[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calin
Forum Index » Profile for calin » Messages posted by calin
Message
Am si eu un filtru Tetratec 700 de vreo 9 ani. Acuma dupa ultima oprire, nu vrea sa mai amorseze ,nu intra apa in el. Undeva nu e etans. Acces la garniturile de la butonul de amorsare nu am. Oare cu ce vaselina ssa dau pe la garnirturi sa le mai etansez?
Am luat in urma cu vreun an garnitura mare, care am schimbat-o, si mi-au dat putina solutie ptr ca sa ung garnitura. Putina ca sa nu ajunga prea mult. Dar cred ca era mai buna o vaselina speciala.
Ati avut problema cu etansarea si implicit amorsarea. Cum ati rezolvat-o?
Va multumesc.
Dan P wrote:Sa nu faci asa ceva niciodata, este cel mai rau lucru pe care il poti face pentru ecosistemul respectiv, in caz ca astia s-ar adapta.
Daca strici echilibrul local nu ajungi decat la distrugeri masive pentru fauna locala.
Sunt multe exemple in lume unde a scapat totul de sub control, vezi broasca raioasa in Australia , sarpele Boa in Florida, scorpia de mare in zona Mexic SUA, crapul chinezesc in SUA etc.


In cazurile pe care le-ai dat , animalele respective nu erau lasate intr-un spatiu delimitat cum ar fi o balta. Erau animale care puteau sa se reproduca si sa isi mareasca arealul de viata. Aici gandul meu era daca ii lasam intr-o balta. Nu aveau picioare ca si broasca raioasa,de ex ca sa se mute in alta balta sau rau. Sau scorpia de mare lasata intr-o mare?... In intentia mea arealul era delimitat .

Apropo nu ati primit nicicare un acavariu mai mare ,sa ii adoptati??...
paradoxx wrote:Pt ca asa se inintampla...greu sa dai din pesti daca nu faci asta ca afacere...iclidele mele au depus ieri iar(avand deja 6 pui ramasi de acu 1 luna) si aseara dupa intuneric,am curatat piatra de icre la robinet....mai bine acum decat sa ii chinui eu sau altii cand mai cresc...



Ma gandeam ce fain era daca stateam prin sudul Itailei ,Greciei sau Spaniei era simplu, gaseam un lac si ii lasam linistit acolo. Si dupa cativa ani, poate aveam surpriza, ca sau adaptat si urmasii lor sunt bine mersi aclimatizati.
Asa, habar n-am, ca ei tot cresc...
Oare de ce nu se intampla nimic???...
Donez vreo 30-40 Cichlasoma nigrofasciatum la o medie de 5-6 cm. Motivul lipsa de spatiu. Sunt jucausi, recomand ptr cei cu un acvariu macar de 300 l dar ar fi preferabil mai mult de 400 l. Ii dau celor care vin sa ii ridice de la mine si dau bonus si ceva plante.
tel 0764/ 395 947
Vand 30 sau 40 buc Cichlasoma nigrofasciatum in jur de 5 cm . Ii dau fiindca nu mai am loc,acvariul este de 140 l si nu am conditii. Ii dau cu 5 lei buc negociabil-sunati-ma si vorbim. Ii pot aduce la Deva sau Simeria cu masina dar trebuie sa veniti dupa ei,adica sa nu ma pun sa ii prind si dupa omul sa se razgandeasca.
tel 0764395947
Stii n-am vazut nici o poza, cu un detaliu cu ei, si m-am gandit ca vorbesti de Ottocinclus din alt acvariu. Oricum chiar daca e ciclat acvariul, orice peste am observat are nevoie de un anumit teritoriu, de o anumita marime, daca vrei sa traiasca din algele existente in acvariu. Am invatat pe propria piele ,tinand mai multi Ancistrusi intr-un acvariu prea mic si disparand din ei in timp. Ori in cazul tau 54 l brut nu e chiar atat de mare. Algele din acvariu daca are numai 54 l ,cred ca nu e suficient ptr 5 Ottocinclus.
Succese in continuare!
Parerea mea este ca trebuie sa ai mare grija cu pesti astia care mananca alge,ca daca nu prea au ce manca din acvariu fac foame.Cei drept mai manca si alte chestii dar e bine sa adaugi spirulina,alge uscate etc in meniu. Eu la Red Cherry nu ma bazez pe algele sau resturile de mancare de la pesti din apa.Mai adaug tablete de spirulina ,dar cu masura sa nu stric apa.
E posibil sa fie si asta. Unde ii tii e ciclat acvariu ai alge ?
Multumesc mult maestre Koala.

