[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calin
Forum Index » Profile for calin » Messages posted by calin
Message
Antecume wrote:
Pai ai nevoie sa cresti kH?

Eu nu vreau sa-l cresc, vorbeam ca principiu. Eu asa am inteles din articolele citite ca bicarbonatul de sodiu sau scoici , carbonatul de calciu adaugate maresc KH-ul.
Incerc sa inteleg mai in detaliu toti parametrii apei, ca ptr RedCherry nu era necesar sa ai niste parametrii foarte exacti, ei sunt mai toleranti. Acuma de cand am trecut la caridina cantonensis e nevoie de niste parametrii mai exacti.
Frumoasa initiativa si frumoasa realizare. Stiu ce inseamna mentenanta la un acvariu plantat asa ca efortul e mare.
Tin minte era cu mai bine de 40 de ani in urma, erau o sumedenie de acvarii la Palatul pionierilor din Deva. Cand mergeam pe acolo cascam ochii pierdut multa vreeme, si asa o pasiune s-a nascut in viata mea. Cu siguranta multi copii sau tinerii si nu numai, vazand frumusetea acestor acvarii vor intra in "gashca" noastra.
Felicitari!
Antecume wrote:Unii zic ca ar exista o legatura intre kH si gH iar altii ca nu exista absolut nicio legatura.
Daca pui scoici in acvariu mi se pare ca o sa creasca gH-ul.

Scuze ca nu am apucat sa raspund pana acum. Dintre articolele care le-am citit este aici:
http://www.acvarist.ro/parametrii-apei-ph-kh-gh
Deci daca pui scoici ar creste KH inteleg sau daca pui bicarbonat de sodiu.

Legat de Tiger Blue Orange Eye daca ii pui in acelasi acvariu, nu se incruciseaza cu red cristal? Adica ar fi pacat sa iasa niste culori la intamplare?

Legat de accidentul cu sprayul de furnici, nu mergea cumva si aerul la acvariu, ca altfel nu cred ca isi facea asa iute efectul, numai prin suprafata apei? Bine ca au scapat si ai fost pe faza!
Asta este un lucru foarte important ca s-au inmultit chiar daca KH-ul era foarte mare. Inseamna ca albinutele astea nu sunt asa de pretentioase. Da ai
dreptate, si mie imi da siguranta KH-ul mare, caci am avut momente cand s-a mai dereglat la unele acvarii co2, si avand o capacitate asa mare de
absorbtie datorita KH-ului nu am avut probleme.

Ce nu inteleg eu cum de ai diferenta asta asa mare intre GH si KH? Eu asa mai empiric am inteles(sper sa zic bine) ca:
-GH- masoara sarurile de calciu si magneziu
-KH- masoara carbonatul de calciu (Ca2CO3) si inca ceva de genul asta. Si KH CRED ca creste daca pui multe scoici(ma refer fara solutii KH plus sau saruri). Zic bine?
In apa de la robinet valorile sunt appropiate la mine intre ele gen:GH=3-4 si KH=3-4.
Antecume wrote:Am facut niste teste de apa:

NH4 = 0
No2 = 0,05
No3 = 2-3
pH = 7,5
kH = 16
gH = 3-4

Antecume am studiat legat de parametrii apei in zilele astea. KH-ul pe care il ai este foarte mare ptr Red Cristal Shrimp. Am inteles ca in mediul natural in perioada de inmultire, in sezonul ploios, KH-ul are valori foarte mici intre 0 si 1. Deci ma mira ca sau inmultit ca valoarea KH-ului este foarte mare.
Oare merge plantata si pe cioate sau pietre mai mari? Am vazut ca cei de la nevertebrate vand pusa pe ceva roca vulcanica.
Multumesc
Am de vreo jumatate de an un JBL Cristal Profi 702greenline. Il recomand cu incredere o bijuterie.

Mai am un Tetratec 700, de vreo 11 ani,dar care este marele avantaj al Cristal Profi 702? Poti desface numai partea de sus a filtrului, filtrarea grosirea si cea fina ,deci si daca le-ai spala foarte temeinic pe astea doua,mai ai doua sertare, unu cu burete si unu cu ceva gen Matrix, deci nu ai pierde bacteriile nitrificatoare sau poti spala numai filtrare grosiera de deasupra ,buretele de sus.
Iara consumul il are numai 9W JBL fata de 13w Tetratec 700. Foarte silentioase amandoua.

