesem intr-un timp vreo 20 de macropode dar nu le-am mai vazut de un an.
|
 |
|
Are si bunicu, da nu din butoaie d-alea, din inox cu un aragaz mare cu un ochi mare, da doar o tine, nu mai produce nopox!
Cand merg la el va arat si voua poze sa va ofticati ca instalatia sta nefolosita!!!
|
 |
|
|
 |
|
robygym wrote:ai adunat ceva in 3 ani ...bravo ! Ce-i acolo e si de vanzare ?
Cred ca le tine pentru acvariul mare.
Cand te apuci de ala mare?
|
 |
|
E iaz natural sau facut de tine, e izolat cu folie/piatra ?
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Ma jur ca nu te inteleg. Marin, paludarium, nu te complici cu diy dar totusi optezi pentru diy, uite lampa nu e lampa.. Esti constient ca pentru banii aia cu care jonglezi asa usor cineva munceste din greu si face eforturi sa-ti satisfaca mofturile?
Aia cu paludariumul era varianta mai low cost fata de marin, care a picat de dinainte sa am acvariul de 220 litri, cu lampa a trebuit sa stau sa ma gandesc deoarece stiti cu totii ce am facut cu lampa asta.
Sunt constient, adevarat, nici eu nu stiu ce vreau, diy sau de firma..
Cum vi se intampla si voua ca adulti sa va hotarati ce masina sa va luati, ce culoare mie fiind copil mi se intampla sa trebuiasca sa ma hoatarasc gandindu-ma la toate prostiile.
Cu lampa imi dau si eu seama ca e doar un moft pentru o carcasa "din plastic lucios"!!!
Plus ca diy ar putea avea mai multe functii...
|
 |
|