Cand mi-a spus un amic in ale acvaristicii, cu care ne mai ajutam, eu pe el cu plante si el pe mine cu pesti,ca are niste pui de Nigrofasciatum i-am luat, ca mie imi plac cardurile de pui de pesti. Si nu m-am gandit ce o sa fac cu ei cand sunt mari. Dar efectiv m-am indragostit de ei. Sunt altceva decat am tinut eu pana acum, Anabanatindae,Vivipari,carasi,scalari,cardinali,neoni,zebre etc.

Sunt cu personalitate, jucausi,iuti.Parintii lor tineau in sah vreo 10 Oscari in acvariul unde ii tinea amicul meu ,ca sa pazeasca puisorii. Atunci cand mi i-a adus, erau intr-o sticla de 2l ,in jumate litru de apa.Intre timp unii au mai mult de 5 cm. Iar sa imi fac un acvariu de mai mult de 300 de litri momentan e imposibil.Deja am depasit cota cu un acvariu, ca am 6 la o media de aproximativ 100-110 litri. Dar candva vine vremea mea cand ma mut la tara am sa ma desfasor si iau unul mare.
Multumesc mult de sfaturi
Leon wrote:

Plantele au fost puse doar in acvariu, fara a urmari a se realiza un aranjament ....
practice este depozit si cultura de crestere plante pana la achizitionarea de roci/craci:
- Hemianthus callitrichoides cuba
- Cryptocoryne lutea Hobbit
- Cryptocoryne Parva
- Cryptocoryne sp. Pink
- Cryptocoryne amicorum
- Cryptocoryne (nu-i stiu numele)
...


Buna Leon!
Nu este cumva Cryptocoryne spec flamingo?
https://www.pro-shrimp.co.uk/in-vitro-plants/273-cryptocoryne-spec-flamingo-in-vitro-dennerle-plant-it-4001615009453.html
Am vazut filmuletul asta interesant cum salveaza pesti de o anumita marime care nu au loc in acvarii mici, iar petmagazinele nu ii iau ptr ca sunt prea mari si ei ar fi condamnati
https://www.youtube.com/watch?v=fLk6IlPSh2k
Big Tanks, Big Fish, and Big Rich - Touring Ohio Fish Rescue
Da e bun un loc dinasta. Si eu cand vor creste, am sa fac cadou cati nu vor putea sta in acvariu asta de 130 de litri.
Deci pana la urma intrebarea ramane cati Chiclasoma nigrofasciatum pot tine din astia 40 atunci cand vor fi adulti ,mie imi place sa fie densitate mare de pesti ,dar totusi nu pot depasi o limita.
Va multumesc!
Am primit de vreo 4 luni , vreo 40 de Nigrofasciatum, erau asa pana in 1-2 cm cand i-am primit.De la inceput mi-au placut ca erau cu personalitate si se aruncau ca disperatii pe mancare. Problema e ca acvariul are cam 130 litri. Am vazut in urma cu ani ,vreo 6 Oscari, intre care unul dominant facea legea si teroriza cativa din aia mai slabi.Nu imi place stilul ala de teroare. Am citit undeva ca cel mai bine, ca sa fie evitate bataile dese, e ca sa fie o densitate mare de pesti, astfel ca masculii alfa sa evite bataile, cumva ca ar fi prea dese etc( am pus etc ca am impresia ca e mai complicata explicatia).
Intrebarea mea este, cati crede-ti ca pot pastra maxim din astia vreo 35-40 de bucati ca sa stea in acvariul asta ? Imi pare rau sa ii dau cand mai cresc, dar nu cred ca o sa am incotro?Dimensiuni acvariu aprox 55cm(L)x50cm(l)x50 cm(h).
Multumesc.
opincarul wrote:Ca si persoana care a lucrat la analiza multor plangeri catre compania angajatoare pot sa-ti spun urmatoarele:
...
- de la magazin si s-a schimbat produsul, dar tu esti tot nemultumit si incerci sa te descarci povestind pe forum (asta pot sa inteleg, dar nu inteleg de ce insisti pe plangerea la ANPC si te cramponezi in vorbele gibonului?)