In 11 ani la Tetratecex700 am schimbat doar garnitura mare si robinetii astia:
https://www.happypets.ro/2346-tetra-set-cuplaj-robineti-ex400-ex600-ex700-4004218167247.html
.In acelasi timp pana acum mi se pare foarte bun si JBL Cristal Profi 702greenline.
Da Apollo ai dreptate. Mi-a scapat o adresa gresit . Acvariul 4 este la adresa :
https://img.plici.ro/image/Ujb

MSI multumesc de aprecieri.
Scuza-ma da nu prea inteleg ce e cu embeded ala? Sa inteleg ca face poza cat ecranul?
Apropo ca dimensiune le-am micsorat ca nu stiu cat e capacitatea maxima cat pot uploada. Oare cat e maxim pe toate albumele?
Multumesc
Sa va arat si eu din "baltutele" mele, ca nu am apucat pana acum sa vi le arat. Am 5 acvarii ,au fost 6 dar nevastamea ultima oara a facut alergie, cand a vazut pe la 11 noaptea cat nisip pietris era pe jos ,a facut o mica criza. Asa ca anul asta am facut aranjamentele mai mult cu plante care se agata pe cioate sau pietre, stiind din datile trecute cat o enerva scartaitul nisipului sub papuci,i se parea ca tot timpul e murdar prin casa, dupa un nou set-up. Ultima oara asa pornita a fost ca i-am spus renunt la acvarii ma apuc de baut. Ea da mai bine sa bei, decat chestia asta. :-( Ma rog ea nu stie ca omul dupa ce bea deobicei iese cu scandal.

Acvariu 1
https://img.plici.ro/image/Uji
are aprox 120 litri - L45Xl50Xh50
Filtrare Cristal profi 702
Plante :crycptocorine flamingo,inca un soi de cryptocorine rosiatic care nu ii stiu numele (in fata dreapta),ludwigia repens, anubias nana, anubias barteri var angustifolia.
Pesti:7 gurami albastru si 7 galbeni

Acvariu 2
https://img.plici.ro/image/Uj9
https://img.plici.ro/image/Ujj
are aprox 130 litri - L55Xl50Xh50
Filtrare Tetratec 700
Plante :Bucephalandra Waavy leaf, Anubias nana var petite, Anubias barteri var nana(spate) , Anubias barteri var angustifolia si Monosolerium tenerum
Fauna:12 Creveti (Neocaridina heteropoda var. yellow "neon" ) plus o sumedenie de melci- astea toate erau la vreo 2 saptamani dupa setup acuma nu stiu cati mai sunt.

Acvariu 3
https://img.plici.ro/image/Ujw
Flitrare JBL Cristal Profi 80,
Plante :Anubias glabra,anubias barteri var angustifolia, anubias barteri var nana, Monosolerium tenerum
Pesti vreo 30-40 de cardinali(Tanichitis albonubes),4 ancistrusi

Acvariu 4
https://img.plici.ro/image/Ujw
Filtrare: Aquael Fan 2
Plante: Mai multe varietati de Anubias, Echinodorus Pondeterifolia ,Cryptocoryne Amicorum, Monosolerium Tenerum si Microsorum Pteropus.
Pesti: 10 Gurami sidefiu si vreo 5 ancistrusi

Acvariu 5
https://img.plici.ro/image/Uja
https://img.plici.ro/image/Ujf
Filtrare:Aquael ASAP 500
Plante: Anubias barteri var angustifolia si cred Anubias Barteri var Nana , Monosolerium Tenerum.
Pesti: 6 Hyphessobrycon callistus, multi creveti Red Cherry

P.S. Ce nu am mentionat setup-ul asta l-am inceput undeva in jurul lui 20 octombrie 2018. Scuze de intarziere ,au fost mai multe cauze.
Antecume@
Te-am ascultat prietene, am mers pe teste cu picaturi. Si pana la urma sunt si mai ieftine ,la testele cu betisoare(benzi) doar cele de GH erau singure mai mult de 110 lei- 100 betisoare.
De asemenea am comandat: Conditioner Dennerle Shrimp King Shrimp Salt GH/KH+ 200 g
chiar daca eu traiesc cu senzatia ca si cealalta sare le modifica pe amandoua si GH si KH cand adaugi.
Stima!
Antecume@
Da ptr PH si eu am ceva gen "creion" si e OK. Detestam testul cu solutie, fiindca era ceva relativ nu stiai exact cat ai, macar aici stiu sigur cu eroare de o zecime.
Legat de masurarea duritatii germane e oare mai eficient sistemul cu benzi gen:
https://www.germanelectronics.ro/casa-gradina/gradina-acvaristica/benzi-de-testare/set-benzi-de-testare-duritate-apa-107247.html
Oare e mare eroarea la benzile astea?