Am vrut sa spun in fata oamenilor, fiindca am observat de-a lungul timpului ,ca Adevarul trebuie scos la lumina ,ca asa indivizi sa iasa la inaintare.Sa ii vedem cine sunt si ca asa ceva sa nu se mai intample.

Ma gandesc asa ca unii comportandu-se urat, apare si din partea oamenilor un comportament urat. Cand cumperi un produs sa te uiti de n ori pe net oare ce trebuie sa mai verific inainte de a lua un amarat de filtru. Te duci acolo ii spui vanzatorului sa il desfaca il intrebi de ce nu e infolie filtrul, ca pe net asa ai vazut.Deja gata ii spui nu il mai iau.Trebuie sa mai merg vreo 100 de km ca sa iau un filtru complet sigilat.

As fi vrut sa vorbim despre sigilarea asta cum ar fi corect facuta? Adica aia de la firma din Germania sa fi pus doua benzi de plastic perpendiculare intre ele si lipite, ca atunci cand desfaci cutia sa se vada ca ii umblat inauntru si nu il mai iei?

S-a schimbat lumea acum 100 de ani si mai bine, cand faceau un pod, proiectantul si seful de lucrari luau o barca si se puneau sub el,si multe vehicule treceau pe deasupra, ca garantie la cine trecea pe deasupra ,indirect spunand "treceti linistiti , ca noi nu avem nici o problema!"
Acuma lumea s-ar acoperii de hartii ptr orice situatie . Am luat un contract de la o firma de telefonie. M-am crucit! vreo 25 de pagini???... Ala al meu ptr apartament are 4 pagini.Chestiile importante cum ar fi modificarea contractului unilaterala de catre firma poate fi facuta oricand???...
opincarul wrote:Ca si persoana care a lucrat la analiza multor plangeri catre compania angajatoare pot sa-ti spun urmatoarele:
-ai cumparat un produs a carui cutie nu ai desfacut-o in magazin (desi este si obligatia ta, ai refuzat asta - e prima gafa pe care ai facut-o)
- ai primit garantie in alb (asta presupune ca ai primit doar o foaie nestampilata, sau fara ca produsul sa fie trecut pe certificat, sau ca nu aveai seria notata....? fii mai explicit!)
- ai returnat produsul dupa o perioada de timp pentru ca nu ai avut motiv/timp/chef sa o desfaci cutia ca sa verifici produsul (a doua gafa pe care ai facut-o);
- de la magazin si s-a schimbat produsul, dar tu esti tot nemultumit si incerci sa te descarci povestind pe forum (asta pot sa inteleg, dar nu inteleg de ce insisti pe plangerea la ANPC si te cramponezi in vorbele gibonului?)
In concluzie, tinand cont de gafele pe care le-ai facut, ar trebui sa te consideri norocos ca ti-au schimbat produsul. Indiferent cate drumuri ai facut, cate pungi ai gasit sau nu in cutie. In mod normal produsul cumparat din magazin, unde ai obligatia de a verifica daca ce e in cutie este sau nu identiflc cu ce e pe bon si cu ce voiai sa cumperi, nu se schimba odata ce ai parasit magazinul! Si asta nu din cauza ta, ci pentru ca au facut altii inainte de tine marlanii in urma carora s-au inventat anumite restrictii si reguli din comert!


Opincarul ai citit prea repede si neatent cred, ce am zis eu. Atunci cand citim pe net de multe ori avem tendinta de a acoperii,citi, cat mai mult, nefiind atenti la detalii. Mesajul meu #4 se vrea un raspuns mesajul #2 a lui Silviu Man referitor la cumpararea de pe Internet .Ala este un alt caz al meu,( nu asta cu filtrul extern) cand am renuntat efectiv la garantia unor produse luate de pe Internet fiindca nu am pastrat factura si am explicat, de ce evit sa cumpar de pe Internet. Deci atentie mare cand citesti ceva.Deci chestia cu hranitorul, a fost alta data, si am suporrtat pierderea. Ala era cu garantia in alb. La filtul extern de acum, am primit factura si garrantie semnata.

Referitor la achizitionarea Crristal Profi E702 ,Nu am scris niciunde ca as fi refuzat deschiderea produsului.Vezi ca ai inventat multe acolo, ai citit mai multe mesaje deale mele in graba si ai tras o concluzie total neadevarata.

Eu sunt un om, cu suflet de gerrman, nascut in alta tara,si sufar ca un caine. La mine vorrba e vorba si urasc marlania si lipsa de cuvant. Ma gandeam ca iau un filtru sigilat, care pot sa-l desfac oricand, cum am facut cu Tetratec-ul de 700, acum 10 ani,si l-am pus in functie dupa cateva luni si totul a fost OK,nu mi-a sugerat nimeni :"Ba dece l-ai pus in functie dupa 2 luni! ;-(( Dezamagitorr omule ,extrem de dezamagitor,cred ca lucrezi in domeniu altfel nu ai vorrbi asa.
Am vrut sa atrag atentia si a altora, care mai iau produse, sa le desfaca la fata locului, ca caractere NEMA. Este o deteriorare morala a societatii in ritm exponential.Banul atat,banul si iara banul. Ma deranjeaza ca desi nu ai fost atent ai dat din greu cu presupusul, de parca eram un cretin.

Nu te mai poti baza pe nimic. La cumpararea de la un tip (de pe unul din forumuri), acum cativa ani a unui filtru folosit , l-am spus frumos la om, ar trebui sa mi-l incerci.Omul comod :"Nu, merge, stai linistit!" si m-am intorrs cu el dupa o zii,tot asa de la zeci de km,ca nu mergea. Dar unul nou frate, unul nou, e grav, si dumneata le iei apararea la smecheri? E grav!
MSI wrote:Salut,

Nu inteleg exact, tu ai fost cu aparatul inapoi sa il returnezi cu bonul si vanzatorul a refuzat?

In mod cert trebuie sa ajungi la protectia consumatorului, plangere pe email la petshopul respectiv ca sa documentezi mai bine refuzul lor ( ma gandesc ca era un lant de petshopuri ceva, daca era un petshop din galerie de la Auchan .. ) + daca cumva au pagina de FB sa faci un pic de scandal in public cu poze s.a.m.d.

Imi dau seama ca este greu sa dovedesti atata timp cat nu ai deschis cutia in magazin - dar daca impotriva celor de la acest petshop au facut si alti oameni plangeri similare ( as zice ca asta este inselaciune chiar ), atunci o sa fie luata in seama plangerea ta.

Mi-au dat altul ,au fost cooperanti,dar m-a deranjat idea.Ca nu mai ai siguranta, ca gasesti corectitudine si caracter niciunde.
Deci ma deranjeaza grozav ca chestiile astea nu sunt pedepsite de societate ca sa nu se mai intample. Am pierdut cateva ore bune cum am spus ca l-am luat de la 25 de km distanta. Si daca nu eram pe faza si il porneam puteau sa nu mi-l ia.
Silviu Man@
Nu prea sunt fan al cumparari de lucruri importante cu garantie de pe net. Sa zic ca cumperi un TV cu diagonala de 120 cm,o bijuterie, si un natarau de la curierat, e cu capul in nori si il scapa pe jos?... Ce faci?...Umblatura cat cuprinde !

Am cumparrat un hranitor de la Sera,un filtru Asap 500 si inca ceva care nu imi aduc aminte.Filtru l-am pornit imediat ca mi-a trebuit.Hranitorul a trebuit sa ii iau un autocolant de prindere pe capac, ca nu cumva sa cada in apa.Asa am vazut la cineva, dar el asa l-a cumparat . Ma rrog au trecut cateva saptamani pana sa il pun in functie. Cand sa il pun in functie ce sa mearga hranitorul meu?
Garantia era in alb. Factura nu stiu daca am primit-o .Pe net nu a ramas nici o urma de la cine am luat.
La firmele serioase iti trimit un reply cu ce cumperi, dar aici nu cred ca am primit nimic pe mail. Cert e ca atunci cand m-am trezit, eu nu am stiut pe cine sa sun, ca nu mai ramasese nici o urma.Asa ca de acum preferr sa nu mai iau electrice-electronice pe net.
Dar vad ca probleme apar si daca vezi ochii oamenilor cu care cumperi.Ma rog pana la urma am rezolvat problema cu filtrul.Adica ptr 545 lei faceam scaandal mare.
Am cumparat saptamana trecuta un filtru jbl cristalprofi e702.M-a costat vrreo 545 lei de la un magazin din mall din Deva(cum intri din partea stanga a Auchan cel din stg) . Ptr mine e o suma destul de consistenta si am asteptat ceva vreme ca sa imi pot permite sa il iau.