Silviuman@
Cred ca ceva de genul? https://www.nevertebrate.ro/minerale-dennerle-king-bee-salt-gh-200g-14496
https://www.nevertebrate.ro/conditioner-dennerle-shrimp-king-shrimp-salt-gh-kh-200-g-17367
Nu inteleg a doua sare spune ca creste GH/KH, dar eu nu inteleg nu cresc amandoua cand adaugi sare calcaroasa? Deci amandoua fac acelasi lucru ,zic eu?
Multumesc
Antecume wrote:Am avut bafta cu apa de la retea ca are gH (in jur de 4) si nitrati (pana in 5) la un nivel foarte mic. Altfel trebuia sa folosesc osmozor + remineralizare si era mai complicat.
Nu e greu de crescut Caridine.
Trebuie avut grija sa tii ph-ul mai in jur de 7 si sub 7, gH pana in 6-8, nitrati sub 10 (preferabil sub 5), curatenie saptamanal cu aspirare substrat, fertilizare doar micro si sa nu contina cupru.
Daca apa pe care o ai este dura si/sau cu nitrati, folosesti osmozor+remineralizare.
Ca sa reduci ph-ul folosesti CO2 si conuri de arin.

Am verificat TDS apei de la robinet este aprox 35 ceea ce e foarte bun. Am inteles ca trebuie remineralizare GH plus. Ce imi recomanzi?
Am verificat GH si PH de-a lungul timpului cu solutii ,dar metoda mi se parea imprecisa (inclusiv la PH) mi se parea foarte aproximativa culoarea care rezulta. Am vazut ca este acum un alt mod de masurare cu benzi ptr test. Am vazut ceva cu test 6 in 1 . Ma rog undeva am vazut ceva de genul dar doar ptr verificarea GH-ului.
https://www.aquadec.ro/produs/jbl-easy-test-6-in-1-/1444
Sunt mai exacte sau cu ce masori?
Adica TDS fiind atat de mic, cantitatea de sare de remineralizare cred ca e destul de mare ptr 125 l apa. Si nu vreau sa fac o prostie.
Multumesc
Antecume e extraordinar daca ai reusit sa iti traiasca si sa inmultesti "albinutele" astea. Ai facut si teste de apa ? Ce cerinte minimale sunt necesare dupa experienta asta care o ai cu ele?
Am de cateva luni bune un JBL Cristal Profi 702greenline. Il recomand cu incredere o bijuterie. Mai am un Tetratec 700, dar care este marele avantaj al Cristal Profi 702? Poti desface numai partea de sus a filtrului, filtrarea grosirea si cea fina ,deci si daca le-ai spala foarte temeinic pe astea doua,mai ai doua sertare, unu cu burete si unu cu ceva gen Matrix, deci nu ai pierde bacteriile nitrificatoare . Iara are numai 9W fata de 13w Tetratec 700. Foarte silentios am aici o adresa in care cu putin depasesti bugetul DAR MERITA.
https://www.hornbach.ro/shop/Filtru-exterior-acvariu-JBL-CristalProfi-e702-greenline/6387048/produs.html
Am vazut intr-un petshop cu vreo 400 de lei dar eu deja il luasem. Mai cauta poate gasesti si la aprox 400 lei.
Va multumesc ptr raspunsuri.
Antecume scuze ca nu am precizat, biofilmul ala il iau de ani de zile, in cazul de fata fiind un acvariu cu cateva cioate cu atat mai mult,( pe care sunt vreo 3 feluri de anubiasi si Bucephalandra) constant iau prima data biofilmul si apoi scot apa cat ma gandesc. Pana intr-o zi sau doua am scos melcii morti care erau vizibili, deci nu cred ca asta ar creste mult amoniacul. Si ce m-a pus pe mine pe ganduri ca ma asteptam ca mai curand crevetii sa se "curete" primii stiind ca sunt cei mai sensibili.
DEci cred ca totul este de la Piatra Mironekuton ca in celalalt acvariu de 80l cu creveti Red Cherry in care am pus bile de Turmalina totul e OK, nu am mai luat biofilmul de mult ca nu a fost necesar,mai mult de 2 saptamani, deci in acel acvariu nu e nici o problema dar acolo nu am pus piatra Mironekuton.
Legat de granule puneam ceva mai mult tocmai ca mai haleau melcii.