Am preferrat sa il iau dintr-un magazin, unde sa il pot duce la eventuale defectiuni la magazin ptr garantie,am patit acum vreo 3 ani ,cu o tableta luata de pe Internet, cu garantia, ca tot trebuia trimisa prin curier de la Deva si era incomod, ca s-a stricat de vreo 3 ori. Am patit totusi o chestie care m-a indispus .
Ma rog, iau filtrul nici eu nici doamna care mi l-a dat, nu ne-m gandit sa verificam ce e inauntru.Mi-a scris garantia si am plecat acasa.Nu am avut vreme de el vreo saptamana ,probleme diverse. Ma rog intr-o dupa masa hai sa il desfac.Scot un ambalaj distantier(in partea superioara) ,scot pe al doilea,deja apare un semn de intrebare,...mai sunt multe?unde e filtrul?...Trei ambalaje in partea superioarra.Ma gandesc ,cine stie? Ba dar parca e cam mic piticul asta fata de tetratec-ul meu de 700???...Cine stie zic or fi mai eficienti? Ma apuc sa citesc cartea .A , zic bine ca au si romana? Mai casc eu ochii pe acolo o vreme. Ma dar asta parca e prea mic?...Trebuie sa scrie ceva pe el.Ma tot uit roata pe el nimic.:-( Ma uit sub unul din manere micut E402. :-(((

Vorba aia:" suntem in Romania si asta ne ocupa tot timpul".

Daca eram un novice si habar n-aveam mergea chestia. M tot gandeam unde s-a facut jmecheria,daca era bine sigilat si cutia era vizibil sigilata, nu se putea intampla asta.Cutiile au o banda de plastic lata de vreo 8 mm care foarte usor o dai jos, si la fel o montezi la loc.Deci ala nu e sigiliu.

Nu cred ca poate fi o eroare umana la montaj in Germania, ca vedea ca a pus trei distantiere ca ambalaj. Daca era ansamblat cu robot nici atat.
Cred ca raman doua alternative : vreun amarat din cadrul firmei de import sau unul din cadrrul magazinului din Deva. M-am uitat pe net la un film cum scoateau unul nou din cutie,si era pus filtrul intr-o punga de plastic.Nici la asta ce mi l-au dat in loc nu era pus intr-o punga de plastic.Sper sa nu am neplaceri ulterioare. Cu Tetratec 700 care il am de 10 ani nu am avut pana acum probleme.

S-a stricat societatea in ultimii ani .Lipsa de caracter.Ptr cam 100 de lei, sa faci asa ceva?... Un filtru din asta eu am muncit ceva vreme, il iau poate si ptr douazeci de ani?
Am luat acum 5 ani un filtru second si nu a mers ,si m-am lecuit sa iau filtre externe second hand,dar ma gandeam ca macar unul nou, nu voi avea probleme. Ma gandesc, Societatea cum poate oprri asemenea fapte. Cum pot fi oprite asemenea elemente nocive? Ca altadata cineva in loc de un filtru ,se poate trezi acasa cu o bomba, care se detoneaza la desfacere???...
Omul de la ghiseu s-a mirat de chestia asta, ca asa ceva nu a mai intalnit,chiar parea amuzat.Ma rog eu am tras un drum pana in Deva, desi nu avem drum pana acolo. si bineinteles ganduri ,zic daca trebuie sa ajung pe la protectia consumatorilor?
Buna observatia.Dar oare in cartile vechi nu stiu sa fi zis sa avem grija sa nu dam Grindal mai des ca ingrasa?
Inseamna ca am tinut tot Grindal pe doua substraturi diferite:muschi si pamant.Merge mult mai bine pe pamant.
Cred ca ar fi trebuit schimbat titlul in:"Hranire cu Enchyntraeus".
Va rog totusi spuneti-mi voi cum face-ti dati de mai mult de doua ori pe saptamana viermi??
Multumesc
In urma cu cativa ani am cumparat Enchyntraeus si am pornit o cultura.Da! se dezvolta mult mai bine ca Grindalul.Peste tot am vazut scris sa nu dai mai mult de 2 ori pe saptamana ca ingrasa???Cred ca se refera la pesti care vrei sa-i inmultesti sau care e treaba?
Adica stau cu cultura are viermi la greu si nu ii prea folosesc.
Voi cum procedati de cate ori pe saptamana dati enchyntraeus??
Multumesc
Fitoplancton e un termen foarte generic deci concret cu ce ii hranesti,sau mai exact de unde ei fitoplanctonul asta??
 
Forum Index » Profile for calin » Messages posted by calin
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com