92fox da stiu ca crevetilor nu le plac schimburile de apa de cantitate mare ,dar sper ca mergand pana la 1/3 din volum e OK. Nu prea am teste sau am teste vechi. Dar pot TDS si PH . Am sa incerc duminica NH3,nitriti si nitrati dar testele au ceva ani de cand le-am luat.
Nu mai am nimicaltceva decat creveti si melci, vroiam sa iau niste Boraras Brigitae vreo 20 caci am mai patit cu RedCherry, ca daca ii puneam cu pesti ceva mai mari(inclusiv Guppy), mai mancau din juvenili. Deci vroiam sa fie dedicat crevetilor.
Eu daca mai foloseam Mironekuton stiam la ce sa ma astept. Am spus ca ce ma deranjat ca nu am avut nici o eticheta pe ambalaj si am mai patit chestii de-a lungul timpului,inclusiv o gogomanie cu un magazin din Auchan Deva cand mi-au dat ambalat un Filtru extern mai mic decat era pe cutie. Un Cristalprofi e402 in loc de Cristalprofi 702. Dar acolo era scride mic sub maner, si avantajul a fost ca eu stiam aproximativ la ce sa ma astept,plus ca au fost trei distantiere in cutie deasupra si mi-am dat seama ca ceva nu e in regula.
Cantitatea nu e mare ca e numai o piatra dinaia in 120 l net. Ori o piatra de 100-150 grame se foloseste la aprox 10 l apa.
Deci si daca era mai mare sa zic piatra asta a mea tot sa zic mergea in 30 l apa . Dar e de 4 ori mai mult acolo.
Am luat de pe Net(nu precizez firma) mai multe articole ptr creveti. Ma rog nu am fost multumit ca printre altele nu am gasit nici un fel de eticheta pe Mironekuton pulbere si piatra Mironekuton. Intr-un acvariu de aprox 130 litri am pus piatra asta Mironekuton(una din ele) si niste bile de Turmalina vreo 10 bile in 27 ianuarie. Dupa vreo 2 zile deja se vedea o pacla pe suprafata apei. A treia zi pacla aia deasupra ARATA RAU,nu am avut timp sa curat 1/3 din apa si deasupra pana joi,adica a patra zi cand arata de-a dreptul groaznic suprafata apei. De atunci tot schimb la doua zile apa undeva la 1/4-1/3. Initial am avut 12 creveti galbeni luati in jurul lui 1 noe 2018. Ma rog nu stiu exact cati mai erau la inceputul la treaba asta. Dar ce traiesc eu cu impresia de acvarist vechi ,ca viata cred ca e tot mai redusa in acvariul asta. Adica pun bobite din acelea de le manaca crevetii si melci(JBL Novo Prawn) si alta data daca crevetii ii vedeam si nu-i vedeam, adica vreo 5 bucati ,vedeam cateodata in zilele bune ,in schimb melci erau la greu si mancau la greu pe farfurie sau langa.

Melci am pus multi si mai aduceam din alt acvariu, fiindca vroiam sa lupt cu algele, inca nu era rezolvata treaba suta la suta cu algele. Am cules saptamana trecuta multi melci morti si duminica, melci de dimensiuni mari 8-12 mm, raman deassupra pe anubias, nu au cochiliile goale nu sunt morti de mult, se vede cumva alburiu sub cochilie. Aproape nu au mai ramas melci dar tot adaug din alte acvarii in special din cel cu Red Cherry.

Intr-un alt acvariu unde am Red Cherry, de 80 de litri, am pus numai vreo 8 bile de Turmalina totul acolo e OK ,multa viata agitatie. Aici nu prea inteleg. Nu mi-a placut ca nu am avut o eticheta la astea doua produse si mai ales problema e ca daca mai aveam produsul asta inainte, stiam la ce sa ma astept.
Nu stiu e normal ce se petrece? Red Cherry tin de ani de zile, dar creveti galbeni (cred Neocaridina davidi var. Yellow ) doar de 4 luni.
Cand am pus piatra asta in apa pana am ajuns jos cu ea, mult praf din acela s-a dus pe fundul acvariului si pe plantele din apropiere.
Si cum e treaba de ex mie imi trebuie 20 de Boraras brigittae. Nevertebrate nu trimite pana nu sunt afara nu stiu cate grade. Drumul de acolo cred ca e destul de scump(Petra-aqua). Cred ca e o solutie ptr cine ia mai multi pesti gen magazinele astea din Auchan?
Sa vorbesc oare cu unii de la firmele astea din Auchan ,oare se poate face comanda la ei si cand au transport de diverse (gen pesti+plante) sa imi spuna?
Voi ce zice-ti?
Multumesc.
Pe interior nu cred ca ai cum sa il pui. Pe exterior e mult mai simplu si cu acelasi efect. Unde crapaturile la geamul spart dau in spre afara(ma refer in lateral, nu dedesubt unde e sticla care o pui) poti pune silicon de asemenea ca sa nu curga incet pe acolo.
Succes!
Antecume wrote:Eu am un Tetratec 600 Ex Plus care nu mai amorseaza. Dar m-am gandit ca o fi din cauza ca i-am adaugat prefiltru pe teava.
Asa ca l-am amorsat manual. Am umplut canistra cu apa si am umplut manual furtunul de la IN.
Canistra nu curge.
Poate s-o fi stricat ceva si la mecanismul de amorsare, cine stie.
Avand prefiltru, desfac filtrul foarte rar.

Da ,multumesc ptr idee, traiam cu senzatia ca trage pe undeva aer. Da e posibil sa se fi stricat butonul de amorsare.
 
Forum Index » Profile for calin » Messages posted by calin
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com